PERCHEZIŢII în Galaţi şi Sibiu. Procurorii îi vizează pe traficanţii de MINORE

PERCHEZIŢII în Galaţi şi Sibiu. Procurorii îi vizează pe traficanţii de MINORE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Percheziţii în Galaţi şi Sibiu, în vederea destructurării unui grup infracţional specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minore. Percheziţiile, 15 la număr, au fost făcute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Vrancea. Gruparea infracţională vizată este formată din zece persoane. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând din ianuarie 2013, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recrutat câteva zeci de fete (inclusiv minore în vârstă 15 ani) în scopul practicării prostituţiei, în cadrul a diverse locaţii pe raza municipiilor Galaţi şi Sibiu”, se arată într-un comunicat al DIICOT Galaţi.

Pentru recrutarea tinerelor pretabile a fi exploatate sexual (de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară sau cu un grad diferit de educaţie), membrii grupului organizat au colaborat infracţional cu diverşi racolatori şi au recurs la postarea de anunţuri de angajare (pentru o aşa-zisă activitate de masaj erotic), în diverse publicaţii din presa scrisă precum şi pe site-uri de profil. Din activitatea de prostituţie a victimelor, membrii grupării au obţinut însemnate sume de bani, respectiv, peste 3.000 de lei zilnic.

Suspecţii urmează sa fie conduşi pentru audieri la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, urmând ca la finalizarea acestei activităţi să se propună măsurile legale care se impun. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Citit 3809 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Februarie 2015 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.