Fenomen paradoxal în oraşul norocoşilor: Gălăţenii câştigă la loto, dar nu se duc să-şi ridice banii!

Fenomen paradoxal în oraşul norocoşilor: Gălăţenii câştigă la loto, dar nu se duc să-şi ridice banii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul poate fi considerat oraşul norocoşilor. Numai în ultimele opt luni, trei gălăţeni au câştigat potul cel mare pus la bătaie de Loteria Română la Loto 6/49. Ultimul premiu a fost câştigat în urma extragerii de pe 2 februarie. Din cele aproximativ 571.000 de variante jucate la nivel naţional, 16.000 au fost doar la Galaţi. Una dintre acestea a fost şi cea norocoasă. Astfel, un gălăţean a intra în posesia premiului de 3.453.678 de lei. Ultima dată, premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost câştigat pe 30 decembrie 2013, iar valoarea câştigului a fost atunci de 1.899.025,00 lei.

În ciuda câştigurilor mari, nici câştigătorul din decembrie, nici cel de săptămâna trecută nu şi-au revendicat încă premiile. Cei doi câştigători sunt aşteptaţi în continuare la sediul Loteriei Române din Bucureşti, pentru a intra în posesia premiilor. „Câştigătorii au 90 de zile la dispoziţie pentru a-şi revendica premiile”, ne-a explicat Andrei Moţoc, directorul Loteriei Române - Sucursala Regională Galaţi.

Agenţie unică în România

La Agenţia Loto la care s-a jucat biletul norocos de pe 2 februarie, au mai fost încă două premii mari, unul în 2008 şi unul în 2009. Aceste câştiguri fac din agenţia gălăţeană una unică în ţară.

„La Galaţi este o tradiţie şi se joacă mai mult decât în alte părţi. Gălăţenii sunt perseverenţi şi, probabil, datorită câştigurilor mari din trecut, prind curaj. Astfel, încrederea este mai mare. Cheia succesului la loto este perseverenţa. Restul ţine doar de noroc”, ne-a mai spus Andrei Moţoc.

Directorul Loteriei Române - Sucursala Regională Galaţi ne-a explicat faptul că în oraşul nostru sunt mulţi oameni norocoşi. „S-a mai câştigat şi la alte jocuri, dar acestea nu sunt la fel de mediatizate. De exemplu, la Joker, în urmă cu trei ani, s-a câştigat un premiu de trei milioane de lei. La acest joc este acum un report de 1,4 milioane de euro. Pot să spun că şi la Loto 5/40 au fost premii destul de mari. Acesta din urmă este un joc unde probabilitatea de câştig este mai mare decât de la 6/49. Pot să vă dau un exemplu. La 6/49 sunt aproximativ 14 milioane de variante posibile, pe când la 5/40 sunt doar 658.000 de variante”, a conchis Andrei Moţoc.

În ciuda premiilor oferite şi la celelalte jocuri, 6/49 rămâne cel mai popular joc al Loteriei Române. Şi asta probabil din cauza reporturilor destul de mari de la categoria I.

Vă reamintim că cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române a fost adjudecat tot de un gălăţean, care a câştigat anul trecut, în iulie, suma de 48,95 milioane de lei.

Citit 5472 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2014 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.