Veronica Dumitrache – noul prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi

Veronica Dumitrache – noul prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi are un nou prim-procuror, care a intrat oficial în pâine pe 1 ianuarie a.c. E o funcţie deosebit de importantă pentru un tânăr procuror, dar dacă trecem în revistă etapele profesionale parcurse de Veronica Dumitrache, de la absolvirea, în 1996, a Facultăţii de Drept - Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, atunci obţinerea acestui post pare normală.

După absolvirea facultăţii a susţinut un examen la Bucureşti, a luat examenul şi a ajuns judecător la Judecătoria Tecuci. În 2002 s-a transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, iar ulterior a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, unde era nevoie de procurori ca de aer. 

În decembrie 2008, a susţinut un alt examen la Institutul Naţional al Magistraturii pentru a putea ocupa postul pe care a şi fost instalată în prezent. A reuşit, obţinând mandatul de prim-procuror pentru o perioadă de trei ani, evident, cu posibilitate de prelungire. „Examenul de la Bucureşti a fost unul destul de greu prin complexitatea probelor pe care a trebuit să le trec, dar şi prin exigenţa comisiei de examinare. Despre noua funcţie vă pot spune că îmi impune alte responsabilităţi, dar, fiind călită în bătăliile cu munţii de dosare de la Parchetul local, n-o să-mi fie prea greu. M-am descurcat foarte bine şi acolo şi nu am fost copleşită de situaţie şi datorită tinereţii şi coeziunii colectivului de muncă, pentru care nu am decât cuvinte de laudă. Aici, acum, am parte, cel puţin deocamdată, de dosare mai puţine, dar mai complexe (de multe dosare de anchetă), iar faptul că vin de la Parchetul local Galaţi mă ajută foarte mult în a aprecia şi coordona cu realism munca de la această instituţie aflată permanent sub asediul dosarelor ce vin în avalanşă”, ne-a declarat Veronica Dumitrache.

Citit 8048 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.