UPDATE - Alimentarea cu apă a fost reluată în cartierele Dunărea, Micro 16 şi Micro 17

UPDATE - Alimentarea cu apă a fost reluată în cartierele Dunărea, Micro 16 şi Micro 17
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 16:00 - Deşi, dimineaţă, SC Apă Canal anunţa ora 16.00, pentru reluarea furnizării apei potabile, acest lucru s-a întâmplat mult mai devreme. Potrivit şefei serviciului de relaţii cu publicul, Cornelia Arnăutu, „avaria a fost remediată la ora 13.00, astfel încât la ora 14.00 se livra apă potabilă şi apă caldă menajeră la parametrii normali”.   


9:50 - Furnizarea apei potabile dar şi a apei calde menajere pentru Spitalul Judeţean, şcolile şi grădiniţele dar şi toate blocurile, magazinele etc din cartierele Micro 16, Micro 17, Micro 18, Micro 19, Micro 20, Micro 21 şi Dimitrie Cantemir au fost oprită în această dimineaţă, de la ora 9:00.

Potrivit unui comunicat de presă al SC Apă Canal, cauza opririi apei este o avarie „survenită la vana Dn150mm de pe magistrala Dn800mm, în zona Mc Donald's - Sala Sporturilor”.

„Reluarea alimentării cu apă potabilă se va efectua imediat după finalizarea lucrărilor de remediere; estimăm că reintrarea în parametri a sistemului de alimentare cu apa potabila se va realiza în jurul orei 16.00. Pentru situaţii deosebite, S.C. APĂ CANAL S.A. Galaţi pune la dispoziţie cisterna cu apă; cererile pot fi făcute la Dispeceratul societăţii noastre, la numerele de telefon 02361463294 si 0236/473380 int.133”, se mai arată în comunicatul de presă.

De la şefa serviciului de relaţii cu publicul, Cornelia Arnăutu, am aflat că este vorba despre o avarie provocată de temperaturile scăzute din ultima perioadă de timp. „Se pare că o vană a fost fisurată de ger şi, în ultimele zile, s-a tot remarcat o scădere a presiunii, ceea ce însemna că aveam pierderi de apă masive. Ca urmare, s-a luat decizia reparării vanei, dar lucrările nu se pot face sub presiune, a trebuit să se descarce de apă toată conducta, pentru a se lucra. Noi am estimat că vom relua furnizarea în bune condiţii la ora 16.00, ca marjă de siguranţă, însă este posibil să umplem reţeaua chiar mai devreme”, a declarat Cornelia Arnăutu.

Totuşi, aceasta nu a fost în măsură să explice de ce Apă Canal a decis să înceapă lucrările în această dimineaţă, fără să anunţe măcar cu 12 dacă nu cu 24 de ore înainte consumatorii despre faptul că vineri nu vor avea apă la robinet pentru jumătate de zi, fapt care afectează nu doar consumatorii casnici, ci şi activitatea economică din magazine, ca să nu mai vorbim de măsurile de igienă din şcoli şi grădiniţe.

„Cei de la serviciul de distribuţie a SC Apă Canal în această dimineaţă ne-au anunţat şi noi, la rândul nostru, am anunţat public”, a declarat Cornelia Arnăutu.

Citit 3527 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.