ALERTĂ pentru cadrele medicale din cauza peştilor MORŢI

ALERTĂ pentru cadrele medicale din cauza peştilor MORŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma incidentului de luni, când au fost depistaţi mii de peşti morţi la gura Siretului, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a luat legătura cu toţi medicii de familie din Braniştea şi din localităţile limitrofe, pentru a-i avertiza cu privire la posibilitatea apariţiei unor boli. „Cadrele medicale au fost avertizate că există posibilitatea ca oamenii să fi consumat peşte mort şi, din această cauză, să apară afecţiuni specifice. Medicii ştiu că trebuie să raporteze toate aceste afecţiuni, iar dacă patologia este gravă pacienţii trebuie să ajungă pentru tratament şi monitorizare la Spitalul de Boli Infecţioase. Dacă patologia nu este gravă, medicii de familie au obligaţia să monitorizeze pacienţii la domiciliu”, ne-a declarat doctorul Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Medicii le recomandă gălăţenilor să fie foarte atenţi atunci când intenţionează să cumpere peşte. „Trebuie menţionat că peştele care pluteşte pe apă nu este bun de consum. Cei care doresc să achiziţioneze peşte trebuie să fie foarte atenţi la culoarea branhiilor şi la mirosul produsului, care nu trebuie să fie respingător”, a mai adăugat sursa citată.

 

Citeşte şi: Căldura a făcut RAVAGII în apele mici! Mii de PEŞTI MORŢI într-un afluent al Siretului

Citit 1351 ori Ultima modificare Marți, 17 Iunie 2014 17:27

1 comentariu

 • postat de Sushi
  Miercuri, 18 Iunie 2014 12:39
  86.127.208.***
  „Cadrele medicale au fost avertizate că există posibilitatea ca oamenii să fi consumat peşte mort şi, din această cauză, să apară afecţiuni specifice."
  Extraordinar, oameni buni nu mai mâncati peşti morţi, mâncaţi-i numai vii!
  Si pentru ce medicii de familie au obligatia sa monitorizeze toţi tâmpiţii care au mâncat peşte ce plutea pe baltă? Are dr. Boldea vreun contractcadru cu medicii de familie care sa priveasca aşa ceva?
  PS ptr. PSD: puneţi drakului acolo la DSP un specialist in sănătate publică care cel puţin să ştie despre ce e vorba în propoziţie!
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.