Noul director de la Cadastru, Luminiţa Bourceanu, i-a încurcat planurile lui Mihail Boldea

Noul director de la Cadastru, Luminiţa Bourceanu, i-a încurcat planurile lui Mihail Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna a început cu schimbări majore la Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi. Directorul Romeo Scarlat a fost schimbat din funcţie şi înlocuit de Luminiţa Bourceanu. Ordinul de numire a Luminiţei Bourceanu a sosit luni dimineaţă la Oficiu şi are o valabilitate de şase luni.

Schimbarea conducerii era previzibilă în contextul în care numele instituţiei a fost pronunţat în mai multe scandaluri, oamenii de aici fiind acuzaţi că au intabulat diferite imobile fără să verifice dacă actele depuse de „proprietari”, respectiv sentinţe judecătoreşti, există sau nu cu adevărat.
A oprit una dintre fraudele lui Boldea

Luminiţa Bourceanu a fost remarcată anul acesta de presă, ea fiind cea care a oprit una dintre fraudele puse la cale de avocatul Mihail Boldea. Registrator-şef la OCPI Galaţi, ea a verificat la Judecătoria Galaţi sentinţa civilă numărul 1020 din data de 6.04.2006, în care se vorbea de proprietarul imobilului din strada Tunelului nr. 95.  Angajata de la Cadastru a făcut la momentul respectiv verificările pentru că anterior avusese probleme cu eliberarea extraselor de carte funciară a unor terenuri dobândite în baza unor sentinţe civile false. În urma verificărilor făcute la instanţa de judecată s-a aflat că hotărârea respectivă era „fabricată”.
Luminiţa Bourceanu a comunicat Biroului Notarului Public „Marina Claudiu” refuzul de eliberare a unui extras de carte funciară pentru terenul respectiv, motivat de faptul că hotărârea judecătorească care a stat la baza intabulării era falsă. Astfel, actele nu au mai putut fi făcute şi frauda pusă la cale de avocatul Boldea a fost oprită.
Cine este noua directoare?
Luminiţa Bourceanu s-a născut în 1968 în comuna Băneasa, este divorţată şi are doi copii. Din 1995 şi până în 2005 a fost conducător de carte funciară la Judecătoria Galaţi. În 2005 a ajuns registrator şef la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, funcţie pe care o ocupa şi în momentul numirii de ieri.
Luminiţa Bourceanu a absolvit în 2007 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Danubius” şi ulterior a urmat şi cursurile unui masterat.
Noua directoare are timp şase luni de zile să îşi pună amprenta asupra Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, ea fiind la curent cu toate problemele cu care instituţia s-a confruntat în ultimii ani.

Citit 8714 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2012 23:28

17 comentarii

 • postat de Bogatu_Mirela_Dorina
  Luni, 04 Februarie 2013 19:08
  Mi se pare o dovada de bun simt ca o parere a unei PFA sa fie trecuta aici , ca atare in urma parcurgerii parerilor pro si contra de mai sus, iata si parerea mea din postura de PFA dar si de expert judiciar.
  Atata timp cat directorul acestei institutii va solicita subalternilor aplicarea legislatiei in vigoare si va remedia colaborarea greoaie dintre angajatii OCPI Galati si PFA-uri sau firme de profil, il voi sustine din toate puterile.
  Pana in acest moment, orice problema de disfunctionalitate a aparut , doamna director Bourceanu Luminita a reusit sa o remedieze in timp scurt , cu seriozitate si in limita stricta a temeiului legal.
  Iar experienta de lucru la publicitatea imobiliara a actualei doamne director - ne ajuta .
  Sper ca aceleasi aprecieri sa le pot posta si peste o perioada mai indelungata de timp.
  Deocamdata urez succes doamnei director caci jungla in care isi va desfasura activitatea nu este nici usor si nici comod de strabatut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ieu
  Duminică, 28 Octombrie 2012 08:15
  "Şi mai penibil este faptul că procesul care are ca obiect aceasta revendicare datează din 2004, deci Primăria a vândut terenul ca şi cum ar fi fost liber de sarcini, deşi se ştia despre proces. Cum s-a putut vinde ca şi cum era liber de sarcini rămâne să aflăm", a declarat primarul Marius Stan." intr-un articol referitor la Kauflandul in cosntructie.

