Descinderi şi percheziţii la farmacii şi cabinete medicale din Galaţi - UPDATE

Descinderi şi percheziţii la farmacii şi cabinete medicale din Galaţi - UPDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 14:40 - Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au anunţat într-o conferinţă de presă care a avut loc vineri, după orele prânzului, că percheziţiile făcute în Galaţi, în cursul dimineţii şi care au fost făcute la mai multe cabinete medicale şi farmacii, au vizat eliberarea unor reţete medicale pe numele unor persoane care nu au beneficiat niciodată de acele medicamente. Primele informaţii în acest caz au fost strânse de către procurorii încă din anul 2010. Până la această oră nu au fost făcute reţineri.

"În cursul zilei de astăzi (n.r. vineri), sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au fost efectuate 26 de percheziţii domiciliare, au fost vizat însă şi cabinete medicale, dar şi sedii ale unor farmacii din Galaţi şi din judeţul Galaţi. Aceste percheziţii s-au făcut într-o cauză în care Parchetul face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, delapidare fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea unor infracţiuni", a declarat în cadrul conferinţei de presă Violeta Păun, reprezentantul Parchetului gălăţean.

Aceeaşi sursă a precizat că acţiunile vizează eliberarea unor reţete medicale în mod fictiv pe numele unor persoane care, în realitate, nu au beneficiat niciodată de acele medicamente, adăugând că indicii temeinici pentru săvârşirea acestor infracţiuni s-au conturat înspre momentul actual, însă Parchetul s-a autosesizat în legătură cu aceste cazuri încă din anul 2010. Până în acest moment nu au fost făcute reţineri, iar în cauzele vizate se pare că nu este vorba despre reţete care să fi fost atribuite unor persoane decedate.

Reprezetanţii Parchetului au refuzat să facă orice alte declaraţii pe marginea acestui subiect.


11:50 - Vineri dimineaţă, echipaje de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi au descins în mai multe farmacii şi cabinete medicale Galaţi. Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi are obiect falsul în înscrisuri sub semnătură privată, falsul în înscrisuri oficiale, înşelăciunea şi delapidarea.

„În baza autorizaţiilor emise de judecători sub coordonarea procurorilor, în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului Investigaţii Criminale, sunt derulate, concomitent, un număr de 26 de percheziţii domiciliare pe raza Municipiului Galaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"La percheziţii participă aproape 100 de poliţişti de la Investigaţii Criminale şi de la Secţiile de poliţie din mediul rural şi urban. Sunt vizate farmacii, cabinete medicale şi locuinţe ale medicilor atât din oraş, cât şi din judeţ"; ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

„Descinderile sunt făcute în cazul unor reţete medicale falsificate, în care apar ca beneficiari chiar şi persoane decedate. Valoarea acestor reţete se ridică, la o primă estimare, la cel puţin 200-300.000 lei”, titrează agenţia de presă Agerpres.

„Cercetările continuă, iar pe parcursul derulării acestora, vom informa opinia publică”, susţin procurorii. Acţiunea este o necunoscută atât pentru Olimpia Buzia, preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cât şi pentru Florina Bonifate, de la colegiu farmaciştilor, dar şi pentru Aurel Nechita, preşedintele de la Colegiul Medicilor.

Citit 6020 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 14:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.