Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
17 comentarii

* În Galaţi, opt proprietari bun-platnici din zece suferă din cauza a doi rău-platinci * 13 la sută dintre proprietarii din Galaţi deţin 87 la sută din datoria totală pentru utilităţi * Puţini proprietari au fost acţionaţi în instanţă de asociaţii: nici măcar 2 la sută * Dacă toţi aceştia şi-ar pierde apartamentele nu s-ar recupera nici măcar un sfert din datoria totală


Mai bine de jumătate dintre gălăţenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu au niciun leu datorie la întreţinere. Procentul de bun-platnici în Galaţi este chiar mai mare de atât, dacă avem în vedere că aproximativ 80 la sută au datorii relativ mici la plata întreţinerii (sub 500 de lei) sumă care poate fi acoperită cu un efort minim. În schimb, 13 la sută dintre proprietarii de apartamente au datorii mai mari de 1000 de lei, aceştia deţinând peste 85 la sută din totalul restanţelor.
Cifrele reies dintr-o statistică realizată de Primăria Galaţi, care a încercat să afle în acest fel care este situaţia reală în problema datoriilor către furnizorii de utilităţi. Statistica mai cuprinde multe alte cifre interesante, unele dintre acestea fiind prezentate în premieră: de exemplu, aflăm pentru prima dată că 15 la sută din apartamentele din Galaţi nu sunt locuite.
Pentru prima dată după ani buni în care situaţia datornicilor la întreţinere a fost mai degrabă o nebuloasă, o instituţie publică a realizat un studiu pentru a afla care este situaţia reală. Cifrele, pe care majoritatea le bănuia, pot fi acum folosite pentru identificarea de soluţii în vederea reglementării problemei restanţierilor din Galaţi. Practic, ce a făcut acum Primăria Galaţi se poate numi "diagnosticare", un pas esenţial în procesul de "vindecare".

80 la sută dintre gălăţeni îşi plătesc datoriile la întreţinere
51 la sută din apartamentele care au făcut obiectul studiului înregistrau zero lei restanțe la plata întreţinerii. Practic, asta înseamnă că mai bine de jumătate dintre proprietarii din Galaţi îşi plătesc conştiincios datoriile lunar. Procentul de proprietari de bună credinţă este chiar mai mare de atât, dacă avem în vedere că aproape 14 la sută înregistrau restanţe mai mici de 100 de lei. Practic, asta înseamnă că nu aveau decât o lună întârziere. Alţi 15 la sută aveau datorii cuprinse între 100 şi 500 de lei, adică sume care pot fi achitate printr-un efort minim, ceea ce înseamnă că şi aceştia ar trebui incluşi în categoria proprietarilor bun-platnici. Însumând procentele, rezultă că în Galaţi avem un procent de 80 la sută de proprietari de bună credinţă, care îşi plătesc datoriile.

Mai puţini datorează mai mult
De aici încolo încep, însă, problemele, pentru că datorii de peste 500 de lei deja înseamnă incapacitate de plată cel puţin temporară. 6 la sută au datorii cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, acesta fiind pragul peste care se poate spune că începe categoria "datornici cu acte în regulă". "Cei cu restanțe de peste 1.000 lei reprezintă 13,35 la sută, dar însumează 86,95 la sută din suma totală restantă", concluzionează studiul realizat de Primăria Galaţi. Cifrele marilor restanţieri sunt cu adevărat înfricoşătoare. 5 la sută din apartamentele din Galaţi au datorii cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei, ceea ce înseamnă 10,84 la sută din restanţe. Apoi, alţi 5 la sută au datorii cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei, însumând 21,41 la sută din restanţe. Aproape 2 la sută dintre proprietarii de apartamente datorează între 5.000 şi 10.000 de lei, însă ei deţin aproape un sfert din datoria totală. 1,3 la sută dintre proprietari au datorii cuprinse între 10.000 şi 20.000 lei, ceea ce înseamnă 18,34 la sută din restanțe, iar 0,5 la sută din apartamente au debite de peste 20.000 de lei, aici adunându-se 12,22 la sută din totalul restanțelor.

