UPDATE - PROTEST în faţa Prefecturii din Galaţi: Manifestanţii, forţaţi să RENUNŢE LA MARŞUL PROGRAMAT

UPDATE - PROTEST în faţa Prefecturii din Galaţi: Manifestanţii, forţaţi să RENUNŢE LA MARŞUL PROGRAMAT
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Doar puţin peste zece oameni s-au adunat, duminică, 7 iunie, la ora 16,00, în faţa Prefecturii, la marşul pentru apărarea resurselor naturale ale ţării. Cu toate că până la ora 17,00, numărul participanţilor era acelaşi, organizatorul evenimentului, Asociaţia „Daţi-mi România înapoi”, era în aşteptarea unui autocar cu încă 30 de protestatari.

Manifestanţii protestează împotriva noului cod silvic, care, potrivit acestora, „încurajează mafia lemnului în loc să protejeze pădurile”, împotriva fracturării hidraulice, împotriva legii exproprierilor, dar au cerut şi desecretizarea contractelor potrivit cărora firmele străine exploatează aur pe bază de cianuri.

„Protestăm împotriva acelora cărora noi le-am acordat votul de încredere şi care de 25 de ani nu au administrat cum trebuie patrimoniul românesc. Concret, noul cod silvic încurajează mafia pădurilor, iar coaliţia parlamentară majoritară nu a ţinut cont de părerea preşedintelui României, de părerea mişcării civice şi de părere opoziţiei. Vrem, ca Greenpeace, un cod silvic în care să fie interzise tăierile la ras, în care să fie descurajate tăierile ilegale, în care Jandarmeriei să i se redea atribuţiile de control pentru tăierile ilegale în păduri şi încadrarea furtului de lemn ca infracţiune, potrivit Codului Penal”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei „Daţi-mi România înapoi!”, Ştefan Gheorghe.

Preşedintele Asociaţiei a mai adus în discuţie faptul că la Pungeşti nu s-a ţinut cont de dorinţa localnicilor pentru eliminarea sondelor, dar şi faptul că, spune acesta, continuă prospecţiunile ilegale ale gazelor naturale de la noi din ţară şi sunt violate proprietăţile oamenilor.

Totodată, punctual pentru Galaţi, unul dintre protestatari, Ivan Jean, a spus că este nemulţumit de modul în care sunt făcute toaletările copacilor, dar şi în care administrată problema câinilor fără stăpân, care au ajuns să sfâşie căprioara de pe Faleză, sau de modul dezastruos în care autorităţile au grijă de patrimoniul istoric, cum ar fi Castrul roman de la Tirighina.

De la Prefectură, manifestanţii urmau să plece în marş pe traseul Prefectură - strada Domnească - Centru - Strada Brăilei - Păpădie - Strada Prelungirea Coşbuc - Parc Viva - Bd. Falezei - Elice - Strada Domnească - Statuia lui Costache Negri.


UPDATE, ora 18,00 - Protestatarii care s-au adunat în faţa Prefecturii, pentru apărarea resurselor naturale, au renunţat la marş din cauza numărului mic al participanţilor.

„Persoanele care au venit de la Bucureşti cu autocarul veniseră de fapt pentru a protesta împotriva altei cauze. Le-am spus să ni se alăture, nu au vrut, astfel încât nu am mai plecat în marş. Ne-am retras, întrucât autorizaţia Primării era pentru marş, nu pentru protest în faţa Prefecturii”, ne-a explicat preşedintele Asociaţiei „Daţi-mi România înapoi”, Ştefan Gheorghe.

Foto Nicoleta Onofrei

Citit 2753 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.