Mihail Boldea face o nouă victimă. Procuroarea Agheniţei, de la DNA Galaţi, "sincer îndrăgostită" de fostul deputat

Mihail Boldea face o nouă victimă. Procuroarea Agheniţei, de la DNA Galaţi, "sincer îndrăgostită" de fostul deputat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procuroarea Mihaela Agheniţei este suspectată că a încercat să îl favorizeze pe fostul deputat Mihail Boldea într-un dosar penal * Magistratul a lucrat, printre altele, şi la dosarul Aviasan


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, marţi, începerea urmăririi penale faţă de Mihaela Agheniţei, magistrat procuror la DNA Galaţi. În sarcina magistratului s-a reţinut faptul că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a "instrumentat cu intenţie" un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, în scopul de a încerca reducerea pedepsei lui Mihail Boldea, trimis anterior în judecată prin rechizitoriul DIICOT Galaţi. Dosarul în discuţie este cel referitor la militarul Daniel Troacă şi afaceristul Marin Nicolae, care au fost denunţaţi de Boldea. Fostul deputat susţinea că, în schimbul a 400.000 de lei, cei doi urmau să intervină la procurorii DIICOT pentru ca aceştia să nu mai solicite arestarea sa.

În acelaşi timp, Mihaela Agheniţei a solicitat CSM încetarea activităţii în cadrul DNA Galaţi, cererea sa fiind admisă începând cu data de 2 aprilie. Magistratul a susţinut că doreşte să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, instituţie de la care a promovat la Galaţi. Conducerea DNA Galaţi susţine că nu cunoaşte motivele pentru care Mihaela Agheniţei doreşte să îşi încheie activitatea la parchetul gălăţean. “Nu trebuie să îşi motiveze cererea. Legea îi permite să ceară încetarea activităţii la noi şi să revină la parchetul de unde a plecat”, ne-a declarat procurorul şef DNA Galaţi, Gheorghe Ivan.

Implicarea Mihaelei Agheniţei în dosarul Boldea

Numele Mihaelei Agheniţei a intrat în atenţia publică o dată cu publicarea stenogramelor din dosarul lui Mihail Boldea. Într-o conversaţie telefonică cu un lucrător de poliţie judiciară din cadrul DNA, fostul deputat făcea referire la faptul că toate persoanele audiate de Mihaela Agheniţei au fost chemate la DIICOT.

“Boldea Mihail: Să trăiţi domn comisar.

Vasile Dorinel Marian: Să trăiţi, să trăiţi.

Boldea Mihail: Doamna procuror Agheniţei i-a spus lui Cărare tot din dosar.

Vasile Dorinel Marian: Nu ştiu ce i-a spus...

Boldea Mihail: Ei, nu mai contează. Mă duc la DIICOT. Azi s-au făcut percheziţii şi i-a strâns. Toată lumea care a fost martor la dumneavoastră e la DIICOT luată.

Vasile Dorinel Marian: Mda.

Boldea Mihail: Şi mă duc şi eu că am fost chemat, ca să ştiţi.

Vasile Dorinel Marian: Bine.

Boldea Mihail: Ok. Să trăiţi.”

Percheziţii domiciliare confirmate

În tot acest timp, până la comunicatul DIICOT de ieri, niciun for superior de control nu a sesizat implicarea magistratului într-un dosar penal, cu toate că numele acesteia apărea în stenogramele folosite de procurori ca probe. În consecinţă, procurorul şi-a continuat activitatea, a audiat martori, implicându-se chiar şi în dosarele în care Mihail Boldea este anchetat.

Înainte de a exploda în presă celebrul dosar al fostului parlamentar gălăţean, acesta a depus o serie de plângeri împotriva procurorilor DIICOT care îl anchetau. Acestea erau instrumentate la DNA, unele dintre ele ajungând pe biroul Mihaelei Agheniţei. Din stenogramele ataşate la dosarul DIICOT rezultă că procurorul DNA şi-ar fi înştiinţat colegii despre cursul anchetelor. Modul de lucru al magistratei pare să fi fost observat până la urmă de superiorii săi, care au dispus percheziţionarea locuinţei acesteia. Conform unui comunicat DIICOT, pe 26 martie, în baza avizului Consiliului Superior al Magistraturii, s-au efectuat percheziţii domiciliare şi urmează să se efectueze percheziţii informatice în cauză.