Puţini datornici au ajuns în instanţă
Cu toate acestea, mai relevă studiul, nici 2 la sută dintre apartamentele deţinute de proprietarii cu datorii mari nu sunt implicate în litigii în instanță. "În aceste apartamente (cele aflate în litigiu, n.r.) locuiesc 2,84 la sută din persoanele cuprinse în eşantion. Dacă proprietarii acestor apartamente ar fi executaţi silit şi şi-ar pierde casele, s-ar recupera cel mult 23,12 la sută din suma restantă analizată în eşantion", se mai arată în studiul efectuat de Primăria Galaţi.
Mai mult, potrivit statisticii, de la începutul anului 2013 şi până la începutul lunii septembrie, 2 la sută dintre proprietari nu au achitat niciun leu la întreținere. "Întrucât datoria celor 2 la sută care figurează cu plăți zero de la începutul anului 2013 însumează 15,12 la sută din suma restantă pe eşantion, există probabilitatea foarte ridicată ca aceştia să nu fi achitat nimic în ultimii cel puţin 7-8 ani. Extrapolat la nivelul municipiului, suma datorată de acești 2 la sută dintre rău-platnici reprezintă contravaloarea consumului de energie termica al întregului oraș pe durata a două luni de iarnă", mai concluzionează autorii studiului.

Familii mai mari, datorii mai mari
Interesantă este, de asemenea şi analiza demografică pe care a realizat-o Primăria Galaţi. Din cifre rezultă că procentul de datornici creşte pe măsură ce familia este mai numeroasă. Aproximativ 60 la sută dintre ocupanţii apartamentelor locuiesc singuri sau în familii de două persoane. Dintre acestea, cam 55 la sută sunt cu plata la zi. 14 la sută sunt familii de trei persoane, dintre acestea doar 44 la sută fiind cu plata la zi. Apoi, 4,6 la sută sunt familii de patru persoane, procentul de bun-platnici fiind cam acelaşi ca şi în cazul familiilor cu trei persoane. Cea mai gravă situaţie se întâlneşte în cazul familiilor cu cinci sau şase persoane: aici, procentul de datornici este în jur de 60 la sută.

Cum s-a făcut cercetarea
Potrivit Primăriei Galaţi, statistica a fost efectuată pe un eșantion de 6.650 de apartamente (6,7 la sută din numărul total de apartamente din Galaţi), din 104 blocuri din următoarele cartiere: Micro 20, Micro 21, Micro 40, Micro 17, Micro 18, Micro 19, Micro 38, Micro 39, Micro 13, Centru, Port, Siderurgiştilor, Ţiglina 1, Ţiglina 2, Ţiglina 3, Mazepa 1, Mazepa 2 şi Piaţa Centrală. "Cele două criterii de eşantionare au fost distribuirea în mod egal a blocurilor pe teritoriul municipiului şi dimensiunea asociației - între 100 şi 200 de apartamente. Numărul total de persoane trecute la întreţinere în eşantion a fost de 10.685 (6,7 la sută din populaţia Galațiului)", se arată în comunicarea Primăriei.

Citit 3694 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2013 09:24

17 comentarii

 • postat de COBRA-GALATI Joi, 31 Octombrie 2013 07:51 5.13.234.*** Link la comentariu
  0
  2

  ACUM ASTEPTAM SI RAPORTUL DINTRE CITI AU UN LOC DE MUNCA ,SI CITI NU AU DINTRE GALATENI!
  ACELASI LUCRU SI PT RAPORTUL DINTRE CITI AU UN LOC DE MUNCA CU UN ASA ZIS SALAR MINIM DE MIZERIE SI CITI IL AU FARA IZ DE MIZERIE!
  ACESTE DOUA RAPOARTE DATE PUBLICITATII AR FI ABSOLUT DE BUN SIMT SA FIE ALIPITE FATA DE RAPORTUL IN CAUZA!ASTA PT A NU MAI LASA LOC DE COMENTARII CE DUC LA DESOLIDARIZAREA ROMANILOR PE DIFERITE CLASE!APOI MAI VORBIM!

