Prefect Buzău: „Nici cu şenilatele nu putem ajunge la trenul blocat”

Prefect Buzău: „Nici cu şenilatele nu putem ajunge la trenul blocat”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

1.000 de oameni, printre care foarte mulţi gălăţeni, se află în trenul, cu destinaţia Bucureşti, blocat de ore bune în nămeţii uriaşii din zona localităţii buzoiene C. A. Rosetti. În acea garnitură se află pasageri din mai multe trenuri, cele plecate din Galaţi luni dimineaţă la ora 8 şi luni seară la ora 18.10 şi cel plecat din Constanţa luni dimineaţă la ora 6.

Autorităţile din Buzău au încercat să găsească o soluţie pentru a veni în sprijinul acelor oameni, unii dintre ei aflaţi în vagoane de peste 30 de ore, măcar cu apă, ceai şi alimente, însă acest lucru este împosibil din cauza nămeţilor de zăpadă uriaşi. „Zona C.A. Rosetti este complet izolată. Zăpada este atât de mare încât nici măcar cu şenilatele armatei nu putem pătrunde. Sunt cam 1.000 de oameni în acel tren, doar pe calea ferată se încearcă să se ajungă la ei cu o freză. Din discuţiile cu cei de la CFR, singura variantă pare a fi întoarcerea trenului la Făurei şi să ajungă în Buzău pe ruta Tecuci – Mărăşeşti, de înaintat spre Buzău nu se poate”, ne-a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.

Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău spun că au pregătite alimentele şi apa pentru a le duce celor din tren, însă au confirmat că nu au cum să ajungă acolo. „Am căutat tot felul de soluţii să ajungem la acei oameni cu alimente, dar deocamdată ne este imposibil. Sunt valuri de zăpadă care ajung chiar şi la şase metri înălţime”, ne-a declarat lt.col Dănuţ Nicolae, comandant al ISU Buzău.

Pasagerii, la limita răbdării

Printre oamenii din acel tren se află şi 13 membri ai echipe de fotbal Oţelul Galaţi, dintre care nouă fotbalişti. La aflarea informaţiei că este posibil să fie întorşi din drum şi duşi spre Bucureşti pe o rută ocolitoare, tocmai prin Tecuci, fotbalistul Sergiu Costin a exclamat: „Nu contează cât de mult ocolim, pot să ne ocolească chiar şi tocmai prin Timişoara, numai să ne scoată de aici”.


Citeşte şi:

Nouă fotbalişti de la Oţelul sunt de aseară într-un tren blocat în nămeţi, în judeţul Buzău


Citit 4511 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.