40.000 de lei pentru TĂIEREA COPACILOR FĂRĂ AVIZ de mediu. PRIMĂRIA CONTESTĂ AMENDA pentru defrişările de pe Faleză
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

40.000 de lei pentru TĂIEREA COPACILOR FĂRĂ AVIZ de mediu. PRIMĂRIA CONTESTĂ AMENDA pentru defrişările de pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Garda de Mediu Galaţi a amendat Primăria cu 40.000 de lei, pentru tăierea fără aviz de mediu a copacilor de pe taluzul Falezei. Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu, Iulian Cosma, nota de constatare şi procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei au fost trimise, luni, Primăriei municipiului Galaţi, împreună cu măsura interzicerii tăierii arborilor sănătoşi fără aviz.

Reamintim că, potrivit Legii 24/2007 şi modificată şi completată de Legea 88/2014, administraţiile publice locale au nevoie de avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului pentru a tăia arbori, în caz contrar fiind pasibile de amendă.

Responsabilii vor plăti cu funcţia şi banii din buzunar

Potrivit unei informări oficiale aparţinând purtătorului de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, autoritatea locală va analiza motivaţia care a stat la baza aplicării sancţiunii şi va contesta în instanţă procesul-verbal de amendă.

De asemenea, întrebată dacă amenda se va răsfrânge asupra gălăţenilor, în cazul pierderii procesului, acesta ne-a răspuns că nu va fi cazul. „Aşa cum am mai afirmat şi în alte rânduri, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a dispus o anchetă internă pentru a lămuri modul în care au fost respectate dispoziţiile sale şi prevederile legale în privinţa tăierilor de arbori din oraş. Cei care au încălcat dispoziţiile primarului şi legea vor plăti cu funcţia şi cu banii, pentru că amenzile primite de Primărie pe această temă le vor fi imputate, în cazul în care instanţa dă câştig de cauză instituţiei care a aplicat sancţiunea. Aşadar, gălăţenii nu vor plăti din buzunarul lor aceste amenzi”, ne-a răspuns purtătorul de cuvânt.

Totodată, reprezentantul Primăriei ne-a asigurat că zonele unde s-au făcut tăieri de copaci vor fi reabilitate cu prioritate. Oricum, din experienţa anterioară, ştim că judecata poate dura mult şi bine, având în vedere că procesul între Gospodărire Urbană şi Garda de Mediu, în legătură cu modul în care au fost toaletaţi teii anul trecut, este încă la stadiul expertizei.

CITEŞTE ŞI: (FOTO) PRIMĂRIA TAIE COPACII de pe Faleza Superioară FĂRĂ AUTORIZAŢIE de mediu!

 