  Raportează
 • postat de ciobanu Miercuri, 30 Octombrie 2013 21:16 92.90.17.*** Link la comentariu
  1
  1

  pentru ca romanii sunt hoti de aia altii nu merge nimic in tara

  Raportează
 • postat de LOCATAR SERIOS SI RESPONSABIL Miercuri, 30 Octombrie 2013 20:31 109.99.195.*** Link la comentariu
  0
  4

  VERIFICATI AS. DE PR. 513; MICRO 21; BL. K 13; SC. I: MAI MULT DE 5 AP. DINTR-UN TOTAL DE 36 SUNT GOALE; PERS. TRECUTE LA INTRET. CCA. 65-70; AP. 21 S-A RUPT IN DOUA: 21a SI 21b ??? (SE MICSOREAZA FICTIV SUMA RESTANTA LA INTRETINERE DE CC.170 MILIOANE;) IN APARTAMENTE SUNT PERS. SI COPII NEINREGISTRATI LA PLATA CHELTUIELILOR DE INTRETINERE; PRESEDINTELE MIRCEA TRAIAN PRIMESTE RETRIBUTIE LUNARA PRIN SEMNATURA LOCATARILOR SCAZUTI DE LA PLATA ENERGIEI LIFTULUI; ???PERSOANELE CE-I FAC FAVORURI PRES. SI ADM. SUNT SCAZUTI DE LA INTRETINERE PE UNA SAU MAI MULTE LUNI; NIMENI NU-I VERIFICA SITUATIA CONTABILA INTRUCAT COM. DE CENZ. A CERUT JUSTIFICARI PT. SCUTIRILE ACORDATE SI A FOST REFUZATA OSTENTATIV !??? LA SUBSOL SUNT POLIZOARE, CANISTRE CU BENZ. SAU MOTORINA; INST. ELECTRICE IMPROVIZATE SI NIMENI NU VERIFICA RISCUL DE POSIBILE INCENDII. ESTE IMPERIOS NECESAR, ACUM LA INCEPUT DE IARNA, SA SE FACA INSPECTIE DE CATRE POMPIERI , SANEPID SI POLITIE (FIECARE PE DOMENIUL SAU) PT. A PREVENI FURTISAGURILE SI PERICOLELE INCENDIARE !!!???

  Raportează
 • postat de Galatean Miercuri, 30 Octombrie 2013 18:05 5.13.231.*** Link la comentariu
  3
  1

  Domnule Marius Stanica este de apreciat efortul pe care-l dedicati spre a arta cat ar fi de bine ar fi daca n-ar fi rau !
  Usor de spus, de ordonat pe rubrici si subrubrici, numerotate ca la carte, cele mai multe reale, dar si pe langa.
  De ex. " 5B) in conventie se specifica ca te obligi sa lasi Apaterm sa vina sa blindeze caloriferele in cazul neplatii "
  Procedura este ilegala si tot ce-i convenit ilegal este nul de drept. Sunt convins ca va plasati in sfera celor care stiu foarte bine ce ar trebui sa faca altii, dar cand sunt in situatia de a face, fac tot ce s-a facut pana la ei. In rest toate bune....

  Raportează
 • postat de tata mare Miercuri, 30 Octombrie 2013 16:55 95.83.253.*** Link la comentariu
  2
  1

  Chemati scurt marii poluatorii industrali din Gl (Petrom, Omv, Sidex, Chevron cu ai lor 1/4 din judet) sa bage bani la Apaterm, in programe de eficientizare si intretinere infrastructura, sa vedeti ca nu or sa mai fie asa ne-lichizi ptr iarna!?

