UPDATE Lipsa apei perturbă activitatea în şcoli / Situaţia unităţilor şcolare din municipiul Galaţi

UPDATE Lipsa apei perturbă activitatea în şcoli / Situaţia unităţilor şcolare din municipiul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

UPDATE - Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi,  privind derularea activităţilor în unităţile şcolare în data de 30 ianuarie, la ora 14,00, la următoarele unităţi şcolare este oprită apa potabilă, cursurile fiind suspendate: Şcoala Gimnazială Nr.29 „Sf.Ana” Galaţi   (30-31.01.2012), Colegiul Economic „ V. Madgearu” Galaţi.

La Şcoala Gimanzială Nr.17 „N.Stănescu” s-a înregistrat un caz de hepatită, iar la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.41 „Codruţa”  – un caz de scarlatină.

La următoarele unităţi şcolare din municipiul Galaţi este oprită apa potabilă, dar cursurile nu sunt suspendate: Grupul Şcolar  „Sf.Maria”, Grupul Şcolar Industrial  „A.Saligny”, Colegiul Tehnic „T.Vuia” Galaţi (cantină, cămin), Colegiul Naţional  „C.Negri”, Liceul Teoretic Dunărea. Şcolile din Micro 19 nu au apă sau presiunea este foarte mică.

Şcolile nr.2, 7, 9, 10, 11, 13 nu au apă, iar Şcoala nr.13 are căldură puţină. Grădiniţa de la Şcoala 15 nu are caldură şi copiii au fost trimişi acasă, Grădiniţele 7, 22, 23, 43 au căldură puţină, Grădiniţele 22, 23, 43, 64, 38 nu au apă. Grădiniţa 38 a trimis acasă copiii; Grădiniţele 22, 23 au trimis copiii la prânz acasă.


Problemele de la staţia de captare Priza Dunării au afectat şi alimentarea cu apă potabilă a câtorva instituţii de învăţământ (cele alimentate cu apă de Dunăre).  Astfel, la Şcoala Nr.29 “Sf.Ana”, din Micro 19, luni s-au suspendat cursurile pentru elevii de gimnaziu din tura de după-amiază, din cauza lipsei apei potabile. Directoarea instituţiei, prof.Cătălina Caragea, ne-a declarat: “Nu ne-am putut permite să riscăm sănătatea copiilor. Pe cei mici, din clasele I-IV, i-am ţinut până la ora 12 fără un sfert, aşa cum ştiau părinţii, neputând schimba programul din mers. Dimineaţă, după ce am vorbit cu cei de la Apă Canal am convocat o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Administraţie al şcolii şi am decis ca elevii de gimnaziu, din tura de după-amiază să stea acasă, neştiind când vor fi remediate avariile de la Priza de apă, iar marţi, 31 ianuarie, să nu facem ore, nici dimineaţă nici după-amiază. Vom recupera în vremuri mai puţin friguroase. La noi au mai fost, în trecut, cazuri de îmbolnăviri cu TBC şi am spus că sănătatea copiilor e mai presus de orice”. La ora 13,30, la robinetele şcolii începuse să ţârâie apa rece.

Tot fără apă era, luni, la ora 14,00, şi Şcoala nr.22 “Dimitrie Cantemir”, însă acolo cursurile s-au ţinut, atât pentru tura de dimineaţă cât şi pentru cea de după-amiază. Întrucât la această unitate sunt mulţi elevi care vin de la Barboşi, conducerea şcolii a solicitat ISJ pentru ziua următoare decalarea cu o oră a cursurilor de dimineaţă, astfel încât marţi, pe 31 ianuarie, acestea vor începe la ora 9,00. 

La Şcoala nr.17, “Nichita Stănescu”, directoarea Daniela Pătru ne-a declarat: “Doar la parter curge apa, cu presiune foarte mică, motiv pentru care ne-am întrunit într-o sedinţă a Consiliului de Administraţie şi am decis scurtarea orelor, pentru tura de după-amiază, astfel încât elevii să plece acasă la ora 15,00. Dimineaţă s-au făcut ore, am tot sperat să se remedieze problemele şi să avem apă”.

La Şcoala nr.11 “Mihail Sadoveanu”, din Ţiglina III, apa a fost oprită doar două ore, dimineaţă, astfel că nu a dat peste cap programul instituţiei. La Şcoala nr.13 “Ştefan cel Mare” din Ţiglina II, la ora 14,00 curgea apă doar la parter, presiunea nefiind suficientă pentru ca aceasta să urce şi la etajele 1 şi 2, însă nu au fost întrerupte cursurile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean ne-a promis o situaţie a tuturor instituţiilor şcolare, pe care înca o aşteptăm.

Citit 3139 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2012 16:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.