Citit 6671 ori Ultima modificare Vineri, 05 Septembrie 2014 00:03

13 comentarii

 • postat de Deontologul neremunerat @ PENTRU@CETATEAN SI NU NUMAI.....
  Sâmbătă, 06 Septembrie 2014 15:01
  95.76.32.***
  Ma, n-a fost prost deloc ALA care a spus ca roata se intoarce. A observat, pur si simplu, ce se intampla in jurul lui... Iar tu, Ema, ai nevoie, cu siguranta, de un barbat, care sa-ti stea alaturi si sa te mai tempereze. Desi la varsta ta, nici placerea nu mai vine de la sine, nici argumentul ca esti o persoana independenta, nici trecutul, nu te mai ajuta... Domnu' Primar, o sa vedeti mai jos, ca purtatoarea de vorbe, a dumneavoastra, face misto de propria dumneavoastra persoana. Sa inteleg, ca dupa ce fosta dumneavoastra director, economic, era "supranumita", primarita, s-a mai nascut o nef... nefericita, ca atunci cand nu ai familie, asta esti, sa se creada Primar. E o greseala, pe care o fac multi, in general, cu buna credinta. Sa nu spuneti, ca nu v-am spus! Acum citez integral, din EMA , are se da barbat: "EU... NU SUNT REVOLTAT PE TOTI SI PE TOATE ......EU SUNT REVOLTAT PE CATIVA DINTRE "VOI""10-12....CARE POSTEAZA DE MULT TIMP, IMPOTRIVA TUTUROR LUCRURILOR...FIE ELE ,BUNE SAU RELE CARE SE FAC IN GALATIUL ASTA.......VEHEMENTA PE CARE O AFISATI DE ATATA TIMP ASUPRA UNUI OM......PE CARE O SA IL SPRIJIN PANA LA SFARSITUL MANDATULUI PENTRU PUTINELE LUCRURI PE CARE LE-A FACUT SI LE VA MAI FACE IN ORASUL ASTA......TIMP DE 14 ANI NU S-A MISCAT NIMIC IN GALATI......ACUM DACA SE MISCA VA DERANJEAZA.......SI STIU DE CE .......PENTRU CA TOTI SAU MAJORITATEA SUNTETI buticari care ati fraudat orasul asta atatia ani....CEI cu garaje,care ati facut din galatiul asta o mizerie de oras.....SI binenteles cei cu mai putina carte,cum este galatean sau altii care nu inteleg nimic din ce li se intampla.....!!!!!ASTIA TREBUIE AJUTATI....!!!!IAR PENTRU TINE ..CETATEAN...ITI DORESC SA AI TU PARTE DE TOATE FUNCTIILE PE CARE LE AM EU....!!!!.......HAI SI ACUM VA ASTEPT PE CEI 10-12 SA SARITI........!!!!! " Ei, acum, cu ce ochi, o mai priviti, cand vine luni, la serviciu?
  0
  6
  Raportează
 • postat de pentru CALUGARUL CUFURIT
  Vineri, 05 Septembrie 2014 11:15
  5.13.237.***
  dupa vocabularul pe care il folosesti se vede ca esti un MUCOS,fara batista....si daca te simti intre cei enumerati mai jos ,care nu muncesc , insemna ca si esti unul dintre ei....!!asa ca stergeti mucii de la nas si apoi vino si te baga in seama.!!.si comenteaza pe subiect!!!!
  3
  2
  Raportează
 • postat de Calugarul Curfutenie
  Vineri, 05 Septembrie 2014 01:11
  5.13.220.***
  Pentru cel cu I.P.-ul calculatorului 5.13.168.228:DA DE UNDE STII TU MAI CASTRAVETE CA CEI CARE POSTEAZA AICI NU MUNCESC,ci stau doar la calculator?Esti MAFALDA cumva,sau NOSTRADAMUS,si nu stim noi???Ba fraiere,noi poate muncim mai mult ca tine,n-ai de unde sa sti tu,tu doar dai cu presupusul,vorbesti "din amintiri",dar ceea ce spui tu E FALS!!!Poate ti-ai dori sa nu posteze nimeni aici,doar tu,dar ai uitat un amanunt: santem in capitalism,fiecare poate sa-si exprime opinia atata timp cat nu incalca legea si bunul simt,nu mai santem in comunism sa ne spuna unii ca tine cum sa gandim sau sa tacem din gura.V-ati invatat sa fie lumea proasta si sa taca din gura la orice,dar iata ca roata s-a'ntors si lumea s-a desteptat,gata cu prosteala voastra,propagandistilor,nu mai tine.
  1
  10
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Joi, 04 Septembrie 2014 17:47
  89.136.5.***
  @5.13.168.228 ,
  Nu mai zbiera atat, ca nu in acest mod esti mai convingator (a scrie cu majuscule inseamna "a zbiera").

  Faptul ca E. Turcu te-a convins din cateva vorbe ca amenda data Primarie (in cazul in care nu va fi anulata) va fi platita (cica) de angajati si nu din bugetul alimentat de cetateni e o nota buna pentru ea (ca de aia e purtatoare de vorbe) si o nota proasta pentru cel ce inghite pe nemestecate zicerile ei. Dar in esenta, din pacate, e vrajeala
  Amenda fiind aplicata Primariei, ea va fi cea care va trebui sa plateasca (din banii nostri) amenda.
  Ca sa recupereze apoi acesti bani de la cei pe care ea ii considera vinovati e o treaba complicata, Chestia cu imputatul e praf in ochi: un angajator n-are voie sa opreasca vreunui salariat vreun leu ca "imputatie" când si cum vrea muschiul lui; pentru asta trebuie cercetare disciplinara, decizie, hotarare judecatoreasca.... ehehe, e mult mai mult decat doua vorbe aruncate de E Turcu
  In concluzie, noi cetateniim ramanem si cu vegetatia taiata, si cu banii luati; mai mult, unii vor ramane si pacaliti de zicerile functionarilor primariei.