  Raportează
 • postat de ANONYMUS Miercuri, 30 Octombrie 2013 16:54 89.136.231.*** Link la comentariu
  1
  1

  BUNA ZIUA CINE MA POATE AJUTA URGENT CU URMATOARE PROBLEMA IMI CER SCUZE PENTRU GRESELI DAR AM SCRIS REPEDE SI PE FUGA................
  CINE MA POATE AJUTA ESTE BINEVENIT MAINE LA ORA 18:00 IN MICRO 19 LA BLOC B1 SCARA 5 PENTRU A ASISTA LA O ADUNARE GENERAL CU LOCATARI SA VEDEM CE FEL NE DUCE PRESEDINTELE SI CASIERA CU VORBA BUNA SI CU MULTE ALTELE..

  Vreau sa va aduc la cunostinta ca in micro 19 BLOC B1 SCARA 1,2,3,4,5 la asociatia de locatari nr 437 sunt multe nereguli mai ales acuma ca se face reparti la acoperisul blocului.
  nu sa intocmit cait de sarcini nu sa facut licitatie sa vada baremi si 1 locatar de la fiecare scara nu sa facut tabel nominal de firma respectiv ca va aveam de platit suma de atata plus ca doamna de la asociatie are multe probleme din trecut va rog urgent sa trimiteti pe cineva sa vad ce este in neregula la asociatia respectiva finca se va termina lucrare la acoperisul blocului si nimenea nu a vad nimica nici un contract incheiat cu firma respectiva Adica Intreprindere Individuala. Sau baremi sa vina maine pe data de 31-10-2013 ca este o adunare generala si daca nu este 50+1 din locatari ce se descuta la sedinta se face apoi fara sa fie majoritate locatarilor adica se vor lua masuri fara sa stim noi.

  Raportează
 • postat de CRISTINA Miercuri, 30 Octombrie 2013 15:14 86.127.215.*** Link la comentariu
  0
  16

  IA SCRIETI DATORIILE APATERM SI SALARIILE SEFILOR! DACA SUNTETI JURNALISTI CINSTITI!

  Raportează
 • postat de Akbar Miercuri, 30 Octombrie 2013 13:07 86.127.208.*** Link la comentariu
  0
  16

  Ar mai fi ceva mici "amanunte":
  1. Degradarea constanta a pietii muncii in acest oras, fata de care cei ce-au pastorit acesta urbe au aratat un total dezinteres. Valabil si pentru cei ce ocupa fotolii prin Parlament;
  2. Inexistenta unui program local de reabilitare termica a blocurilor, la care Primaria ar fi trebuit sa aiba initiativa (legislatie exista);
  3. Usurinta cu care CL Galati a aprobat, de-a lungul timpurilor, o crestere constanta a pretului la utilitati (gigacalorie, apa calda, apa rece, canalizare) in conditiile in care Apaterm, spre exemplu, acumula datorii infernale;
  4. Existenta unui numar mare de reclamatii referitoare la functionarea repartitoarelor si plata unor servicii inexistente, in cazul detinatorilor de CT, fapt ce trebuia luat in seama de asociatiile de proprietari cu sustinere pe plan local;
  5. Eficientizarea Apaterm pe criterii doar de competenta si nu doar pe criterii de apartenenta la partid, pentru functiile de conducere.

  Raportează
 • postat de Pix Miercuri, 30 Octombrie 2013 13:02 5.13.207.*** Link la comentariu
  0
  17

  Corect:inexistenta unor conventii de plata individuale si facturi individuale a dus la starea actuala ,a datoriilor acumulate la serviciile oferite de apaterm apa canal.De ce nu sunt datornici la Electrica , la telefoanela cablu tv?Acolo sunt contracte individuale si slava domnului are si saracul si bogatul bani sa plateasca lumina ,telefonul si televizorul.De ce oare domnule Stanica nu s-a mers pe aceasta cale si la apa rece , apa calda si caldura ? Nu cumva se poate fura banul foarte usor in felul acesta?

