Noul director de la Cadastru, Luminiţa Bourceanu, i-a încurcat planurile lui Mihail Boldea

Noul director de la Cadastru, Luminiţa Bourceanu, i-a încurcat planurile lui Mihail Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna a început cu schimbări majore la Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi. Directorul Romeo Scarlat a fost schimbat din funcţie şi înlocuit de Luminiţa Bourceanu. Ordinul de numire a Luminiţei Bourceanu a sosit luni dimineaţă la Oficiu şi are o valabilitate de şase luni.

Schimbarea conducerii era previzibilă în contextul în care numele instituţiei a fost pronunţat în mai multe scandaluri, oamenii de aici fiind acuzaţi că au intabulat diferite imobile fără să verifice dacă actele depuse de „proprietari”, respectiv sentinţe judecătoreşti, există sau nu cu adevărat.

A oprit una dintre fraudele lui Boldea

Luminiţa Bourceanu a fost remarcată anul acesta de presă, ea fiind cea care a oprit una dintre fraudele puse la cale de avocatul Mihail Boldea. Registrator-şef la OCPI Galaţi, ea a verificat la Judecătoria Galaţi sentinţa civilă numărul 1020 din data de 6.04.2006, în care se vorbea de proprietarul imobilului din strada Tunelului nr. 95.  Angajata de la Cadastru a făcut la momentul respectiv verificările pentru că anterior avusese probleme cu eliberarea extraselor de carte funciară a unor terenuri dobândite în baza unor sentinţe civile false. În urma verificărilor făcute la instanţa de judecată s-a aflat că hotărârea respectivă era „fabricată”.

Luminiţa Bourceanu a comunicat Biroului Notarului Public „Marina Claudiu” refuzul de eliberare a unui extras de carte funciară pentru terenul respectiv, motivat de faptul că hotărârea judecătorească care a stat la baza intabulării era falsă. Astfel, actele nu au mai putut fi făcute şi frauda pusă la cale de avocatul Boldea a fost oprită.

Cine este noua directoare?

Luminiţa Bourceanu s-a născut în 1968 în comuna Băneasa, este divorţată şi are doi copii. Din 1995 şi până în 2005 a fost conducător de carte funciară la Judecătoria Galaţi. În 2005 a ajuns registrator şef la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, funcţie pe care o ocupa şi în momentul numirii de ieri.

Luminiţa Bourceanu a absolvit în 2007 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Danubius” şi ulterior a urmat şi cursurile unui masterat.

Noua directoare are timp şase luni de zile să îşi pună amprenta asupra Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, ea fiind la curent cu toate problemele cu care instituţia s-a confruntat în ultimii ani.

Citit 9061 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2012 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.