  P.S. Primaria (chiar daca se stie vinovata) e obligata sa conteste amenda; altminteri sare Curtea de Conturi pe ea.
  1
  13
  Raportează
 • postat de PENTRU@CETATEAN SI NU NUMAI.....
  Joi, 04 Septembrie 2014 16:29
  5.13.168.***
  EU... NU SUNT REVOLTAT PE TOTI SI PE TOATE ......EU SUNT REVOLTAT PE CATIVA DINTRE "VOI""10-12....CARE POSTEAZA DE MULT TIMP, IMPOTRIVA TUTUROR LUCRURILOR...FIE ELE ,BUNE SAU RELE CARE SE FAC IN GALATIUL ASTA.......VEHEMENTA PE CARE O AFISATI DE ATATA TIMP ASUPRA UNUI OM......PE CARE O SA IL SPRIJIN PANA LA SFARSITUL MANDATULUI PENTRU PUTINELE LUCRURI PE CARE LE-A FACUT SI LE VA MAI FACE IN ORASUL ASTA......TIMP DE 14 ANI NU S-A MISCAT NIMIC IN GALATI......ACUM DACA SE MISCA VA DERANJEAZA.......SI STIU DE CE .......PENTRU CA TOTI SAU MAJORITATEA SUNTETI buticari care ati fraudat orasul asta atatia ani....CEI cu garaje,care ati facut din galatiul asta o mizerie de oras.....SI binenteles cei cu mai putina carte,cum este galatean sau altii care nu inteleg nimic din ce li se intampla.....!!!!!ASTIA TREBUIE AJUTATI....!!!!IAR PENTRU TINE ..CETATEAN...ITI DORESC SA AI TU PARTE DE TOATE FUNCTIILE PE CARE LE AM EU....!!!!.......HAI SI ACUM VA ASTEPT PE CEI 10-12 SA SARITI........!!!!!
  18
  3
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 04 Septembrie 2014 15:56
  193.230.156.***
  Persoanei revoltate pe toti si pe toate, 513168228, ca indraznim sa ne luam de primar si de alesi asa degeaba, care sunt convins ca are functii pe undeva de se sare atata, sa nu faca infarct pentru ca majoritatea nu se refera la faptul ca vom plati noi amenzile, desi ma indoiesc ca asa se va rezolva, majoritatea se refera la modul nenorocit prin care s/au taiat copacii sanatosi din oras , inclusiv teii de pe Domneasca .Atata timp cat exista o autoritate de mediu care trebuie sa verifice aceste defrisari, si MARIUS STAN SI TOTI CEI DIN PRIMARIE TREBUIE SA AIBA ACEST AVIZ NU NUMAI CETATEANUL. ASA CA DOMNULE REVOLTAT NU MAI SARI LA GADUL TUTUROR, UNII POATE NU AU INTELES FOARTE BINE DAR SI IN ACEST CAZ TE ARATI MAI NOVICE CU MULT FATA DE EI PRIN EXPRIMARILE SI SUSTINERILE FACUTE. SI VA ROG SA URMARITI DACA ACEASTA AMENDA SE VA PLATI DE CEL CARE A GRESIT, ORICE ACT DE LA PRIMARIE ESTE SEMNAT DE PRIMAR, PTR. CA TOATE AMENZILE AU FOST PLATITE DE PRIMARIE CA SI SOCIETATE, DAR ACUM POATE SE SCHIMBA CEVA, DESI EU NU CRED. SA FITI SANATOSI, SA COMENTATI SI SA APRECIATI NUMAI IN INTERESUL VOSTRU SI NU AL HOTILOR.
  3
  7
  Raportează
 • postat de Defrișarea taluzului se încadrează la sabotaj. Prostimea ce a aprobat acțiunea de dfrișare să plătescă din buzunar și chiar acuzați de sabotaj cu efecte grave asupra stabilități solului în zonă.
  Joi, 04 Septembrie 2014 15:18
  109.99.203.***
  Orice gălățean știa că păduricea de pe taluz era plantată pentru fixarea solului dintre Faleza Superioară și Faleza Inferioară, este plan de desfășurare a acțiuni de plantare gestionat de cei de la Îmbunătățiri funciare ce au creat Faleza Superioară împreună cu cei de la silvic, acțiunea de plantare fiind de anvergură împreună cu muncitorii din CSG și copiii din licee pe sectoare bine delimitate pe timpul lui Ceaușescu.
  Cei care au comandat acțiunea să plătească din buzunarul lor și plantarea copacilor să fie făcută pe cheltuiala celor ce au aprobat defrișarea taluzului. Chiar se încadrează la sabotaj.
