Cei care nu au dat CNP-ul la recensământ pot primi o amendă de până la 4.500 lei

Cei care nu au dat CNP-ul la recensământ pot primi o amendă de până la 4.500 lei

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
18 comentarii

Zilele din urmă, la nivelul ţării, dar şi în municipiul Galaţi, s-au înregistrat cetăţeni care nu au dat recenzorilor CNP-ul, motiv pentru care instituţiile abilitate ale statului s-au mobilizat. „Rugămintea noastră este ca gălăţenii care au procedat în acest mod să încerce să ia legătura cu recenzorul de zonă şi să furnizeze CNP-ul. În caz contrar, cei aflaţi în astfel de situaţii sunt pasibili de amendă, care poate fi de la 1.500 lei la 4.500 lei. În acest sens am primit şi recentele precizări venite de la Ministerul Administraţei şi Internelor. La nivelul municipiului Galaţi, sunt persoane imputernicite care au această sarcină, să-i sancţioneze pe cei care nu se supun legii privind recensământul populaţiei”, ne-a spus Nicoleta Manole, purtător de cuvânt al Primărie Galaţi. Cei care nu au dat CNP-ul au şansa să scape se amendă sunând la telefonul 0236/460011.
Recensământul populaţiei 2011 se încheie pe 31 octombrie.

Citit 4134 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 09:21

18 comentarii

 • postat de Danutza Luni, 31 Octombrie 2011 09:44 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru Tudor
  Tu ai reveni pentru a lua cnp-ul de la cei care nu l-au declarat?va spun eu ca nu....ca doar sunt si ei oameni si nu fac munca in folosul comunitatii....cum nici cei care nu l-au declarat nu sunt vinovati pentru ca au fost dezinformati, nici recenzorii nu au nicio vina, pentru a reveni iar la usile lor. E suficient cate drumuri fac pana gaseste omul acasa....ei trebuie sa-si asume vina ca acest recensamant a fost o adevarata debandada....la fel cum se fac de altfel toate lucrurile in Romania.

  Raportează
 • postat de emil Duminică, 30 Octombrie 2011 03:24 Link la comentariu
  0
  0

  a fost recenzorul la mine...ok am dat tot ce mi sa cerut in afara de cnp.acum avem la usa de la intrare la bocul c8 de pe nae leonard scara 4 un anunt in care scrie sa ne dam cnp si sal il punem in posta la scara 1 ap 1 de la blocul c8.pai mai recenzore asta este o mare tiganeala ce faci tu.nu stiu cine esti sar am nr tau de tel.pe care il pun sa vada lumea cu ce recenzori avem noinr lui este......0746077757.feasca dumnezeu.ati luat cate 5-6 milioane pe 100 de apartamente si sa este sila acum sa veniti din noi.munciti fratilor pentru bani cum muncesc si eu

  Raportează
 • postat de adrian Vineri, 28 Octombrie 2011 22:01 Link la comentariu
  0
  0

  da cum suna anuntul super tare sa sperie populatia! (de pana la 4500 ron! UNDE SCRIE?)
  Va spun ce mi-au lasat acasa eu unul lucrez fff.mult si nu are cine sa dea date decat daca vin noaptea cand dorm...
  asa ca este sanctiune se da prin HG 1502/2009 privind organizarea si desfasurarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011. Hotararea nr. 1502/2009 cu art.21 care zice urmatoarele:
  Art. 21
  (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
  a) impiedicarea persoanelor implicate in actiunea de recensamant pentru efectuarea inregistrarilor si controlului datelor ce fac obiectul recensamantului in conformitate cu prevederile prezentei hotarari sau a desfasurarii, in orice mod, a lucrarilor recensamantului;
  b) refuzul furnizarii personalului de recensamant a informatiilor prevazute in programul de inregistrare sau furnizarea de date eronate sau incomplete;
  c) nerespectarea dispozitiilor legale si a instructiunilor privind modul de inregistrare si prelucrare a populatiei si de pastrare a caracterului confidential al datelor personale declarate de cetateni;
  d) nerespectarea de catre personalul prevazut la art. 9 alin. (1) a caracterului confidential al datelor; e) utilizarea de catre personalul de recensamant a datelor obtinute in alte scopuri decat cele statistice.
  (2) Contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b) se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, iar contraventiile prevazute la alin. (1) lit. c), d) si e) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei.
  (3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor, prevazute la alin. (1) si (2), se fac de catre persoanele imputernicite de prefect, primar, precum si de alte persoane anume imputernicite in acest scop de catre Comisia centrala pentru recensamantul populatiei si al locuintelor.
  (4) Dispozitiile privind contraventiile prevazute la alin. (1) se completeaza cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
  Deci unde e 4500 ron?
  Asa ca amenda se da celor care au deschis usa si nu au dat toate datele dar tot se bat in cap ca poate cenzorul a uitat sa scrie sau a completat in surplus si etc ca sunt multe!
  Succes in continuare!

