Săgeata Galaţi-Iaşi a străpuns un camion

Săgeata Galaţi-Iaşi a străpuns un camion
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei 80 de călători rămaşi în trenul avariat au fost preluaţi de două garnituri trimise concomitent din Galaţi şi Tecuci *

Numai un miracol a făcut ca accidentul de ieri să nu se transforme într-o tragedie pentru familiile a 80 de gălăţeni. După viforul care a întroienit miercuri, pentru zeci de ore traficul din Vameş, altă năpastă loveşte traficul gălăţean: un tren intră în plin într-un TIR şi traficul se blochează pentru două ore la Independenţa.

Vineri dimineaţă, la ora 6,45, trenul săgeată Galaţi-Iaşi a intrat în plin într-un TIR întroienit pe şine, la Independenţa. Amănuntele despre accident ne dă comisarul Petrică Hahui, şeful Poliţiei Transporturi Galaţi:

„La ora 6,45, Poliţia Transporturi a fost sesizată că un autotren a rămas înzăpezit pe şine, la Independenţa. Prin turnul de control, am anunţat mecanicul trenului accelerat 1862 Galaţi-Iaşi, despre prezenţa acestui tren, pe care omul nu putea să-l vadă, pentru că afară era întuneric”.

„A fost un noroc că trenul a intrat in TIR în frânare, mecanicul fiind avertizat cu prea puţin timp înainte, pentru a mai putea opri garnitura”.

„Călătorii au rămas în vagoane”

Cum de nu au fost victime? Comisarul Hahui explică: „Şoferul de pe TIR sărise din cabină, iar trenul încetinise. Nici unul dintre cei în jur de 80 de călători nu a fost rănit în impact. Mai mult, timp de două ore cât a fost trenul blocat la Independenta, călătorii au rămas la căldură, în vagoane, motorul trenului nefiind afectat”.

A rezistat locomotiva la impact?

„Acest tren este o săgeată, nu are locomotivă, are doar un motor la primul vagon - el fiind compus din două vagoane. S-au spart geamul din faţă de la primul vagon şi s-au rupt câteva furtune de aer”.

„Trenul a fost între timp tractat şi adus în depoul din Galaţi. El aparţine de regionala Iaşi şi experţii de acolo vor veni să îl repare, ei fiind singurii capabili să facă o asemenea lucrare. Paguba adusă trenului este semnificativă, dar nu a putut încă să fie estimată”.

În acelaşi timp, către Independenţa

Aflăm că unii călători şi-au continuat drumul, iar comisarul Hahui confirmă:

„Din Galaţi şi Tecuci au plecat concomitent două trenuri (Galaţi-Tecuci, respectiv, Tecuci-Galaţi) către Independenţa, unde s-au întâlnit pentru preluarea călătorilor”.

„Trenul din Tecuci era chiar perechea celui avariat. În trenul care ducea la Galaţi s-au urcat în jur de 50 de persoane, restul plecând spre Tecuci şi, de acolo, în continuare către Iaşi”.

Traficul a fost blocat la Independenţa timp de două ore.

Apoi „…cu ajutorul Poliţiei Rutiere am îndepărtat TIR-ul BH 80 ANI, al unei societăţi din Oradea, condus de Astaloş Jolt, ambele fire de drum fiind eliberate şi traficul putând fi reluat. Maşina lovită în plin de tren a fost afectată în proporţie de 50 la sută”, confirmă comisarul.

Se apropie Crăciunul – este cam singura explicaţie pentru care un asemenea accident nu a venit însoţit de o listă a morţii.

Foto: Mediafax

Citit 1446 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.