Cronica neagră a şoselelor de sărbători/ Doi gălăţeni au murit şi 15 au "petrecut" în spital

Cronica neagră a şoselelor de sărbători/ Doi gălăţeni au murit şi 15 au "petrecut" în spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 17 persoane au fost victime ale unor accidente rutiere care au avut loc în perioada sărbătorilor de iarnă


Două persoane şi-au pierdut viaţa, cinci au fost grav rănite, iar zece au scăpat cu răni uşoare după ce au fost implicate în accidente rutiere în perioada sărbătorilor de iarnă. Consumul de alcool, atât de către pietoni cât şi de către conducătorii auto, viteza şi neatenţia au favorizat în unele cazuri aceste evenimente, care le-au umbrit celor implicaţi Crăciunul şi Anul Nou.

Cele mai grave accidente s-au petrecut de Crăciun şi s-au soldat cu moartea victimelor. S-a întâmplat pe DN 24 D, la Bălăbăneşti, unde un bărbat de 74 de ani a fost accidentat grav de maşina condusă de un şofer în vârstă de 63 de ani. Transportată în stare critică la spital, victima a decedat pe 31 decembrie. În preajma Anului Nou, şi-a găsit sfârşitul şi un tânăr de 29 de ani, care a murit la spital în urma unui accident rutier petrecut la Suhurlui, pe 25 decembrie. Bărbatul şi alte două persoane care mergeau pe uliţă au fost loviţi de o maşină condusă de un tânăr de 23 de ani. Alte 12 accidente de circulaţie produse în perioada amintită pe teritoriul judeţului Galaţi s-au soldat cu cinci răniţi grav şi zece persoane rănite uşor.

Peste 1.000 de sancţiuni

Consumul de alcool la volan şi viteza au fost cele mai des întâlnite nereguli în rândul şoferilor care au întâmpinat în drumurile lor filtre de poliţie. 19 conducători auto şi-au pierdut permisul pentru că au fost prinşi băuţi, şase pentru că au depăşit viteza legală, iar 12 pentru că nu aveau certificate de înmatriculare. "În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii rutieri au constatat în total 17 infracţiuni şi au aplicat 1.137 de sancţiuni contravenţionale", rezumă comisarul Cristina Tatulici bilanţul sancţiunilor de Crăciun şi Anul Nou.

Cele mai multe amenzi, 454 la număr, au fost date pentru viteză, 196 pentru nefolosirea centurii de siguranţă şi 148 pentru refuzul de a prezenta documentele la control.

Citit 1877 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2014 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.