  Raportează
 • postat de atamanu Vineri, 28 Octombrie 2011 16:18 Link la comentariu
  0
  0

  Adulatori al lui Badea ( spagat pe doua scaune) pregatiti-va CNP-ul cand vine " partidul" sa va dea galeti rosii...

  Raportează
 • postat de Tudor Vineri, 28 Octombrie 2011 15:17 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru retardatii care mananca bors pe aici: cu CNP-ul se pot face multe mizerii, falsificari, etc. Daca voi aveti incedere in toti tiganii care vin la usa sa le dati CNP-ul treaba voastra. Cand esti ogligat, esti obligat, dar cand nu esti faci tot posibilul ca informatiile personale, intime etc. sa nu fie date publicului larg. Dar ce sa le ceri unor ingramaditi.

  Raportează
 • postat de marlen Vineri, 28 Octombrie 2011 14:18 Link la comentariu
  0
  0

  pe mine ma deranjeaza faptul ca recensamantul nu este organizat cu respectarea prevederilor legale, in speta legea 677/2001, s-au modificat si paramodificat actele normative cu privire la recensamant, unele chiar cu 3 zile inainte de a incepe recensamantul, vreo 2 modificari ale actelor normative cu pricina au fost facute pe genunchi...amenzile cu care ne ameninta sunt ilegale, si apoi mai au si pretentia ca CNP-ul plus alte date obligatorii, sunt prevazut de acte nromative? care acte cele modificate pe genunchi si care sunt interpretate si aplicate dupa cum le tuna la unu si la altu????

  Nooo, vrea sa ma numere la recensamant, sa organizeze recensamantul asa cum trebuie, si sa nu ma oblige sa declar niste date care oricum nu ajuta la nici o numarare a persoanelor...pai ce legatura are daca am wc cu apa sau nu, in curte sau in casa, cu numararea persoanelor???????? si ar mai fi aspecte, dar ma opresc aici...

  Raportează
 • postat de Orasul de la Dunare Vineri, 28 Octombrie 2011 14:16 Link la comentariu
  0
  0

  De ce considera unii capsomani ca esti indoctrinat daca refuzi sa dai cnp-ul? E chiar asa greu de crezut ca majoritatea romanilor NU AU INCREDERE IN AUTORITATILE STATULUI fara ca cineva sa-i fi indoctrinat in sensul asta? Intr-o tara in care principalul tepar este...statul e cam greu sa iei de bun ce ti se vinde. Pai mie-mi sare cheful sa dau date personale care nu sunt absolut necesare(mai ales cnp, serie si nr de buletin sau copie dupa buletin) fie si numai cand ma gandesc la acei batrani sechestrati ca sa renunte la case, cazuri in care erau implicati multi FUNCTIONARI PUBLICI. Ce garantie am eu ca nu ma trezesc maine cu executorul judecatoresc la usa care vine sa-mi puna sechestru pe bunuri pentru un credit necontractat de mine sau ca la votare nu voi constata ca am votat deja "in absentia"?
  Nu am dat cnp-ul iar daca voi fi amenintat sa-l dau sunt convins ca se va strecura o eroare minora si complet neintentionata in transmiterea lui...in fond oricine poate gresi o cifra sau poate face rocada intre 2 cifre,nu?