  apai....certificatele de sarcini se dau de Oficiul de Cadastru al multlaudatei d-ne Bourceanu. p-astea de ce nu le-a descoperit nostradama??
  0
  0
  Raportează
 • postat de F,L
  Marți, 16 Octombrie 2012 13:54
  Felicitari doamnei Luminita Bourceanu....multa bafta si putere de munca, sa rezistati eroic, sa dati peste "bot" la multi smecheri,,,,,
  0
  0
  Raportează
 • postat de dinu giurgiu
  Marți, 16 Octombrie 2012 12:57
  Ce apatenenta politica are dna?
  0
  0
  Raportează
 • postat de iulian
  Marți, 16 Octombrie 2012 11:42
  Nu sustin nici un director la OCPI, insa partea de cadastru cuprinde 3 seghemente una tehnica, una economica, si una legislativa! de partea tehnica se ocupa inspectorii ( de asta sunt angajati ), Tarifele la OCPI sunt transparente pt ca orcine poate intreba de ele, iar de partea legislativa( acolo e putin mai greu) pt ca treb sa stii ceva legei si nu neaparat cele ce tin de intabulari, alipiri si dezmembrari! Eu am terminat Dunarea de Jos si culmea cartile dupa care am invatat Dreptul Funciar erau editate de Danubius nu pt ca au doar imprimerie, dar si profesoara era de acolo!! Cu alte cuvinte nu putem sa ne dam cu parerea nici daca e buna nici daca nu este, ideea este ca la OCPI sunt ff multe probleme si cazuri! Eu unu ii urez mult succes, si sa stea pe langa Dmn Bordeianu pt ca toti am avut de invatat de la dansa!
  0
  0
  Raportează
 • postat de NICO
  Marți, 16 Octombrie 2012 09:24
  Ce conceptii invechite aveti , nu o cunosc pe doamna , dar cunosc modul in care se face carte la " Danubius " numai niste neavizati pot sustine ca este o Universitate slaba , pentru voi sa stiti ca s-au inversat rolurile , "Dunarea De Jos " nu mai este ce a fost , profesori sunt corupti din cauza salariilor mici , la "Danubius " salariile profesorilor sunt decente . Trebuie mentionat ca cele mai multe cazuri de coruptie semnalate au fost la "DUNAREA DE JOS " .
  0
  1
  Raportează
 • postat de 23 DE ANI DE INTRABULARE A INFRACTORILOR IMOBILIARI ACOPERIȚI DE DOI PRIMARI PENALI, DURBACĂ ȘI NICOLAE !! SUCCES DOAMNĂ !!!
  Marți, 16 Octombrie 2012 09:24
  Văd că majoritatea comentariilor sunt negative cu atac la persoană unele, deci este de bine, doamna înseamnă că pune probleme serioase ,,inculpaților'' ce se simt cu musca pe căciulă. Da, pe spațiul public, pe spațiile verzi sunt multe construcții private ce nu se găseau înainte de Revoluție, de anul 1989, construite sigur fără aprobare.
  0
  1
  Raportează
 • postat de 23 DE ANI DE INTRABULARE A INFRACTORILOR IMOBILIARI ACOPERIȚI DE DOI PRIMARI PENALI, DURBACĂ ȘI NICOLAE !! SUCCES DOAMNĂ !!!
  Marți, 16 Octombrie 2012 09:10
  Văd că majoritatea comentariilor sunt negative cu atac la persoană unele, deci este de bine, doamna înseamnă că pune probleme serioase ,,inculpaților'' ce se simt cu musca pe căciulă. Da, pe spațiul public, pe spațiile verzi sunt multe construcții private ce nu se găseau înainte de Revoluție, de anul 1989, construite sigur fără aprobare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cineva care o sunoaşte
  Marți, 16 Octombrie 2012 09:01
  Hmmm, ne-am dori noi să avem oameni ca Luminiţa în fruntea instituţiilor, dar sunt f. puţini ca ea. Este super profesionistă, super corectă, super deşteraptă şiiii super, super ... Cine nu o cunoşate mănâncă ..... să nu adoarmă.
  Hai, să auzim de bine şi să avem parte de cât mai mulţi ca ea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de sandokan
  Marți, 16 Octombrie 2012 08:47
  Sunteti niste stupizi toti.eu personal o cunosc si chiar ar fi bine sa fie toti ca ea.Cunoasteti omul si dupa aia vorbiti.da-ti din gura ca prostii jigniti si nu stiti nimic.Bravo ei ca a facut macar o facultate si chiar daca este Danubius ,a facut-o..Voi care sunteti niste culti cu facultati la stat vorbiti? Felicitari oricum!
  0
  1
  Raportează
 • postat de marcu
  Marți, 16 Octombrie 2012 08:17