  Raportează
 • postat de ella Miercuri, 30 Octombrie 2013 12:45 95.77.107.*** Link la comentariu
  2
  12

  Cit se fura cu aceste repartitoare nu spune nimeni?O golanie a fost si cu montarea repartitoarelor.Au avut de cistigat probabil niste bosi de pe urma montarii acestor ,,golanii,,.Stai in frig,in schimb platesti mai mult.Asta e logica de giga,dar a prins la ,,prostime,,.Cel mai bine sa va puneti toata lumea centrale si sa vad atunci de unde mai furati hotilor.

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Miercuri, 30 Octombrie 2013 11:08 213.218.53.*** Link la comentariu
  2
  12

  "Suma pe care o platesc lunar cele 400 de apartamente este in jur de 8000 RONI" zice cineva... gresit !!!

  la doar 50 lei intretinerea pe apartament suma vine 20000 lei noi, adica 200 milioane lei vechi PE LUNA !!!

  Ca de obicei, multi cetateni si chiar Viata Libera, din nou se pare, tot scrie tot felul de articole despre incalzire si incalzirea centralizata, datorii DAR TOTAL PE LANGA MOTIVUL PRINCIPAL SI REAL AL FALIMENTULUI APATERM SI A STARII DE SUPRA INDATORARE A INTREGULUI SISTEM !!!

  Problema este a sistemului DE FUNCTIONARE FINANCIAR insasi !!!  ROG MULT cititorii sa dea like daca considera ca urmatoarele sunt corecte :

  1) Asociatiile de proprietari trebuie sa existe, si la orice imobil, condiminiu, trebuie sa existe acest sistem de organizare
  2) Asociatiile de proprietari, membrii si presedintii oricat de bine voitori ar fi si oricat de mult si-ar da silinta, ei nu au pregatire nici contabila, nici financiara, nici cenzor, nici juridica si guverneaza in ideea principiului corectitudinii si bunelor intentii
  3) chiar daca presedintii descopera un furt la un administrator (cum imi povestea un bun prieten ca a prins-o si la care administratora dupa doar 2 luni de furt "eeee.. uite da, am furat, o sa iti dau banii inapoi, cand o sa am", judecata, executorul mers si avere ioc, recuperare zero, dumneai are condamnare, etc, dar ce folos ???) este total inutil ca descopera pentru ca deja faptul s-a consumat
  4) sistemul care permite sa ajunga sume de 200 milioane lei vechi pe timp de vara, si peste 400 milioane lei vechi pe iarna, pe mana administratorului care ii poate fura cu usurinta, si chiar daca l-ai prins, tu Asociatia de proprietari ramai cu datoriile, si NU AI DE FACTO DE UNDE SA LE RECUPEREZI ! Proprietarii au platit, datornica ramane doar asociatia.
  5) Primaria si Apaterm este principalul vinovat ca a guvernat acest sistem, si nu au implementat conventiile de plata individuale si facturarea individuala !!! astfel 5A) banii ar fi curs de la proprietar la Apaterm , 5B) in conventie se specifica ca te obligi sa lasi Apaterm sa vina sa blindeze caloriferele in cazul neplatii - blindarea gratuita - 5C) re-conectarea la Apaterm dupa plata datoriilor sa fie sub o taxa care sa recupereze nu numai conectarea ci si blindarea precedenta
  6) Apaterm este un sistem "de inalta eficienta" doar din punct de vedere teoretic, pentru ca practic FURTUL DE BANI - SIFONATI POLITIC pe tot felul de modernizari de milioane de euro la un sistem care din punct de vedere financiar este FALIMENTAR, este o aberatie, si aceste sisteme CET comuniste au dat faliment pe capete
  motivul principal fiind nu neaparat eficienta termica si tehnica ci pur si simplu financiar sunt o IDIOTENIE COMUNISTA care in viata reala, economia de piata capitalista ajunge in faliment (enumeram aici: A) inexistenta unor conventii de plata individuale si facturari individuale, B) datornicii nu au fost urmariti niciodata in instanta pentru datorii, C) furturile cu citirile fictive de indecsii de la asociatiile care se aveau "pe bune" cu angajatii Apaterm din teritoriu, D) furturile cu repartitoarele electronice resetate cu "baieti destepti" E) tevile neizolate, trecute ca izolate, etc etc)
  7) pentru ca si azi cand Apaterm de facto in faliment din 2011, scoasa din faliment din pix de diverse hotarari judecatoresti, si aruncarea datoriilor pe spatele Electrocentrale (alta societate de stat sifonata puternic de politicieni) are acelasi sistem idiot si ABSOLUT NICI-O INTENTIE de a face conventii de plata, rezulta ca sistemul v-a da faliment cu siguranta in urmatorii ani.


