Bătaie de joc la Evidenţa Persoanelor Galaţi / Cozi şi îmbrânceală pentru un buletin nou (VIDEO)

Bătaie de joc la Evidenţa Persoanelor Galaţi / Cozi şi îmbrânceală pentru un buletin nou (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de oameni s-au îmbulzit ieri la Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi pentru a-şi depune actele pentru o nouă carte de identitate. Oamenii s-au aşezat la rând încă de la ora 2.00 dimineaţă pentru a primi un bon de ordine. Te-ai aştepta ca totul să meargă ca pe roate, dar, chiar şi cu bonuri de ordine, îmbulzeala nu a putut fi evitată.

„Am stat la coadă şi degeaba. Gardienii au dat bonuri cum au vrut ei. Cine ridica mâna mai sus primea bon. Eu am venit la cinci dimineaţă şi am numărul de bon mai mare decât o persoană cu mâini lungi venită la ora 8.00”, ni s-a plâns o femeie.

Gălăţenii care muncesc în străinătate vin în această perioadă acasă şi vor să îşi schimbe şi actele. Acesta este motivul pentru care în luna august numărul solicitărilor creşte de la 100, câte sunt într-o zi normală, la peste 400. Personalul instituţiei nu face faţă solicitărilor, iar oamenii îşi pierd răbdarea. „Este bătaie de joc”, au strigat oamenii în cor.

Agenţii de pază, cei care ar trebui să asigure ordinea, au fost chiar cei care au provocat scandalul. Aceştia au împins mai multe persoane aflate la intrarea în instituţie. Două femei şi-au pierdut echilibrul şi au căzut. „Am scos-o pe braţe de acolo, că o călcau ceilalţi în picioare”, ne-au spus câţiva gălăţeni.

"Oamenii sunt de vină"

În ciuda faptului că în fiecare an, în luna august, solicitările pentru cărţi de identitate se înmulţesc, autorităţile nu au luat nicio măsură. Ba mai mult, îi învinovăţesc tot pe gălăţenii care stau la cozi. „Personalul este puţin şi angajările se pot face doar în condiţiile legii. Oamenii greşesc pentru că stau şi câte un an de zile cu buletinele expirate şi nu vin să şi le schimbe. Cei plecaţi în străinătate nu apelează la consulate pentru a-şi schimba cărţile de identitate. Astfel s-ar evita asemenea situaţii”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Chiar dacă lipsa de personal îşi spune cuvântul şi este de înţeles, atitudinea agenţilor de pază, care îi îmbrâncesc pe cei care stau la cozi, nu are nicio justificare.

Citit 5835 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2013 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.