  1
  22
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 04 Septembrie 2014 14:44
  86.127.208.***
  Tai copacii fara aviz de mediu si iti iei amenda. Recunosti ca n-ai aviz de mediu si ca s-a actionat impotriva deciziei Primarului. Apoi ataci in instanta procesul verbal de amenda. Asta inseamna ca ori contesti cuantumul amenzii, ori ca ai actionat legal. Legal nu puteai actiona pentru ca ai legislatie care iti spune ce si cum sa procedezi, iar pe tine te-a durut la basca si ai pus mana pe topoare. Deci, in concluzie contesti amenda ca si suma de bani, care conform Primarului va fi platita din buzunarul celor gasiti vinovati. Pai daca tot sunt vinovati, lasa-i sa plateasca, poate asa le vine mintea la cap.
  1
  19
  Raportează
 • postat de Moro
  Joi, 04 Septembrie 2014 14:23
  79.116.100.***
  Acum ca nenea Stan devine o rosie (PSD-ista), cred ca i se va anula amenda.
  Oricum nu vom afla niciodata adevarul adevarat.
  1
  13
  Raportează
 • postat de pentru GALATEAN,SORIN,PRIMARU DRUJBARU....si ALTII CA EI...
  Joi, 04 Septembrie 2014 13:53
  5.13.168.***
  BA ,,,,VOI ORI SUNTETI ANALFABETI SI NU STITI SA CITITI ....ORI NU CITITI ARTICOLUL .....ORI""" NU VRETI SA INTELEGETI """CE SCRIE IN ARTICOL...??????PUNETI PE CINEVA SA VA CITEASCA INCA O DATA....IA ASCULTATI CE SPUNE...." Cei care au încălcat dispoziţiile primarului şi legea vor plăti cu funcţia şi cu banii, pentru că amenzile primite de Primărie pe această temă le vor fi imputate, în cazul în care instanţa dă câştig de cauză instituţiei care a aplicat sancţiunea. Aşadar, gălăţenii nu vor plăti din buzunarul lor aceste amenzi”, ne-a răspuns purtătorul de cuvânt.....ATUNCI VA INTREB .....CE ROST MAI ARE SA TE TREZESTI IN VORBA ASA AIUREA,CAND IN ARTICOL SCRIE CLAR.....!!????ASTA DENOTA CA NU AVETI CE FACE....!!!!DACA NU AVETI CE FACE....LA MUNCA FRATILOR...!!!!VRETI CA TARA ASTA SA PROSPERE STAND LA CALCULATOR SI BARFIND AIUREA...?????.........SI SUNTETI MEREU ACEIASI SI ACEIASI........SI ACEIASI.....SI ACEIASI.......CATIVA........!!!!!SI MAI SI JICNITI ,PE DEASUPRA....!!!!!!!!
  19
  8
  Raportează
 • postat de galatean
  Joi, 04 Septembrie 2014 12:57
  5.13.211.***
  De ce sa platim noi, contribuabilii, amenzile, in locul nemernicilor iresponsabili care distrug si putinul verde care a mai ramas in orasul asta ? ! Cu asa "penalizari", vor taia cu spor in continuare !
  1
  22
  Raportează
 • postat de sorin
  Joi, 04 Septembrie 2014 12:09
  5.13.204.***
  A invatat Stan de la Adamescu cum sa fure banii din primarie (banii galatenilor) legal prin amenzi. Sa plateasca cine a gresit amenda HOTILOR !!!
  2
  24
  Raportează
 • postat de primaru drujbaru
  Joi, 04 Septembrie 2014 12:04
  78.96.59.***
  Cum sa tai niste copaci care sustin malul falezei stiind ca sunt probleme mari cu alunecarea de teren? Este sinucidere curata! Cei responsabili sa plateasca cu varf si indesat iar pe Stan Marius o sa il taxam la viitoarele alegeri. Fostul primar Nicolae Dumitru era un adormit si jumatate iar actualul primar are ce are cu copacii- taie tot - de la tei, salcami etc. In alte tari civilizate se dau peste cap ca sa infiinteze oaze de verdeata iar al nostru distruge. Rusine, rusine, rusine
  1
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.