Fenomen paradoxal în oraşul norocoşilor: Gălăţenii câştigă la loto, dar nu se duc să-şi ridice banii!

Fenomen paradoxal în oraşul norocoşilor: Gălăţenii câştigă la loto, dar nu se duc să-şi ridice banii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul poate fi considerat oraşul norocoşilor. Numai în ultimele opt luni, trei gălăţeni au câştigat potul cel mare pus la bătaie de Loteria Română la Loto 6/49. Ultimul premiu a fost câştigat în urma extragerii de pe 2 februarie. Din cele aproximativ 571.000 de variante jucate la nivel naţional, 16.000 au fost doar la Galaţi. Una dintre acestea a fost şi cea norocoasă. Astfel, un gălăţean a intra în posesia premiului de 3.453.678 de lei. Ultima dată, premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost câştigat pe 30 decembrie 2013, iar valoarea câştigului a fost atunci de 1.899.025,00 lei.
În ciuda câştigurilor mari, nici câştigătorul din decembrie, nici cel de săptămâna trecută nu şi-au revendicat încă premiile. Cei doi câştigători sunt aşteptaţi în continuare la sediul Loteriei Române din Bucureşti, pentru a intra în posesia premiilor. „Câştigătorii au 90 de zile la dispoziţie pentru a-şi revendica premiile”, ne-a explicat Andrei Moţoc, directorul Loteriei Române - Sucursala Regională Galaţi.

Agenţie unică în România

La Agenţia Loto la care s-a jucat biletul norocos de pe 2 februarie, au mai fost încă două premii mari, unul în 2008 şi unul în 2009. Aceste câştiguri fac din agenţia gălăţeană una unică în ţară.
„La Galaţi este o tradiţie şi se joacă mai mult decât în alte părţi. Gălăţenii sunt perseverenţi şi, probabil, datorită câştigurilor mari din trecut, prind curaj. Astfel, încrederea este mai mare. Cheia succesului la loto este perseverenţa. Restul ţine doar de noroc”, ne-a mai spus Andrei Moţoc.
Directorul Loteriei Române - Sucursala Regională Galaţi ne-a explicat faptul că în oraşul nostru sunt mulţi oameni norocoşi. „S-a mai câştigat şi la alte jocuri, dar acestea nu sunt la fel de mediatizate. De exemplu, la Joker, în urmă cu trei ani, s-a câştigat un premiu de trei milioane de lei. La acest joc este acum un report de 1,4 milioane de euro. Pot să spun că şi la Loto 5/40 au fost premii destul de mari. Acesta din urmă este un joc unde probabilitatea de câştig este mai mare decât de la 6/49. Pot să vă dau un exemplu. La 6/49 sunt aproximativ 14 milioane de variante posibile, pe când la 5/40 sunt doar 658.000 de variante”, a conchis Andrei Moţoc.
În ciuda premiilor oferite şi la celelalte jocuri, 6/49 rămâne cel mai popular joc al Loteriei Române. Şi asta probabil din cauza reporturilor destul de mari de la categoria I.
Vă reamintim că cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române a fost adjudecat tot de un gălăţean, care a câştigat anul trecut, în iulie, suma de 48,95 milioane de lei.