  PS: la mocirla Galati adaugati si stirea cu faptul ca proprietarii Santierului Naval Damen Galati sunt pe cale sa termine constructia santierului naval din Vietnam si vor sa mute toate productia din Romania in Vietnam.
  Adaugati si Electrocentrale in faliment, datorita idiotilor de politicieni locali, prosti de bubuie, ingoranti si incompetenti cum rar gasesti in tara, si apoi o sa vedeti trasa si Sidex inspre faliment sau o micsorare si mai puternica a activitatii economice.
  Adaugatii si sumedeniile de firme de stat, praduite, capusate, privatizate si falimentate de toti idiotii "mari patroni galateni" si o sa aveti imaginea UNUI ORAS MORT ECONOMIC.

  Raportează
 • postat de NICU Miercuri, 30 Octombrie 2013 10:59 5.13.155.*** Link la comentariu
  1
  3

  SI LA 512 cam sta degeaba acest domn presedinte competenta in domeniu lasa de dorit!

  Raportează
 • postat de mitica dragomir Miercuri, 30 Octombrie 2013 10:41 5.13.152.*** Link la comentariu
  0
  11

  AVEM NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA PENTRU A NE CASTIGA EXISTENTA SI A NE PLATI DARILE. ACUM INCASEAZA 1DIN 5 DAR LA ANUL CE VOR MAI INCASA ?

  Raportează
 • postat de Galatean cu centrala Miercuri, 30 Octombrie 2013 10:31 5.13.201.*** Link la comentariu
  7
  7

  CLI-Cap ai, minte ce-ti mai trebuie? Nu te intrereseaza incalzirea condominionului, pe tine poate nu te intereseaza nici existenta lui si dupa cata minte ai nu m-ar mira sa propui daramarea lui. Cam ce nu-ti convine tie sunt aberatii. Nu uita ca locuiesti intr-un apartament pe care il incalzesti altfel decat a fost conceput si trebuie sa suporti acest "lux".
  Societatea functioneaza si se ordoneaza dupa Legi, Ordonante, Hotarari, fie ca-ti place sau nu.Noroc ca nu te ia nimeni in seama!

  Raportează
 • postat de Neimplicarea proprietarilor si indolenta administratorilor, a comitetului executiv si a presedintelui dintr-o asociatie de proprietari, duc la dezastru Miercuri, 30 Octombrie 2013 09:04 5.13.142.*** Link la comentariu
  1
  8

  Primaria care tot da atestate pe banda rulanta incompetentilor de administratori, in afara faptului ca ii mai verifica din p.v. financiar, ce mama dracului mai face? De ce sa dai aceste atestate la toti idiotii care habar nu au ca trebuie sa se implice daca vor sa fie retribuiti? Nu mai poti scapa de astia care isi bat joc de locatari.

  MAZEPA 2, Asociatia 183, treziti-va si schimbati presedintele si administratorul daca nu sunteti multumiti de prestatia lor. Comportamentul acestora fata de proprietari lasa mult de dorit.

  Se fac reparatii la unele conducte din subsoluri fara a se intocmi devize, fara garantia lucrarii, banii se aduna pe baza de tabele. Nu poti cere prea multe explicatii acestor personaje marcante din asociatia 183 deoarece nu sunt in stare sa ti le ofere pentru ca nu vor sau nu cunosc.

