Prăjitura cu urdă, la Roma

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Florinela de la Mioriţa: Florinela Petcu, preşedinta organizaţiei socio-culturale Mioriţa, a povestit recent că Asociaţia Mioriţa s-a născut în septembrie 2002, în localitatea Brecht, la 25 km de Anvers (Belgia). La momentul respectiv nu existau activităţi socio-culturale axate pe o colaborare română-flămândă.

Pentru ca acest sector a fost dintotdeauna pasiunea ei şi pentru că este filolog ca formare, s-a gândit să înfiinţeze o asociaţie care să dezvolte tot ceea ce înseamnă socio-cultural. A împrumutat numele Mioriţa, pentru că exprimă cel mai bine sufletul poporului român, iar prietenii flămânzi i-au confirmat că numele ales  e uşor de pronunţat şi de reţinut.

Prima activitate, cursurile de română pentru flămânzi a avut un enorm succes! Brecht se află la 25 km de Anvers (Antwerpen) şi Olanda, drept pentru care avea studenţi din ambele ţări. Mai târziu, sediul asociaţiei s-a mutat la Anvers.

Mioriţa este o asociaţie socio-culturală belgiano-română non-profit cu sediul în Anvers şi activităţi în întreaga Flandra. Şi ceea ce este mai frumos, Florinela Petcu este gălăţeancă şi a urmat cursurile universitare la Facultatea „Dunărea de Jos”.

* Cursuri pentru imigranţi: Centrul Hispano-Roman din Alcalá de Henares  pune şi în această toamnă la dispoziţia imigranţilor români cursuri interesante care să le facă integrarea în societatea spaniolă mai uşoară. În cadrul Proiectului de Sprijin şi Asistenţă Socială pentru Femeia Imigrantă, al Fundaţiei Iberoamérica Europa, vineri, 12 noiembrie, la ora 18:30 va avea loc o sesiune pe tema „Posibile metode pentru a căuta un loc de muncă”.

* Festivalului Jazzycolors din Paris: În cadrul Festivalului Jazzycolors, eveniment care are loc în perioada 11 - 27 noiembrie, Institutul Cultural Român va prezenta marţi, 16 noiembrie, de la ora 20.00, la Palatul Béhague, Sala Bizantină, concertul Freeflow, un duo unic de pian şi saxofon tenor, susţinut de avangardişti ai jazz-ului contemporan, Abraham Burton şi Lucian Ban.

* Restaurant românesc în centrul Romei: Familia Dotcos, posesoarea unui elegant restaurant din centrul Romei a venit în Italia în 1992. Trattoria Moderna este situată lângă Campo de Fiori. Restaurantul este mereu plin, iar ospătarii impresionează prin uşurinţa cu care vorbesc mai multe limbi străine.

„Nu cred că am să mă mai întorc în România, mai ales dacă soţia mea nu va fi de acord”, spune patronul restaurantului. El mulţumeşte pentru succesul afacerii mamei sale, care a devenit faimoasă pentru prăjiturile ei, printre care crem caramelul şi prăjitura cu urdă, dar şi soţiei, Carmen, care îl ajută în fiecare zi.

„Carmen lucrează în sală, îmi dă încredere şi tot timpul mă îndeamnă să încerc să îmbunătăţesc tot ceea ce fac”, mărturiseşte Marian Liviu Dotcos, tatăl lui Dario, un alt ajutor de nădejde.

Citit 1041 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.