Autocarele cu garda joasă nu urcă pe bacuri
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Autocarele cu garda joasă nu urcă pe bacuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ele riscă să se lase "pe burtă" din cauza unghiului dificil pe care pasarela de îmbarcare îl formează cu platforma bacului după scăderea Dunării sub cota de 70 cm


Apele Dunării au scăzut atât de mult, încât diferenţa de nivel dintre pontoanele de la Punctul Trecere Bac Galaţi - I.C. Brătianu şi bacurile acostate la mal a devenit periculoasă pentru vehiculele lungi. Pentru a preveni producerea unor incidente, operatorul Navrom Bac a luat decizia de a le interzice unora dintre acestea accesul pe bacuri. "Autocarele, în funcţie de garda la sol, urcă sau nu urcă pe bacuri. Cele care au garda joasă nu urcă", a anunţat, miercuri, directorul Navrom Bac, Marilena Vasilache.

Şeful de flotă, Marian Pandele, a explicat ce se întâmplă de fapt. "Dunărea a scăzut foarte mult şi, cu toate că am coborât pasarelele la pragul de apă mică,  s-a format un unghi periculos între ponton şi bacuri, cauzând probleme la îmbarcare. Autocarele lungi cu garda joasă nu urcă pe bacuri, pentru că pot atinge cu burta pasarela. Nici nu le eliberăm bilet înainte de a discuta cu şoferii pentru a găsi soluţii de ridicare a gardei. Dacă se poate, urcă pe bac", a spus Marian Pandele.

Aceasta este, deocamdată, singura restricţie pe care Navrom Bac a impus-o. Nu este exclus, însă, ca ea să fie extinsă şi la alte categorii de vehicule, în condiţiile în care nivelul Dunării continuă să scadă.

Fluviul măsura miercuri 64 cm la Galaţi, cu 2 cm mai puţin decât marţi. Apa mică a scos la suprafaţă praguri periculoase pe ruta obişnuită a bacurilor, forţându-le să facă un ocol de câteva sute de metri, ceea ce a mărit durata unei traversări de la 7-8 minute, cât este în condiţii normale, la 13 minute.

Citit 2385 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2012 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.