O tânără din Galaţi a decedat în urma infecţiei cu un virus ce produce meningita

O tânără din Galaţi a decedat în urma infecţiei cu un virus ce produce meningita
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O tânără de 21 de ani, din Galaţi, a decedat pe 23 ianuarie, în timp ce se afla internată la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. Rezultatele de la probele prelevate au evidenţiat o cultură meningococică, ce i-a cauzat fetei o stare premergătoare declanşării meningitei.

Pe data de 21 ianuarie tânăra a început să aibă febră, sensibilitate la lumină, greţuri, însoţite de vărsături şi o erupţie la nivelul pielii, manifestată prin vânătăi. Ziua următoare a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi de un echipaj al Ambulanţei. La scurt timp ea a manifestat insuficienţă respiratorie, motiv pentru care a fost transferată în secţia de Terapie intensivă a Judeţeanului.

Pentru că starea sa continua să se înrăutăţească, fata a fost transportată de urgenţă în Capitală, unde a fost internată la Institutul „Matei Balş”. La doar trei ore de la sosirea în spital, pacienta a decedat.

„După ce am stabilit că este vorba de un meningococ de tip C, am identificat un număr de 74 de persoane care au intrat în contact cu pacienta decedată. 41 dintre acestea sunt reprezentate de personal medical din spital şi din Ambulanţa care a transportat-o pe fată la spital. Cele 74 de persoane au beneficiat deja de tratament profilactic”, ne-a declarat dr. Valentin Boldea directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Tânăra, care era studentă, participase la o petrecere chiar înainte de apariţia primelor semne ale bolii.

Citit 4768 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2012 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.