În lumea justiţiei gălăţene se discută de mai multă vreme despre o potenţială legătură între cererea de plecare de la DNA a Mihaelei Agheniţei şi apariţia numelui său în stenogramele din dosarul Boldea. Plecarea din DNA înseamnă, potrivit legii, revenirea la vechiul loc de muncă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, post inferior celui ocupat în prezent.

Renunţarea la postul actual atrage însă o serie de semne de întrebare cu privire la mersul anchetelor desfăşurate de aceasta în cadrul DNA Galaţi. Rămâne de văzut cine le va prelua, dacă vor fi sau nu reverificate actele de urmărire întocmite de magistrat şi care vor fi concluziile asupra activităţii acesteia în dosarele de corupţie. Cu atât mai mult cu cât începerea urmăririi penale alimentează discuţiile existente în lumea justiţiei gălăţene. O mare parte din întrebările rămase fără răspuns s-ar putea elucida după audierea Mihaelei Agheniţei de către procurorii DIICOT, care va avea loc, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi.


Procuroarea Agheniţei, sedusă de Mihail Boldea

Mihail Boldea a sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, în timpul unei anchete în care era martor denunţător, iar magistratul "s-a îndrăgostit sincer" de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galaţi în medie de zece ori pe lună, timp de şapte luni, potrivit unor surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în cadrul cercetărilor din dosarul DIICOT au rezultat şi "aspecte de natură sentimentală" între fostul deputat Mihail Boldea şi procuroarea Mihaela Agheniţei.

"În cadrul cercetărilor efectuate în dosarul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au rezultat şi aspecte de natură sentimentală dintre magistratul procuror Agheniţei şi martorul denunţător Boldea Mihail, atât din perioada anterioară cât şi apoi după data de 27 martie 2012, data încarcerării în arestul IPJ Galaţi urmare a luării măsurii arestării preventive în dosarul 88/DP/2009 al DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi", potrivit actelor din dosarul în care este cercetată penal procurorarea Agheniţei, au spus sursele citate.

Conform acestor documente, s-a stabilit că, în timpul audierilor care au avut loc la sediul DNA Galaţi, între procurorul Mihaela Agheniţei şi Mihail Boldea "s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecăţii prin rechizitoriul 88/DP/2009 (dosarul de crimă organizată în care Boldea a fost deja deferit justiţiei de procurorii DIICOT şi care este judecat la Curtea de Apel Iaşi - n.r)".

”Sincer îndrăgostită”

Sursele judiciare au precizat că în aceste documente se arată că procuroarea Agheniţei era "sincer îndrăgostită" de fostul deputat, care ar fi reuşit "performanţa" de a o seduce.

"Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe învinuita Agheniţei Mihaela, între cei doi existând o puternică relaţie de natură sentimentală, mai exact magistratul procuror fiind îndrăgostit sincer de acesta", au menţionat anchetatorii în actele din dosarul în care procuroarea este cercetată penal.

Potrivit surselor citate, în urma informaţiilor provenite de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) Galaţi a rezultat că Boldea a petrecut aproximativ cinci-şase ore pe zi în cabinetul procuroarei Mihaela Agheniţei, în medie acesta fiind chemat la sediul DNA Galaţi de către magistrat de aproximativ zece ori pe lună.

"Ca urmare a acestui fapt, magistratul procuror Agheniţei Mihaela a dispus citarea numitului Boldea Mihail în mod repetat la sediul DNA - Serviciul Teritorial Galaţi, sub pretextul efectuării de activităţi procedurale în dosarul în care este cercetat şi în denunţurile formulate de acesta, cei doi petrecând în medie 5-6 ore pe zi în biroul magistratului. Menţionăm că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că în intervalul aprilie - noiembrie 2012, numitul Boldea Mihail a fost prezent la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi de 71 de ori, ceea ce constituie practic 15 săptămâni lucrătoare, timp petrecut în exclusivitate în compania magistratului procuror Agheniţei Mihaela", mai arată sursele citate, care redau din documentele dosarului de la DIICOT.

Totodată, sursele citate au precizat că, "pentru a facilita întâlnirile lor şi a obţine satisfacţie în plan sentimental", procuroarea Agheniţei a dispus ca Mihail Boldea să nu fie transferat în Penitenciarul Galaţi, după întocmirea rechizitoriului DIICOT prin care Boldea a fost trimis în judecată pentru crimă organizată.

La acel moment, Mihaela Agheniţei a hotărât reţinerea lui Boldea în continuare în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Galaţi, pe motiv că are nevoie de acesta la dispoziţia sa, pentru a-l audia în cauzele repartizate în lucru.

Citit 4401 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2013 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.