  Raportează
 • postat de marlen Vineri, 28 Octombrie 2011 14:08 Link la comentariu
  0
  0

  Amenzile date pot fi contestate cu succes in instanta...dar stiti de ce? pentru ca datele inscrise in formularele de pe recensamant pot fi utilizate NUMAI in scop STATISTIC...asta scrie pe formulare si se prevede acest lucru tot in HG 1502/2009, modificata prin HG 922/2011 iar conform art 36, alin 7, legea 226/2009, datele statistice oficiale confidentiale (exact cum sunt cele de la recensamant) nu pot fi utilizate ca probe in instanta, deci nu se pot da amenzi in baza lor!!! Deci despre ce amenzi vorbim??? ce dovada au ca am savarsit o contraventie??? niste date inscrise pe un formular, date care nu pot fi utilizate decat in scop statistic??? Amenda este o sanctiune nu un scop statistic deci inca o data, ce amenzi riscam???? NICIUNA, absolut NICIUNA...datele inscrise in formularele de la recensamant sunt doar pentru scopuri staitstice si pentru a se constata si sanctiona contraventii....

  In plus INS-ul nici nu are dreptul sa prelucreze date cu scopul de constata si sanctiona contraventii si nici nu are dreptul sa dezvalui date neanonimizate altor institutii, autoritati sau altor persoane, pentru ca la rubrica destinatarii din notificare nr 15 din 12 ianuarie 2007, data de ANSPDCP pentru INS, nu este bifta decat scopul statistic si cercetare stiintifica si la destinatari nu este bifat nimic...Plus ca nici seria actului de identitate sau pasaport nu o pot prelucra sau colecta...or fara aceasta serie nici o amenda nu este valabila...

  Sunt multe aspecte, chiar din legile care regelementeaza recensamantul care fac anulabile 100% sanctiunile...Nu e de ajuns ca o amenda sa fie prevazuta de un act normativ ca sa fie si legala sau sa aiba temei legal...

  Acest recensamant este dovada vie a incompetentei guvernului, care inca o data a demonstrat ca nu este in stare de absolut nimic...pai daca un recensamant nu este in stare sa organizeze cum trebuie cap-coada, ce pretentii sa avem sa ia masuri economice bune?????

  Nu am participat la cacealmaua asta de recensamant, abia astept amenda...o contest si castig sigur 100%...
  Si mai mult, conform art 45, lit d, legea 226/2009 modificata, utilizarea de catre perosnalul angajat in sistemul statistic national si de catre personalul atras temporar a datelor individuale ale persoanelor fizice , in alte scopuri decat cele statistice constiuie contraventie...ei, ce spuneti despre faptul ca toate sanctiunile date de INS se pot intoarce impotriva INS????? cei care sustin atata recensamantul asta de cacealma, ce argumente mai aveti ca amenzille au temei legal???? art 21 din HG 1502/2009, modificata prin hg 922/2011???? nu este de ajuns ....mai cautati argumente solide si neanulabile in justitie!!!!!! nu-i asa ca nu gasiti???????

  Raportează
 • postat de un recenzat Vineri, 28 Octombrie 2011 13:12 Link la comentariu
  0
  0

  Amenda poate fi lejer contestata in instanta atata timp cat cel putin 2 zile s-a spus in toata mass-media de catre purtatorul de cuvant al INS ca CNP-ul nu mai este obligatoriu iar recenzorii NU l-au mai cerut. Ori se intorc recenzorii inapoi, ori sa se ia CNP-urile de la evidenta populatiei, dar sa ne scuteasca de asemenea amenintari ca la incompetenta sunt ASI dar in instanta vor pierde fara drept de apel!