  Ocuparea unei funcţii publice şi atributele acesteia sunt reglementate printr-un cadru legislativ corespunzător, dar cu toate acestea, în prezent, posturile de funcţionari publici, atât cele de conducere cât şi cele de execuţie, sunt ocupate de clientela politică.
  Prin Legea 188/1999 se conferă funcţionarului public stabilitatea funcţiei publice, indiferent de culoarea politică a guvernării. Ceea ce se întâmplă însă, în promovarea pe posturi de funcţionar public a unor candidaţi care câştigă concursul, dar nu pot fi numiţi în funcţie pentru că nu au acceptul politic de un anumit fel, arată că partidele politice îşi depăşesc atribuţiile şi astfel intrăm într-o zonă periculoasă. Mai mult, nu există minimum de decenţă, nici măcar formală, din partea reprezentanţilor partidelor politice în declaraţiile pe care le fac, reclamând că un anumit post li se cuvine din punct de vedere politic.
  Organigrama instituţiilor publice se modifică uşor prin transformarea unui departament în altul, sub altă denumire, ceea ce înseamnă alt concurs, dar scopul este de schimbare a unor oameni cu alţii în funcţie de "dorinţa" politică. Concursul, singura instanţă de admitere în rândul funcţionarilor publici, a devenit o afacere, imposibil de accesat de către cei fără sprijin politic.
  Există creată o instituţie specializată ANFP, care are menirea de a gestiona şi conduce întreaga activitate a acestui corp profesional şi până la urmă specializat, care nu trebuie să aibă legatură cu apartenenţa politică. Dar ce mai contează legile în România, când nominalizările şi numirile pe posturi se fac numai pe bază de algoritm politic, fără a se ţine seama de competenţa managerială, profesională?
  N-ar fi atat de grav, daca s-ar respecta cel putin trei criterii, in vederea promovarilor: 1. profesionalism, competenta si expertiza, 2. tinuta morala si 3. incredere, nu a partidului sau a jupanului, nici a finantatorului, ci a mediilor publice.
  Concluzionand, actuala coalitie aflata in prezent la guvernare, prin astfel de manevre, multe zeci de mii, daca nu sute de mii de voturi va pierde in decembrie, pentru ca situatia prezentata in articolul de mai sus o regasim in multe alte institutii galatene (AFDJ, Garda de Mediu, Protectia Consumatorului etc.), dar si in mai toate zonele tarii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Simion
  Marți, 16 Octombrie 2012 08:15
  Se vede ca are fata de retarda cu faculatea facuta la privat , bat la pariu ca e praf complet
  1
  0
  Raportează
 • postat de miruna
  Marți, 16 Octombrie 2012 07:35
  cu studii superioare absolvite in 2007 si masterate, trebuie scosi in fata sa conduca , altii mai competenti nu exista, sau nu intereseaza pe nimeni,din pacate asta e Romania noastra furata
  1
  0
  Raportează
 • postat de lory
  Marți, 16 Octombrie 2012 07:20
  cate studii inalte, pe cineva mai competent nu ati gasit, sunt tineri cu minti luminate, pe care-i duce bibilica, cine va mai crede ce scrieti!!!!, adevarul este undeva la mijloc, sigur
  1
  0
  Raportează
 • postat de usl
  Marți, 16 Octombrie 2012 06:29
  unde au gasit-o pe babaciunea asta care la 40 de ani arata ca de 60 si pe deasupra mai este si pe dinafara profesional ? ati innebunit, bai usl-istilor ? a facut dreptul la danubius si e tare in probleme de cadastru ?
  1
  0
  Raportează
 • postat de DOCENT
  Marți, 16 Octombrie 2012 05:40
  A terminat o facultate pe bani, la 39 de ani !? Oare nu au gasit pe cineva mai competent in gradina partudului ?
  1
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 16 Octombrie 2012 02:13
  Si topografie ,geodezie ,cartografie cand a invatat ? Ciudate numiri de conducatori se mai fac ......Dar daca paznicul descoperea o frauda era uns director ? Sa fie rasplata ca a ajutat la raderea un deputat PDL ( ca re de altfel si-a facut-o cu mana lui) ? Oare nu stia mai multe de pe cand lucra pe problema la judecatorie ?
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.