Campanie VL "Destine în derivă": O minoră a fost „scoasă la vânzare” sub o falsă identitate

Campanie VL "Destine în derivă": O minoră a fost „scoasă la vânzare” sub o falsă identitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • O adolescentă din Galaţi a ajuns să fie pasată de la un proxenet la altul, în Occident, după ce a fost scoasă din ţară cu acte false

Mama, plecată la muncă în Italia. Tatăl, nu ştie nimic de el, nu a făcut parte din viaţa ei. Inevitabil, statul a dat-o în plasamentul celei mai apropiate rude, o bunică bătrână, de la Frumuşiţa, care nu a putut-o struni şi nici nu a fost în stare să o apere de vicisitudinile adolescenţei. Povestea Andreei Donosă, născută pe 1 octombrie 1995, nu este cu mult diferită de cea a sutelor de adolescenţi victime ale tranziţiei, abandonaţi de părinţii despărţiţi şi plecaţi care încotro pentru câştigarea unei bucăţi de pâine. Lipsită de grija maternă şi de autoritatea un tată, fata a căzut devreme în mrejele diferitor indivizi care i-au promis libertate, bani şi diverse avantaje, tentante pentru o tânără.  

Concubina de serviciu

Aşa a început Andreea „pelerinajul” la Galaţi. A părăsit satul unde locuia cu bunica pentru a trăi când cu unul, când cu altul. Fireşte, indivizi de joasă speţă, certaţi cu legea şi abonaţi la surse de venit dintre cele mai neortodoxe. Unul dintre ei, un infractor specializat în furturi de maşini din Germania şi condamnat la trei ani închisoare, i-a deschis porţile către lume cu o procură întocmită la Bereşti, pe care bunica fetei ar fi semnat-o fără să ştie prea bine ce iscăleşte. În vara lui 2010, Andreea a părăsit ţara alături de hoţul căutat de autorităţi. Poliţia avea să îi dea de urmă individului un an mai târziu, în Germania, moment în care a şi fost pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei. Deşi au existat informaţii că adolescenta era cu urmăritul la acel moment, până la verificarea informaţiilor, fata nu a mai fost de găsit. Ultimele informaţii atestă că Andreea Donosă s-ar afla pe teritoriul Belgiei, unde stă sub protecţia buletinului unei verişoare majore, act care a fost declarat pierdut. Poliţiştii români bănuiesc că fata ar fi încăput pe mâinile unor proxeneţi care o „plimbă” între Belgia, Franţa şi Germania. Andreea Donosă a fost reperată recent pe teritoriul Germaniei, INTERPOLUL făcând verificări pentru identificarea şi localizarea ei. Cine are informaţii suplimentare care ar putea ajuta la găsirea tinerei, este rugat să apeleze Compartimentul Urmăriţi din cadrul IPJ Galaţi la numărul unic 112 sau la 0236/407.000.

Citit 2550 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2013 17:19

4 comentarii

 • postat de Gelu
  Marți, 13 August 2013 13:25
  86.127.211.***
  Să zicem că o găsesc şi o aduc în ţară pe fata asta! Ce viitor o poate aştepta pe ea aici?
  Ce şanse îi oferă ţara noastră tinerei fete pentru a se integra şi a-şi găsi de lucru?
  0
  0
  Raportează
 • postat de gore
  Marți, 13 August 2013 08:44
  81.12.149.***
  daca era in plasament la bunica pe lege , drepturile si obligatiile parintesti nu le exercita aceasta. Cum s-a facut procura in acest caz. Notarii si politia de frontiera cunosc legea ? Ne-am saturat de **** mari boieri cu titlul de notari dar care citesc legea din 2 in 2 randuri. Si la granita nu s-au intrebat in ce calitate semneaza bunica si sa ceara actul sa vada daca e corect?
  0
  0
  Raportează
 • postat de BERESTI
  Marți, 13 August 2013 07:40
  5.13.217.***
  AS DORI CA INTERLOPII SA LE IA PE FETELE, MAMELE , NEVESTELE POLITISTILOR SI SA LE DUCA LA PROSTITUTIE , ASA POATE S-AR MAI TREZI SI EI SA-SI FACA MESERIA . STIE TOATA LUMEA CA MULTI SUNT IN ACEEASI OALA DE LATURI CU GOLANII CARE SE OCUPA DE ASA CEVA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 13 August 2013 03:15
  5.13.143.***
  SA TRAIASCA STATUL NEMERNIC SI MAFIOT ROMAN mai precis STATUL INTERLOP ROMAN si nu exagerez cu nimic cand afirm asta! Dar ma bucura cateva fantezii: Ce v-ar face voua lichelelor mici si mari... Mihai Viteazul, Vlad Tepes, Ceausescu, Hitler sau... EU cu resurse nelimitate! ... un indiciu: PUTIN DIN CE-AR FI FACUT CEI MENTIONATI MAI DEVREME... IN VARIANTA ACTUALA... FIRESTE DEMOCRATICA... SAU NU DUPA CAZ! (gen cap de porc... ala merita vizita lui Haniball Lector!) CU SUCCESURI!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.