GALERIE FOTO / Bijuterii pe patru roţi la malul Dunării: Salonul Galaţi Auto Show 2013

GALERIE FOTO / Bijuterii pe patru roţi la malul Dunării: Salonul Galaţi Auto Show 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maşini ultimul răcnet sau automobile de epocă, vehicule graţioase ori jeepuri masive, maşini cu atuuri tehnice sau bijuterii pe patru roţi care mizează pe eleganţa designului. Cu alte cuvinte, maşini pentru toate gusturile! Şi toate vor fi parcate, în acest weekend, pe Faleza Superioară a Dunării, între Elice şi Parcul Viva, unde se desfăşoară a doua ediţie a Salonului Galaţi Auto Show „GAS”. Iubitorii de cai-putere au ocazia să vadă, la acest eveniment, nu mai puţin de 250 de vehicule de toate tipurile, expuse de cei 24 de participanţi.

Ce alegeţi între clasic şi modern?

Cu câteva ore înainte de deschiderea oficială, care are loc azi la ora 17,00, oaspeţii pe patru roţi de pe faleză se bucurau de toată atenţia trecătorilor. „Mie mi-au plăcut maşinile de epocă”, ne-a mărturisit Adrian (8 ani), în timp ce tatăl lui ne-a spus că se va uita, doar orientativ, după mărcile ceva mai accesibile ca preţ şi se va interesa de modele noi şi de costul lor.
Lustruite şi ceruite până în vârful farurilor, încât dădeau impresia că abia au ieşit pe poarta fabricii, automobilele de epocă au ajuns printre primele pe Faleză. În ciuda soarelui de după-amiază, un Peugeot negru din anii ’30, unicat în ţară, părea scos din filmele cu gangsteri. Imediat urmau să sosească, din alte oraşe, un Triumph, un Dodge, nişte Cadillacuri şi nişte Dacii din anii ’60 care, în ciuda vârstei, se dau în vânt după raliuri.
Câteva dintre VIP-urile evenimentului se lăsau în continuare aşteptate. „Eu vreau să văd Jaguarul F-Type, dar n-a ajuns încă”, ne-a spus, acum câteva ore, chiar unul dintre poliţiştii de lângă Elice, care dirija circulaţia pe o rută ocolitoare. Ca nişte jeepuri care se respectă, noul Grand Cherokee, cu cutie automată de viteze în 8 trepte, dar şi Wrangler Rubicon, tapiţat cu piele, depăşiseră orice obstacole şi erau parcate pe Faleza Superioară încă de la ora prânzului.
Salonul „GAS” 2013 se poate vizita astăzi până la ora 21,00, mâine între orele 10,00 - 13,00 şi 17,00 - 21,00, iar duminică până la miezul nopţii.

Citit 2888 ori Ultima modificare Vineri, 20 Septembrie 2013 17:09

2 comentarii

 • postat de Kostas
  Luni, 21 Octombrie 2013 13:15
  92.80.178.***
  Nu stiu daca costul acestei initiative este in sarcina primarii dar trebuie sa recunoastem ca acele " vechituri" au fost niste bijuterii la timpul lor iar noi trebuie sa facem diferenta din cea fost si ce este automobilul.
  Si eu a-si participa a astfel de evenimente sa fiu posesorul unei astfel de masina.De astfel sunt in cautarea unui Gaz69A productie sovietica caroserie in patru usi poate,fie ea nu mai caroseria.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gurile rele
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 15:49
  5.13.165.***
  Am trecut azi pe acolo si un ins, probabil posesor al catorva automobile vechi expuse, perora de zor, cu voce tare , special pt. a atrage atentia, cum si-a luat el primul Porsche pe care si l-a dorit mult, mult si pe care, f.repede l-a facut praf intr-un accident, trimitandu-l direct la REMAT. Asta s-o fi petrecut in regimul trecut sau in asta, cam tot aia e, caci stim cine sunt acesti oameni, de unde vin si cum s-au imbogatit. Orasul si tara nu prea au nimic in comun cu astfel de ,,oameni de succes''. Iar primarul, prin organizarea unor spectacole in lant cheltuie cam mult din banii contribuabililor doar pe entertainement.
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.