Miniştrii Niţă şi Nica s-au întâlnit astăzi cu şefii ArcelorMittal Galaţi

Miniştrii Niţă şi Nica s-au întâlnit astăzi cu şefii ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, şi ministrul pentru societatea informaţională, Dan Nica, s-au întâlnit, marţi, cu directorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, şi cu country managerul ArcelorMittal România, Ionel Borş, discuţiile dintre cele două părţi axându-se pe preţul ridicat al energiei electrice, care afectează stabilitatea marilor consumatori, a anunţat compania, printr-un comunicat, cu puţin timp în urmă. Întrevederea a avut loc pe platforma siderurgică.

“Conducerea companiei a precizat că, în calitate de mare consumator de energie, este preocupată de tariful final al electricităţii, deoarece factura totală reală include, pe lângă preţ, toate costurile suplimentare pentru: transport şi distribuţie, certificate verzi, taxe de cogenerare, costurile de echilibrare şi accize”, a declarat, la finalul întâlnirii, purtătorul de cuvânt al combinatului, Dorian Dumitrescu, subliniind din nou nevoia de sustenabilitate a activităţilor industriale din România.

ArcelorMittal Galaţi a plătit anul trecut suprataxe în valoare totală de 43 de milioane de euro, în plus faţă de preţul energiei consumate efectiv, potrivit unei declaraţii recente a ministrului Constantin Niţă.

Potrivit lui Dorian Dumitrescu, oficialii ArcelorMittal le-au vorbit celor doi miniştri şi despre necesitatea amânării liberalizării tarifelor la gaze, “pentru a evita un impact major asupra consumatorilor industriali din România”.

Guvernul nu a comunicat nimic, deocamdată, despre întâlnirea de la Galaţi.

Citit 1829 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 15:54

3 comentarii

 • postat de andreea
  Miercuri, 20 Martie 2013 18:16
  DIRECTORILOR NU LE PASA CA SE INCHIDE PENTRU CA EI AU SUFICIENTI BANI ACUMULATI CAT SA TRAIASCA LINISTITI ! CE FACE AMARATUL CARE NU ARE CE MANCA SI E SCLAV LA MITTAL SI DUPA CE VA FI DAT AFARA NU ARE CE SA PUNA PE MASA LA COPII? VA DA IN CAP , VA FACE CRIMA SI TALHARIE, JAF! PESTE TOT SE FURA ORICE! HOTILOR SI TRADATORILOR DE NEAM CE SUNTETI! ATI DISTRUS ORASUL! O SA VA BATA DUMNEZEU SAU SATANA LA CARE VOI SLUJITI! HOTILOR! NEMERNICILOR!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mircea
  Miercuri, 20 Martie 2013 18:11
  Combinatul se va inchide cu siguranta! Problema e ca vom pleca fara salarii compensatorii! Dupa ce se inchide Galatiul va fi un oras de nimic, pustiu si cu multi hoti si talhari la drumul mare iar fetele vor pleca in Italia sa se prostitueze! Occidentul ne-a distrus dar nu puteau asta fara tradatorii de romani din parlament si de la galati care au beneficiat de mita, bani, cadouri si functii! Ne meritam soarta daca nu iesim la greve adevarate si nu regizate de tradatori din sindicat care sunt cu administratia!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alina
  Marți, 19 Martie 2013 20:20
  E CLAR !URMEAZA INCHIDEREA COMBINATULUI !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.