Noua ATRACŢIE a Grădinii Publice/ VEVERIŢELE donate de Marian Băilă i-au cucerit pe copii (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Noua ATRACŢIE a Grădinii Publice/ VEVERIŢELE donate de Marian Băilă i-au cucerit pe copii (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Veveriţe! Super!”, „Oau, veveriţe!”, „Vino repede, ştii ce-au adus în Grădina Publică? Veveriţe!”, „Au adus veveriţele!”, „Vai, ce drăgălaşe sunt!”, asemenea exclamaţii se puteau auzi la prânz, în cel mai important parc al Galaţiului.

Aşa cum v-am anunţat, veveriţele donate de omul de afaceri Marian Băilă au devenit noua atracţie a Grădinii Publice, după ce preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, le-a interzis categoric accesul în Grădina Botanică. Motivul? Bacalbaşa a decis să se răzbune în acest fel pentru articolele publicate de ziarul „Viaţa liberă” despre maidanezii care trăiesc în Grădina Botanică şi pentru padocul ilegal creat în incinta Grădinii Zoologice. Aşa că gingaşele vietăţi au ajuns vineri în Grădina Publică, după ce primarul Marius Stan şi-a dat acordul.

„Riţa”, portret pe asfalt

În spaţiul special amenajat în parc pentru micile făpturi sunt, deocamdată, zece veveriţe, iar două mai curajoase au „evadat” deja în copaci. În foarte scurt timp, toate vor fi libere să zburde prin arbori, iar celor care au cucerit deja teritoriul parcului li se vor alătura forţe proaspete, adică alte veveriţe!

Copiii şi părinţii prezenţi în Grădina Publică au asistat cu interes la instalarea veveriţelor în parc. Prichindeii nu se mai săturau urmărindu-le. Beatrice, o fetiţă de câţiva anişori, a şi portretizat-o pe „Riţa”, veveriţa ei preferată, pe asfalt, cu creta. Câteva tinere aflate la plimbare în parc şi-au sunat prietenele ca să le anunţe evenimentul: sosirea veveriţelor.

„Am citit în ziar că vor fi aduse şi e o idee foarte bună, o atracţie pentru copii”, ne-a mărturisit un tătic. „Excepţională idee! Numai că venim din Micro 19 până aici ca să le vedem. Era mai aproape să le fi dus la Grădina Botanică. Păcat că n-a vrut dl Bacalbaşa să le lase acolo!”, ne-a spus dl Antohi, care venise cu nepoţelul în parc.

De pe afişele prinse pe gratiile adăpostului, gălăţenii pot afla informaţii despre veveriţele europene. În plus, micile animăluţe le-au şi lăsat un mesaj gălăţenilor: „Dragi părinţi şi copii, stăm în volieră doar temporar, până ne acomodăm cu noua noastră casă. În câteva zile ne găsiţi sus, prin copaci! Suntem vesele şi jucăuşe, dar trebuie să mai şi mâncăm. Noi vă oferim bună dispozitie, voi nu uitaţi să ne hrăniţi! Cu prietenie, veveriţele".

Şi ca să nu veniţi în vizită nepregătiţi, aflaţi că hrana lor constă în seminţe de arbori, conifere, alune, castane şi fructe de pădure.

Citeşte şi:

Din dragoste de maidanezi/ Bacalbaşa se răzbună pe veveriţele donate de Marian Băilă

Veveriţele donate de Marian Băilă vor ajunge în Grădina Publică

Citit 4658 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 17:18

7 comentarii

 • postat de marin
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 11:19
  95.76.32.***
  Ce imi plac cretineii ce nu citesc articolul ci se uita numai la poze, dar apoi comenteaza :)). Curat analfabeti.
  2
  1
  Raportează
 • postat de hhhhhhhhh
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 08:49
  5.13.208.***
  sunt mai frumoase veveritele din poza 6...
  0
  5
  Raportează
 • postat de @ss
  Vineri, 23 Mai 2014 23:02
  89.137.221.***
  „Dragi părinţi şi copii, stăm în volieră doar temporar, până ne acomodăm cu noua noastră casă. În câteva zile ne găsiţi sus, prin copaci!"
  Acum e clar ?...
  Iar dupa ce pleaca veveritele , Spiderman va sta in voliera (ca sa aruncam cu pietre in el)
  2
  8
  Raportează
 • postat de crystal
  Vineri, 23 Mai 2014 22:40
  95.77.107.***
  Bravo ! Felicitari ! Omu' a facut un gest de bine sa doneze ceva si anumiti indivizi isi bat joc de oferta. Greu, greu de tot, nu stiu daca in alte tari trebuie sa dea binecuvantarea si nu e de-ajuns numai directorul de muzeu . Inca o data se vede cum la noi orice decizie trebuie aprobata de sus cu greu, asta daca al de sus are de castigat o prajitura exact ca in timpul dictaturii pe nu stiu ce prim-secretar de partid, cand trebuia sa ungi cu toate alifiile rotitele.

  Romania nu va ajunge niciodata la nivelul la care e Danemarca, locul 1 in Europa cu cea mai mica coruptie si locul 2 cu cea mai solida democratie din Europa si interesele proprii nu primeaza.Aia nici nu stiu cum este sa traiesti intr-o tara corupta, doctorii sa isi bata joc de lume . Ei fac simulari sa vada cum este. Astfel de simulari au fost facute publice de Discovery.
  2
  8
  Raportează
 • postat de unu
  Vineri, 23 Mai 2014 21:38
  67.208.183.***
  In custi????! Asa ceva.... wow.
  2
  7
  Raportează
 • postat de o sa le fac vanzare celor care vand nuci :))
  Vineri, 23 Mai 2014 21:04
  5.13.229.***
  Se pot chema cu doua nuci. Daca bati nucile ele aud si vin. Uneori merge sa le pacalesti si cu doua pietre. Dar e mai bine sa aveti nuci, le si hraniti in acest fel. Sper sa aduca si in gradina botanica.
  4
  9
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 23 Mai 2014 18:13
  5.13.205.***
  am crezut ca le-au lasat libere nicidecum in custi!
  5
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.