Miniştrii Niţă şi Nica s-au întâlnit astăzi cu şefii ArcelorMittal Galaţi

Miniştrii Niţă şi Nica s-au întâlnit astăzi cu şefii ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, şi ministrul pentru societatea informaţională, Dan Nica, s-au întâlnit, marţi, cu directorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, şi cu country managerul ArcelorMittal România, Ionel Borş, discuţiile dintre cele două părţi axându-se pe preţul ridicat al energiei electrice, care afectează stabilitatea marilor consumatori, a anunţat compania, printr-un comunicat, cu puţin timp în urmă. Întrevederea a avut loc pe platforma siderurgică.

“Conducerea companiei a precizat că, în calitate de mare consumator de energie, este preocupată de tariful final al electricităţii, deoarece factura totală reală include, pe lângă preţ, toate costurile suplimentare pentru: transport şi distribuţie, certificate verzi, taxe de cogenerare, costurile de echilibrare şi accize”, a declarat, la finalul întâlnirii, purtătorul de cuvânt al combinatului, Dorian Dumitrescu, subliniind din nou nevoia de sustenabilitate a activităţilor industriale din România.

ArcelorMittal Galaţi a plătit anul trecut suprataxe în valoare totală de 43 de milioane de euro, în plus faţă de preţul energiei consumate efectiv, potrivit unei declaraţii recente a ministrului Constantin Niţă.

Potrivit lui Dorian Dumitrescu, oficialii ArcelorMittal le-au vorbit celor doi miniştri şi despre necesitatea amânării liberalizării tarifelor la gaze, “pentru a evita un impact major asupra consumatorilor industriali din România”.

Guvernul nu a comunicat nimic, deocamdată, despre întâlnirea de la Galaţi.

Citit 1899 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.