GALERIE FOTO & VIDEO / Incident incredibil pe Dogăriei. Maşină înghiţită de o gaură din asfalt
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

GALERIE FOTO & VIDEO / Incident incredibil pe Dogăriei. Maşină înghiţită de o gaură din asfalt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Groapa fusese făcută de Ecosal, într-o lucrare începută acum două săptămâni * Primăria spune că semnalizările au fost furate şi fuseseră înlocuite ultima dată vineri * Pentru moment, nimeni nu e bun de plată, cu excepţia proprietarului maşinii


Ghinion crunt pentru o gălăţeancă ce a încercat ieri să îşi parcheze maşina pe strada Dogăriei. Dorind probabil să îşi aducă autoturismul cât mai aproape de trotuar, şoferiţa  nu a observat groapa imensă lăsată de cei care au făcut lucrări în ultimul timp în zonă, Astfel, femeia a ajuns cu Fordul Focus fix într-o groapă adâncă de jumătate de metru. "Nu este nicio semnalizare, nimic. Cel mai probabil voi da în judecată Primăria Galaţi, pentru că nu mi se pare normal ca o astfel de lucrare să nu fie semnalizată", a spus Georgiana Mihaiu, şoferiţa păgubită. Ghinionul femeii merge şi mai departe de atât. “Chiar zilele trecute vorbeam cu soţul să facem asigurare de tip CASCO. Din păcate nu am reuşit să ducem acest plan la îndeplinire. Cel mai probabil doar în justiţie va mai fi recuperată paguba”, a mai spus aceasta.

O intervenţie la pânza freatică

Cei care au găurit asfaltul sunt chiar oamenii Primăriei, mai exact Ecosalul. Această firmă a săpat acolo deoarece pânza freatică ajunsese periculos de aproape de asfalt. Pe de altă parte, conform municipalităţii, în cele două săptămâni de când s-a început lucrarea pe respectivul tronson de drum, oamenii Ecosal-ului au înlocuit de nenumărate ori semnalizările.

"Groapa a fost săpată în urmă cu două săptămâni pentru o lucrare determinată de nivelul foarte ridicat al pânzei freatice. De atunci, de fiecare dată când hoţii au furat semnalizările, cei de la Ecosal le-au înlocuit. Ultima dată aceste semnalizări au fost înlocuite în cursul zilei de vineri. Culmea este că joi fuseseră înlocuite încă odată aceste semnalizatoare, deoarece fuseseră furate, iar nimeni din zona cu pricina nu a văzut absolut nimic", a explicat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

"Câtă vreme Garda Financiară nu intră aşa cum trebuie în centrele de colectare a fierului vechi, fenomenul furtului de semnalizatoare rutiere va continua la nesfârşit", a mai spus acesta.

 

Absurd de România

Culmea este că, deşi maşina a aterizat în şanţ, nu sunt foarte multe personae care pot fi trase la răspundere pentru cele întâmplate. Ecosalul nu a depus plângere la Poliţie pentru semnalizatoarele dispărute, Poliţia nu face cercetări, pentru că nu are “obiectul muncii”, drept urmare, hoţii de semnalizatoare rutiere nu sunt căutaţi de absolut nimeni. Abia în momentul în care şoferiţa va depune plângere, pentru a-şi recupera dauna, se poate pune în mişcare întreg aparatul legal. În cazul foarte probabil în care Georgiana Mihaiu îşi va recupera paguba, cei care vor plăti pentru neglijenţa întregului aparat administrativ vor fi tot gălăţenii.

Citit 4365 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.