Soroş sponsorizează legalizarea marijuanei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cea mai numeroasă minoritate din Italia: Numărul imigranţilor din Italia a crescut de 20 de ori în ultimele două decenii, ajungând de la aproximativ 500.000 în 1990 la aproape cinci milioane, adică 7% din populaţia Italiei, în 2010. În peninsulă, comunitatea cea mai numeroasă rămâne cea a românilor, urmată de cea a albanezilor şi cea a marocanilor. 

* Salon de invenţii în Germania: România va participa pentru prima dată, la "Salonul Internaţional Idei - Invenţii - Noi Produse din Germania - iENA 2010" în perioada 28 - 31 octombrie, la Nurnberg. La ediţia din acest an sunt 145 de expozanţi (în standuri individuale şi colective) din 20 de ţări, care prezintă 750 de invenţii. 

* Fotografii de la înălţime: Până pe 31 decembrie, în Galeria Consulatului General al României la München este deschisă expoziţia de fotografie „Priviri asupra trecutului României". Imaginile aparţin  fotografului elveţian Georg Gerster, unul dintre cei mai buni fotografi de imagini aeriene din lume.

Expoziţia a fost prezentată pentru prima dată la Sibiu, în 2007, şi apoi expusă în mai multe oraşe europene. Fotografiile aeriene ale lui Georg Gerster oferă o imagine de ansamblu a celor mai importante monumente şi oraşe istorice din România de azi.

Sunt prezentate, între altele, 16 situri incluse pe lista patrimoniului mondial al UNESCO, ansambluri urbane cu valoare istorică, şi peisaje. Imaginile arată diversitatea şi bogaţia culturală a României. Care, de la înălţime, par mai frumoase.

* Statul California luptă pentru legalizarea marijuanei: Acum două zile, magnatul american George Soros a luat decizia de a sprijinii cu un milion de dolari  efortul Statului California de a legaliza consumul şi plantaţiile de ierburi uşoare, tip marijuana explicându-şi demersul prin faptul că incriminarea tinerilor consumatori este mai păguboasă pentru psihicul şi viaţa lor viitoare decât consumul în sine.

„Regularizarea consumului şi taxarea acestuia ar aduce în mod simultan bani la bugetul statului prin salvarea costurilor de încarcerare, asta însemnând că multe miliarde ar rămâne în visteria statului pentru alte probleme. Ar reduce de asemenea crimele, violenţa şi corupţia asociate cu prohibiţia şi piaţa de droguri”, adaugă Soroş.

Acesta se declară şi el îngrijorat de creşterea numărului tinerilor care consuma marijuana şi alt fel de droguri. Dar consideră că cea mai buna soluţie este o educaţie onestă şi efectivă despre droguri şi impactul acestora. „Multe studii recente au arătat că tinerii îşi pot procura mai uşor marijuana decât alcool”, îşi explică omul de afaceri gestul.

Citit 958 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.