Citit 5222 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2014 23:36

9 comentarii

 • postat de Uite-aşa noroc!
  Luni, 10 Februarie 2014 22:37
  89.137.139.***
  Cred ce pot recupera banii. Se face analiză criminalistică, cheltuie ceva dar se poate recupera suma. Trebuie să se ducă repede la sediul central al Loteriei, se înregistrează cu declarație pe proprie răspundere ca să rămână în termen și cere analiză crminalistică la ghemotocul de hârtie. Un avocat bun îl poate ajuta cu succes. Îi plătește inițial onorariul standard și încheie un angajament că în caz de reușită îi mai dă 3-400 de mii de lei. E posibil să fie nevoie să ceară analiza criminalistică și prin intermediul instanței de judecată. Dacă are ghemotocul, orice efort se merită.
  0
  0
  Raportează
 • postat de iorga
  Duminică, 09 Februarie 2014 23:06
  79.116.96.***
  stie cineva cine-i cetateanul din imagine, si ce legatura are el cu loteria romana?
  0
  2
  Raportează
 • postat de IORGA
  Duminică, 09 Februarie 2014 23:03
  79.116.96.***
  Bai fratilor, credeti-ma pe cuvant: omu a castigat, stie ca a castigat dar cu o zi inaite i-a bagat nevasta-sa camasa la spalat, in care era si biletul castigator ,in buzunar la piept. Saraca femeie, a uitat sa scoata de prin buzunare cand a bagat la spalat !!!!!!!!!!!!! DECI NU GLUMESC...., VA JUR ,E REAL ! OMU DE CE SA MAI APARA ACUM PE LA TV, CU UN GHEMOTOC DE HARTIE , SUSTINAND CA ALA ERA BILETUL CASTIGATOR, CA S-AR FACE DE RUSINE SI AR FACE TOATA LUMEA MISTO DE EL ....... ASA I-A FOST DAT, ASTA E. DE ASTA APARE LA LOTERIA ROMANA CA SI CASTIGATOR ,DAR IN REALITATE NU- SI REVENDICA NIMENI CASTIGUL. SI CREDETI-MA NU-I O POVESTE GEN OGICA: " M-AU BATUT 2 FLACAI IN SCARA BLOCULUI SI MI-AU LUAT BILETUL" !!!!!!!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de mihu
  Duminică, 09 Februarie 2014 19:28
  84.117.42.***
  Nu mai am incredee in loto pt ca rezultatele se fac pe calculator ! Inainte era cu manivele urna de extrageri si era imediat nu peste cateva ore. Ei de la 14 la 19 au timp suficient sa analizeze datele de pe calc si ce variante o sa iasa. Numai manevre se fac acolo si nu se vrea sa se schimbe asta! Ei dau castigul tot la unul de-al lor si fraierii depun bani pt ei!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Sâmbătă, 08 Februarie 2014 07:23
  70.198.128.***
  Daca nu au fost ridicate premiile pana acum de presupusii norocosi, posibil sa fie o manevra a loterie de a-si rotunji veniturilei, prin neprezentarea presupusului castigator, care poate fi chiar inventat... atata timp cat nu sunt inregistrate numele jucatorilor pe biletele de joc asa cum era acum 25 de ani ...se pot face tot felul de inginerii, iar lumea nu are cum controla...sa nu-ti ridici premiul...mi se pare dubios.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Tralala
  Vineri, 07 Februarie 2014 13:32
  5.13.197.***
  @George nu ai stiut ca s-a modificat schimbarea asa ca nu ti-ai ridicat premiul. :))) Tot sarac ai sa mori :))
  4
  2
  Raportează
 • postat de dan
  Vineri, 07 Februarie 2014 11:04
  5.13.141.***
  cand vor afla ca au castigat si ca nu au ridicat banii la timp, sigur vor muri de inima rea. inseamna ca nici nu mai au biletele, or fi jucat si ei la betie, hahahhaa.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Uite-aşa noroc!
  Vineri, 07 Februarie 2014 10:39
  86.127.211.***
  Or fi murit de fericire sau de emoţie.
  Ion juca la 6/49 dar biletele le ţinea nevastă-sa. Câştigă la premiul I zece milioane de lei noi. Nevastă-sa, îngrozită, ştiind-ul bolnav cu inima, îngrijorată că ar putea să-l piardă la aflarea marelui noroc, se duce la cumnat să-i ceară ajutorul şi îi spune: "Măi Vasile, frate-tu a câştigat la loto 10 milioane de lei noi. Încă nu a aflat. Tu ştii că suferă cu inima. Când va afla, mi-e frică să nu moară de emoţie. Ce să fac?" Vasile se oferă să dea o mână de ajutor: "Lasă cumnată, îl iau eu pe departe". Îl cheamă Vasile pe Ion la el, la o tablă. În timpul jocului, Vasile îi spune lui Ion: "Măi Ioane, ştiu că joci la loto. Ai câştigat vreodată?" "Ei, răspunde Ion, am câştigat de două ori dar cu câte trei numere, adică de două ori câte 30 de lei. I-a ridicat nevată-mea.". "Măi Ioane, spune Vasile în continuare, dar dacă ai câştiga o sumă mare, să zicem 10 milioane de lei noi, ce-ai face cu ei?" "Unde nu dă norocu ăla, răspunde Ion, îmi eşti frate, ţi-aş da ţie jumătate". După care Ion îşi aşează pulurile pe tablă. Vede că Vasile nu şi le-a aşezat. Se uită la el vrând să-l îndemne să-şi aşeze pulurile. Vasile era mort, cu barba-n piept.
  2
  8
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 07 Februarie 2014 09:50
  89.136.65.***
  Care 90 zile? Eu stiam ca au la dispozitie 365 zile. Cand s-a redus drastic la 3 luni?
  4
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.