  Comitetul executiv are foarte multe obligatii si responsabilitati fata de locatari, dar acest comitet nu exista decit pe o hirtie unde sunt enumerate citeva nume care de mult nu mai locuiesc in zona.

  Adunarea generala din luna august, convocata de aceasta asociatie 183, nu a întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, deci ar fi trebuit suspendată şi reconvocată în termen de maximum zece zile de la data primei convocări.

  Astfel ca tupeul celor ce ar trebui sa reprezinte interesele locatarilor, este fara margini, proprietarii trebuie sa aibe initiativa de a zolva aceste neajunsuri, toate in detrimentul proprietarilor care, culmea, contribuie cu buna stiinta la retribuirea acestor personaje din asociatie, inclusiv cei doi cenzori si femeile de serviciu.

  Suma pe care o platesc lunar cele 400 de apartamente este in jur de 8000 RONI. Daca intre timp, din cele 400 ap. s-a mai retras vreo doua sau trei scari de bloc, constituindu-se intr-o noua asociatie, inseamna ca nr. membrilor asociatiei 183 a scazut dar retributiile salariatilor din asociatie sunt la fel.

  Este nevoie de constituirea unui grup de iniţiativă care să reprezinte 20 la sută din totalul proprietarilor, al cărui rol este să convoace adunarea generală.
  Dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari, adică jumătate plus unu, este prezentă personal sau prin reprezentant legal, atunci adunarea generală poate adopta ce hotărâri doreşte, inclusiv destituirea preşedintelui.
  Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum zece zile de la data primei convocări.
  La adunarea reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora. Legea nr. 230 din 2007 le dă dreptul proprietarilor să-i dea jos.

  Raportează
 • postat de teach Miercuri, 30 Octombrie 2013 06:49 79.116.109.*** Link la comentariu
  0
  10

  Fosta administratora de la PS12 se aude ca ar fi fugit in Dubai in momentul in care latul a inceput sa se stranga. Cum Romania nu are acord de extradare cu Dubaiul si cum nu e interesat pentru ca nu a furat de la el ... o sa vedem banii ... doar la TV ...filmati.

  Raportează
 • postat de CLI Miercuri, 30 Octombrie 2013 06:44 5.13.140.*** Link la comentariu
  1
  13

  Restantele sub 500 de lei, in majoritatea cazurilor sunt reprezentate de refuzul (ca si mine) propietarilor de a plati ceva de care nu beneficiaza ,respectiv asa zisa incalzire a condominionului ( Ordin 343/2010) . Cine vrea caldura in sistem centralizat , plateste toate cheltuielile presupuse de acest "lux" ,nu emitem pretentii pentru deranjul trecerii tevilor prin apartamente ( nu este cazul meu si acelorlalte 38 din 40 apartamente din asociatie,fiindca nu avem coloane in functiune , in unele cazuri nici fizic,nici in apartamente ,nici in spatiile comune) .In ceea ce priveste subsolurile ,ar trebui obligate asociatiile sa izoleze conductele pentru a elimina pierderile( la noi sunt supra izolate). Aberatia deOrdin 343/2010 incurajeaza pierderile de energie ne facand nici un fel de diferenta dintre conductele izolate si cele neizolate.Ar fi interesanta o statistica si a sumelor datorate la nivel de oras pentru "incalzirea " condominioanelor si poate se gandeste administratia ca prin subventie sa acopere mai intai aceste sume ,sa beneficieze toti cetatenii. Daca 15% din apartamente (peste 15 000) nu sunt ocupate de ce mama dracului ne mai trebuie program de construit noi apartamente si nu sunt achizitionate acestea pentru tineri si cazurile sociale .Apartamentele ne locuite sigur au caloriferele inchise dar inregistreaza restante datorita aceluiasi Ordin 343/2010 .Cu banii cheltuiti pentru infrastructura ,in Cantemir sau alt cartier nou ,se poate dubla numarul apartamentelor achizitionate.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.