  Raportează
 • postat de DC Vineri, 28 Octombrie 2011 09:50 Link la comentariu
  0
  0

  SUNT RECENZOR SI POT SA VA SPUN IN CUNOSTINTA DE CAUZA CA OAMENII AU REFUZAT CATEGORIC SA DECLARE CNP-UL ...APROAPE JUMATATE DINTRE RECENZATI NU AU DORIT SA-L DECLARE..SI ASTA IN URMA INDOCTRINARILOR PE CARE LE-AU URMARIT IN MEDIA!

  Raportează
 • postat de anao Vineri, 28 Octombrie 2011 09:25 Link la comentariu
  0
  0

  Care "legii privind recensământul populaţiei"?!? sunteti, penibili, nu aveti nicio lege, schimbati legile din mers in timpul jocului! nu eu, ci voi ar trebui sa fiti la penitenciar! :)

  Raportează
 • postat de Tavy Vineri, 28 Octombrie 2011 09:02 Link la comentariu
  0
  0

  Va rog citit si informatiile de pe pagina:

  http://www.dataprotection.ro/notificare/cautari.do?action=search_action&criteriuNrNotificare=1&nrNotificare=&criteriuDenumireOperator=2&denumireOperator=Institutul+national+de+statistica&criteriuDenumireReprezentant=1&denumireReprezentant=&criteriuScopPrelucrare=6&scopPrelucrare=&criteriuLocalitate=1&localitate=&criteriuJudet=3&judet=&criteriuTara=1&tara=

  de pe site-ul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

  INS nu are dreptul sa solicite anumite informatii cu caracter personal
  De ce sa primi amenda daca este ilegal ceea ce face INS?

  Raportează
 • postat de atamanu Vineri, 28 Octombrie 2011 08:50 Link la comentariu
  0
  0

  Danutza, nu fi nervoasa, de a ta se ocupa " Zambila"....

  Raportează
 • postat de atamanu Vineri, 28 Octombrie 2011 08:38 Link la comentariu
  0
  0

  Stati linistiti " ROSCOVANILOR "...va plateste " Mongolul" amenzile......

  Raportează
 • postat de Tavy Vineri, 28 Octombrie 2011 08:30 Link la comentariu
  0
  0

  In situatia mea, recenzorul nu a solicitat CNP-ul cand s-a aflat de la TV ca nu este obligatoriu. Si alta problema INS este abilitat sa ceara CNP, precum si alte date personale ?
  INS nu are voie sa ceara:
  - semnătura
  - locul de muncă
  - situația familială
  - date privind bunurile deținute
  - convingerile religioase*
  - date privind starea de sănătate*
  Va rog citit si comentariile de pe pagina:
  http://www.riscograma.ro/5028/acest-recensamant-este-ilegal-si-trebuie-oprit/

  Raportează
 • postat de dana Vineri, 28 Octombrie 2011 07:55 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru Tudor!
  Acum sa cauti tu recenzorul sa-i dai CNP-ul pt. ca el ti l-a cerut, dar voi, caposi ca de obicei, l-ati sfidat si ati refuzat!
  Chiar m-as bucura sa fie sanctionati , poate alta data o sa gandeasca de doua ori pana sa se mai ia dupa ce latra astia de la tv!

  Raportează
 • postat de Tudor Vineri, 28 Octombrie 2011 01:48 Link la comentariu
  0
  0

  De ce sa fiu sanctionat pentru incompetenta unora care detin functii inalte si dezinformeaza populatia ? Daca s-a zis ca nu sunt obligat, nu am dat. Acum ca s-a clarificat treaba, sa vina inapoi sa ii dau CNP-ul. Sa se joace cu noi, poate vor sa faca vizite pe la Haga.

  Raportează
 • postat de Realita-tea Vineri, 28 Octombrie 2011 00:12 Link la comentariu
  0
  0

  Metoda este descrisă în "Procedura pentru autorecenzare", care va fi disponibilă pe site-ul Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011, la adresa http://www.recensamantromania.ro, începând de vineri, ora 12.00.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.