Galaţi, oraşul-dezastru

Galaţi, oraşul-dezastru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Ţâţele” au fost tăiate de lamele Primăriei, în tot oraşul, în vaga operaţiune de deszăpezire de acum două săptămâni * Nu face nimic, noi am plătit prima montare, noi plătim  şi remontarea – că de aceea suntem contribuabili * După ninsoare, Primăria nu a mai mişcat un deget şi a lăsat nămeţii să se topească * Asfaltul s-a surpat sub zăpezi, în carosabil căscându-se cratere-capcană * Trecerea de pietoni de la Potcoava – desfiinţată, vopsită şi… demachiată de zăpadă şi ploaie * Acum gălăţenii o traversează, deşi ea nu există * Gunoaiele invadează străzile * Bine că Moş Crăciun nu a rămas îngheţat pe carosabil, că lamele Primăriei l-ar fi tăiat şi pe el... *

Poftiţi, vă rog, prin troian!

La zece zile de la ninsoarea care a lovit Galaţiul, troiene imense făcute de lamele Primăriei îi împiedică pe oameni să coboare din autobuze.

Şi dacă tinerii se descurcă să sară de colo-colo - la coborâre, bătrânii sunt nevoiţi să coboare direct în troiene. Unii abia dacă mai reuşesc să se extragă din ele.

„Ţâţele”? Da, zvârlite pe marginea drumului

Faimoasele „opritori din cauciuc, pentru limitarea vitezei” (popular numite „ţâţe”), montate în tot Galaţiul, au fost tăiate şi aruncate pe marginea carosabilului, în operaţiunea de deszăpezire.

Lama le-a retezat fără milă. Nu-i nimic, bani de la plătitorii de taxe şi impozite să fie, că pune Primăria altele. Şi pe Bălcescu, şi la Elice, şi la Pastilă, şi la banci…

Carosabil a fost, uliţă este

De pe Faleză colţ cu Prelungirea Traian, până la Drumul de Centură colţ cu Tecuci, asfaltul – şi aşa „vălurit” de trafic şi cutremurat de şantierele din jur -, s-a umplut de găuri.

Cratere adevărate, cele mai multe nesemnalizate, pentru care plătim cu sănătatea mintală şi asigurarea maşinii.

Uite trecerea! Cea desfiinţată, desigur

Cum, tot noi, gălăţenii, suntem leneşi? Adică am plătit municipalitatea – prin taxe şi impozite luate lunar din veniturile noastre – ca nici măcar să nu fie în stare să acopere cu o vopsea rezistentă trecerea de pietoni desfiinţată, de la Potcoava?

Zebră care, timp de două zile de la anulare, a fost „însoţită” de un poliţist comunitar explicativ, de „pe aici nu se mai trece”? Da, fix fosta-trecere este din nou vizibilă, că… s-a dus vopseaua neagră de pe ea!

Utilaje?

Nu. Nimeni nu a mai strâns zăpada rămasă pe străzi. Tot pe o bandă din trei se circulă, tot prin zăpezi murdare ne căţărăm la traversarea străzii. La mulţi ani, Primărie, ştim precis că te distrezi bine de Sărbători!

Citit 4518 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.