Trimis în JUDECATĂ după ce l-a INCENDIAT pe CONCUBINUL mamei

Trimis în JUDECATĂ după ce l-a INCENDIAT pe CONCUBINUL mamei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe gălăţeanul Neculai Grigoriţă, zis „Căzac” pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. Fapta a avut loc chiar în prima zi a anului 2014 în imobilul în care inculpatul locuia cu cei trei fraţi ai lui, mama sa şi concubinul acesteia. 

Din datele strânse de procurori a reieşit faptul că Neculai Grigoriţă, care lucra ca cioban, a consumat în mod excesiv alcool atât în noaptea dintre ani, cât şi în ziua fatidică de 1 ianuarie. „Relaţiile dintre inculpat şi persoana vătămată erau relativ bune, cu excepţia situaţiilor în care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între cei doi se mai iscau o serie de discuţii care porneau, în general, de la nevoile zilnice”, reţin anchetatorii.

Băut bine, în jurul prânzului, inculpatul a început să-şi certe un frate, în apărarea căruia au sărit atât concubinul mamei, cât şi un alt frate. Aceştia doi au reuşit să-l scoată din imobil pe Neculai, considerând astfel că au aplanat conflictul. „Deloc calmat, inculpatul Grigoriţă Neculai zis „Căzac” a revenit în locuinţă cu un hârleţ, în chiar momentul în care persoana vătămată M.I. şi martorul G.P. se aflau în holul casei. Inculpatul l-a lovit pe martorul G.P. cu hârleţul peste mână, în apărarea martorului intervenind persoana vătămată M.I. Martorul a reuşit să-l dezarmeze pe inculpat şi l-a scos, din nou, în curtea imobilului”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.  

Şi data aceasta, inculpatul a revenit în locuinţă, înarmat însă cu o rangă metalică, cu care s-a năpustit asupra fratelui său. Om cu capul pe umeri, concubinul mamei inculpatului a intervenit pentru aplanarea conflictului. Acesta fost motivul pentru care bărbatul s-a ales cu o rangă în cap. Rămas fără rangă, Neculai Grigoriţă a ieşit în curtea imobilului şi a luat un bidon de doi litri de benzină şi a revenit în casă. În momentul imediat următor, inculpatul a aruncat din sticlă, înspre persoana vătămată M.I., benzina şi, folosind o sursă de aprindere, cel mai probabil, bricheta, a incendiat-o. Aceasta a luat foc în partea superioară a corpului (cap, membre superioare, piept), combustibilul împrăştiindu-se şi pe obiectele aflate în imediata apropriere a persoanei vătămate.          

Partea vătămată a reuşit să fugă la un vecin, care a sunat la 112 şi a solicitat ajutorul medicilor. Astfel, viaţa acestuia a fost salvată, necesitând îngrijiri medicale pentru 16 – 18 zile.  

Neculai Grigoriţă  şi-a recunoscut fapta şi aşteaptă, după gratii, ca judecătorii Tribunalului Galaţi să decidă care este pedeapsa care o merită.

Citeşte şi: Primul arest la domiciliu din Galaţi, într-un dosar de tentativă de omor

Citit 1881 ori Ultima modificare Luni, 11 August 2014 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.