UPDATE - PROTEST în faţa Prefecturii din Galaţi: Manifestanţii, forţaţi să RENUNŢE LA MARŞUL PROGRAMAT

UPDATE - PROTEST în faţa Prefecturii din Galaţi: Manifestanţii, forţaţi să RENUNŢE LA MARŞUL PROGRAMAT
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Doar puţin peste zece oameni s-au adunat, duminică, 7 iunie, la ora 16,00, în faţa Prefecturii, la marşul pentru apărarea resurselor naturale ale ţării. Cu toate că până la ora 17,00, numărul participanţilor era acelaşi, organizatorul evenimentului, Asociaţia „Daţi-mi România înapoi”, era în aşteptarea unui autocar cu încă 30 de protestatari.

Manifestanţii protestează împotriva noului cod silvic, care, potrivit acestora, „încurajează mafia lemnului în loc să protejeze pădurile”, împotriva fracturării hidraulice, împotriva legii exproprierilor, dar au cerut şi desecretizarea contractelor potrivit cărora firmele străine exploatează aur pe bază de cianuri.

„Protestăm împotriva acelora cărora noi le-am acordat votul de încredere şi care de 25 de ani nu au administrat cum trebuie patrimoniul românesc. Concret, noul cod silvic încurajează mafia pădurilor, iar coaliţia parlamentară majoritară nu a ţinut cont de părerea preşedintelui României, de părerea mişcării civice şi de părere opoziţiei. Vrem, ca Greenpeace, un cod silvic în care să fie interzise tăierile la ras, în care să fie descurajate tăierile ilegale, în care Jandarmeriei să i se redea atribuţiile de control pentru tăierile ilegale în păduri şi încadrarea furtului de lemn ca infracţiune, potrivit Codului Penal”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei „Daţi-mi România înapoi!”, Ştefan Gheorghe.

Preşedintele Asociaţiei a mai adus în discuţie faptul că la Pungeşti nu s-a ţinut cont de dorinţa localnicilor pentru eliminarea sondelor, dar şi faptul că, spune acesta, continuă prospecţiunile ilegale ale gazelor naturale de la noi din ţară şi sunt violate proprietăţile oamenilor.

Totodată, punctual pentru Galaţi, unul dintre protestatari, Ivan Jean, a spus că este nemulţumit de modul în care sunt făcute toaletările copacilor, dar şi în care administrată problema câinilor fără stăpân, care au ajuns să sfâşie căprioara de pe Faleză, sau de modul dezastruos în care autorităţile au grijă de patrimoniul istoric, cum ar fi Castrul roman de la Tirighina.

De la Prefectură, manifestanţii urmau să plece în marş pe traseul Prefectură - strada Domnească - Centru - Strada Brăilei - Păpădie - Strada Prelungirea Coşbuc - Parc Viva - Bd. Falezei - Elice - Strada Domnească - Statuia lui Costache Negri.


UPDATE, ora 18,00 - Protestatarii care s-au adunat în faţa Prefecturii, pentru apărarea resurselor naturale, au renunţat la marş din cauza numărului mic al participanţilor.

„Persoanele care au venit de la Bucureşti cu autocarul veniseră de fapt pentru a protesta împotriva altei cauze. Le-am spus să ni se alăture, nu au vrut, astfel încât nu am mai plecat în marş. Ne-am retras, întrucât autorizaţia Primării era pentru marş, nu pentru protest în faţa Prefecturii”, ne-a explicat preşedintele Asociaţiei „Daţi-mi România înapoi”, Ştefan Gheorghe.

Foto Nicoleta Onofrei

Citit 2637 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 00:38

5 comentarii

 • postat de Badita S.
  Marți, 09 Iunie 2015 13:03
  5.254.65.***
  Puteti sa stergeti la infinit mesajul dar Badita Stefan, aservitul lui Ciumacenco si Razmerita.
  S-a bagat si el ca motul in fata in poza asta. Marea persoana publica Badita Stefan. Un parazit.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Luni, 08 Iunie 2015 12:49
  5.13.148.***
  Haideti domnilor,in Galati v-ati gasit sa protestati si impotriva tocmai cui? In orasul in care galatenii nu ies in strada nici daca raman fara caldura iarna sau apa vara? In care turnatorii descoperiti ai securitatii si cercetati pentru ilegalitati de ANI sunt alesi in Parlament? In orasul dominat de proxenetii care se lafaie in vile de lux si limuzine bengoase, si al pensionarilor care fac politica pesedista in mijloacele de transport in gura mare? Daca faceati si voi macar o pomana din aia cum fac primarul si seful CJ,cu vreo 10 porci sacrificati,ati fi avut tot orasul in fata prefecturii,asa ia mai cantati voi la alte spectacole in alte orase din vestul tarii,ca aici nici macar de vasluienii din Pungesti nu s-a auzit!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Cristi
  Luni, 08 Iunie 2015 08:01
  5.13.140.***
  Am tot respectul pt protestatari, dar cred ca lipsa participantilor se datoreaza in mare parte lipsei de publicitate, sau publicitatii ineficiente de pe net.
  Cine este foarte activ pe facebook primeste zilnic zeci si sute de anunturi, poze, filmulete si tot felul de chestii inutile .
  Din cauza asta multi doar frunzaresc FB-ul si ignora multe mesaje care cateodata sunt importatnte.
  Facebook-ul nu este cea mai eficienta solutie pt a anunta evenimente .
  0
  0
  Raportează
 • postat de marcu
  Duminică, 07 Iunie 2015 22:01
  62.121.74.***
  E o crima sa tai padurile pt ca padurea asigura nu doar frumusete dar si oxigen, lupta contra poluarii si viata se dezvolta armonios. Cei ce taie padurie sa fie trimisi in desert sa traiasca acolo sa vad daca le convine.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Tandea
  Duminică, 07 Iunie 2015 18:00
  109.166.134.***
  Bai, bine v-a zis Grigore ca vin 10 insi :))
  Ce misto e la terasa, nu Grig? Racoare, bere la gheata...
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.