40.000 de lei pentru TĂIEREA COPACILOR FĂRĂ AVIZ de mediu. PRIMĂRIA CONTESTĂ AMENDA pentru defrişările de pe Faleză
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

40.000 de lei pentru TĂIEREA COPACILOR FĂRĂ AVIZ de mediu. PRIMĂRIA CONTESTĂ AMENDA pentru defrişările de pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Garda de Mediu Galaţi a amendat Primăria cu 40.000 de lei, pentru tăierea fără aviz de mediu a copacilor de pe taluzul Falezei. Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu, Iulian Cosma, nota de constatare şi procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei au fost trimise, luni, Primăriei municipiului Galaţi, împreună cu măsura interzicerii tăierii arborilor sănătoşi fără aviz.

Reamintim că, potrivit Legii 24/2007 şi modificată şi completată de Legea 88/2014, administraţiile publice locale au nevoie de avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului pentru a tăia arbori, în caz contrar fiind pasibile de amendă.

Responsabilii vor plăti cu funcţia şi banii din buzunar

Potrivit unei informări oficiale aparţinând purtătorului de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, autoritatea locală va analiza motivaţia care a stat la baza aplicării sancţiunii şi va contesta în instanţă procesul-verbal de amendă.

De asemenea, întrebată dacă amenda se va răsfrânge asupra gălăţenilor, în cazul pierderii procesului, acesta ne-a răspuns că nu va fi cazul. „Aşa cum am mai afirmat şi în alte rânduri, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a dispus o anchetă internă pentru a lămuri modul în care au fost respectate dispoziţiile sale şi prevederile legale în privinţa tăierilor de arbori din oraş. Cei care au încălcat dispoziţiile primarului şi legea vor plăti cu funcţia şi cu banii, pentru că amenzile primite de Primărie pe această temă le vor fi imputate, în cazul în care instanţa dă câştig de cauză instituţiei care a aplicat sancţiunea. Aşadar, gălăţenii nu vor plăti din buzunarul lor aceste amenzi”, ne-a răspuns purtătorul de cuvânt.

Totodată, reprezentantul Primăriei ne-a asigurat că zonele unde s-au făcut tăieri de copaci vor fi reabilitate cu prioritate. Oricum, din experienţa anterioară, ştim că judecata poate dura mult şi bine, având în vedere că procesul între Gospodărire Urbană şi Garda de Mediu, în legătură cu modul în care au fost toaletaţi teii anul trecut, este încă la stadiul expertizei.

CITEŞTE ŞI: (FOTO) PRIMĂRIA TAIE COPACII de pe Faleza Superioară FĂRĂ AUTORIZAŢIE de mediu!

 

Citit 6889 ori Ultima modificare Vineri, 05 Septembrie 2014 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.