Apaterm anunţă "toleranţă zero faţă de datornici"/ 1500 de case, în executare silită

Apaterm anunţă "toleranţă zero faţă de datornici"/ 1500 de case, în executare silită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe lângă cei 1.500 de gălăţeni care vor fi executaţi silit în perioada următoare, alţi 3.000 intră în hora judecăţii * Dacă Apaterm ar recupera datoriile de la toţi aceşti proprietari, în contul societăţii ar intra peste 70 de milioane de lei


Apaterm începe războiul cu asociaţiile şi cu proprietarii care au datorii mari la căldură şi apă caldă. Conducerea societăţii a anunţat ieri că, în perioada următoare, vor fi executaţi silit peste 1.500 de gălăţeni pentru care există deja o hotărâre judecătorească definitivă, proprietari cărora le vor fi scoase la licitaţie, direct sau prin intermediul Asociaţiei, bunurile sau chiar apartamentele. De asemenea, alte 3.100 de dosare vor intra pe rolul instanţelor, urmând ca judecătorii să se pronunţe asupra modalităţii prin care furnizorul local de energie termică trebuie să îşi recupereze datoriile de la respectivii proprietari sau de la asociaţiile din care aceştia fac parte.

"Apa caldă nu se dă pe datorie"

"Nu vom mai face niciun fel de concesii, va fi toleranţă zero în ceea ce îi priveşte pe datornicii mari la apă caldă şi căldură. Aceşti oameni trebuie să înţeleagă că facturile la agentul termic nu se plătesc cu bani de la Dumnezeu", a declarat directorul Apaterm Didi Dumitru. Acesta a mai spus că, în unele cazuri, Apaterm se va îndrepta împotriva Asociaţiei de proprietari, singura cu care societatea are contract, sau chiar împotriva restanţierului dacă Asociaţia din care acesta face parte este de acord să cesioneze creanţele către Apaterm. "Apa caldă nu se dă pe datorie şi asta trebuie să înţeleagă toţi consumatorii. Sunt oameni şi Asociaţii care fac plăţi chiar în avans, deci dovedesc că se poate. În schimb, sunt proprietari cu datorii de sute de mii de lei. Am descoperit aici, la Apaterm, un management dezastruos. Nu vreau să spun asta, dar sunt obligat, pentru că asta e concluzia când vezi că sunt facturi neîncasate care datează din anii '90. Nu avem de ales, vom pune în aplicare deciziile instanţelor", a mai spus Didi Dumitru.

"Oamenii trebuie să îşi verifice administratorii"

În acelaşi timp, conducerea Apaterm îi îndeamnă pe cetăţenii bun-platnici să îşi verifice preşedinţii şi administratorii de la Asociaţii. "Mulţi dintre oameni nu înţeleg că ei au dreptul să meargă la Asociaţie şi să întrebe care sunt plăţile făcute, care sunt facturile. Unii administratori tratează Asociaţia ca pe propria feudă şi au impresia că nu trebuie să dea socoteală nimănui. Cei interesaţi pot veni la noi pentru consultanţă, îi vom îndruma, le vom explica ce drepturi au, le vom spune cum pot face ca să îi schimbe pe acei şefi de asociaţie care nu îşi fac treaba", a mai spus directorul Didi Dumitru. De asemenea, conducerea Apaterm susţine că, în paralel, 14 comisii făcute împreună cu Primăria Galaţi verifică eventualele fraude şi furturi de la asociaţiile din oraş.

O tonă şi jumătate de dosare ale rău-platincilor

Conducerea Apaterm a prezentat ieri toate dosarele pe care le are în lucru pentru declanşarea procedurilor de trimitere în judecată. "Pe lângă cele 1.500 de dosare pentru care există deja o hotărâre judecătorească, mai avem aceste 3.124 de dosare pe care le pregătim. E un volum imens de muncă, aceste dosare cântăresc împreună peste o tonă şi jumătate. În bani, dacă am recupera toate aceste datorii, ar însemna o sumă de peste 70 de milioane de lei, bani cu care oraşul Galaţi s-ar încălzi timp de trei ierni", a declarat directorul Apaterm, Didi Dumitru.

 

Citit 5037 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2014 09:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.