Poliţist gălăţean prins a treia oară făcând contrabandă. Judecătorii l-au lăsat în libertate până în prezent!

Poliţist gălăţean prins a treia oară făcând contrabandă. Judecătorii l-au lăsat în libertate până în prezent!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 * 23 de percheziţii şi 36 de persoane audiate * Patru autoturisme, 46.700 de pachete de ţigări şi importante sume de bani confiscate


Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi cu ajutorul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IPJ au reuşit destructurarea unui grup infracţional, specializat pe contrabanda cu ţigări. Procurorii au făcut 23 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Galaţi şi au dus la audieri 36 de persoane. Anchetatorii au organizat şi un flagrant, trei dintre suspecţi fiind surprinşi, într-o zonă limitrofă a municipiului Galaţi, în timp ce-şi împărţeau o parte din ţigaretele susceptibile a proveni din contrabandă.

În urma acţiunilor efectuate, şapte persoane au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Printre cei şapte reţinuţi sunt şi doi poliţişti de frontieră.

Contrabandă organizată

Din ancheta desfăşurată până în acest moment reiese că, în cursul anului 2012, Mihăiţă Şerban, Neculai Titi Comănescu, Daniel Necula, Silviu Ali şi Claudiu Marian Brener au constituit un grup infracţional organizat, în vederea obţinerii de profituri materiale din contrabanda cu ţigări, grup la care au aderat şi alte persoane. Liderul grupării era Mihăiţă Şerban, care cu ajutorul celor doi poliţişti de frontieră, Neculai Titi Comănescu şi Daniel Necula, se ocupa de preluarea ţigărilor, de depozitarea acestora şi de revânzarea lor. Tot liderul grupării a stabilit şi legătura cu furnizorul de ţigări, moldoveanul Cornel Nevodaru.

Titi Comănescu şi Daniel Necula asigurau accesul ţigărilor de contrabandă prin alte locuri decât cele destinate controlului vamal. Astfel ajunse în România, ţigările erau depozitate la Nicuşor Cotloguţ, care deţine o stână în zona de frontieră, în localitatea Şiviţa. Restul mebrilor aveau sarcini clare stabilite, unii ocupându-se de transportul ţigărilor, alţii de asigurarea antemergătorului pentru a se evita controalele poliţiei.

În urma acţiunilor efectuate de procurorii gălăţeni, cu ajutorul poliţiştilor şi a jandarmilor, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru Mihăiţă Şerban, Neculai Titi Comănescu, Daniel Necula, Silviu Ali, Marian Claudiu Brener, Cornel Nevodaru şi Nicuşor Cotloguţ. De asemenea, anchetatorii au confiscat ţigările de contrabandă, mai multe sume de bani şi au pus sechestru pe patru autoturisme. Prejudiciul creat de grupul infracţional urmează să fie calculat de Direcţia Vamală.

Vechime în ilegalităţi

Dacă Titi Comănescu, angajat în MAI din 1999, este pentru prima dată în atenţia autorităţilor, Daniel Necula, aflat în sistem din 2002, este deja la a treia abatere. El a mai fost prins cu aproximativ 8.000 de pachete de ţigări de contrabandă anul trecut în luna aprilie. Atunci, Necula a încercat să fugă şi a luat pe capotă un poliţist, drept urmare a început o anchetă pentru contrabandă şi ultraj. La acea vreme, procurorii au preferat să continue ancheta şi să strângă probe suficiente împotriva poliţistului de frontieră. Acesta însă nu s-a potolit şi, în octombrie 2012, a fost prins a doua oară cu ţigări de contrabandă. La acea vreme, în maşina lui Necula, care era în concediu de paternitate, au fost găsite 22.000 de pachete de ţigări şi suma de 40.000 lei. Procurorii DIICOT au cerut atunci arestarea lui Necula şi a colegului cu care lucra, dar judecătorii au decis că ei pot fi cercetaţi în libertate. Singura măsură care s-a luat atunci împotriva lui Necula a fost punerea la dispoziţie în cadrul Poliţiei de Frontieră. În aceste condiţii, poliţistul de frontieră a aderat la un alt grup infracţional cu care şi-a continuat activitatea ilegală. Rămâne de văzut dacă şi de această dată norocul va fi de partea sa.

Citit 6282 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2013 09:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.