CAZ ŞOCANT într-o localitate gălăţeană: O femeie şi-a îngropat copilul în grădină
Foto: Foto Teodora Miron

CAZ ŞOCANT într-o localitate gălăţeană: O femeie şi-a îngropat copilul în grădină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce a fost bătut zdravăn de nevastă, soţul a declarat la poliţie că aceasta şi-ar fi omorât copilul în urmă cu doi ani


Caz şocant în localitatea gălăţeană Umbrăreşti. Un bărbat de 47 de ani şi-a denunţat soţia că aceasta şi-ar fi omorât şi îngropat copilul abia născut. Povestea a ieşit la iveală abia luni, deşi totul s-a întâmplat în urmă cu doi ani.

Bărbatul, Tănase Păcuraru, în vârstă de 47 de ani, a decis să-şi denunţe soţia, după ce a fost bătut de aceasta. "Eu lucram atunci ca cioban şi, când m-am întors acasă, mi-a spus că a murit şi că l-a îngropat în grădină. Nu am vurt să o dau pe mâna poliţiei, ca să fie mamă la cei şase copii pe care-i avem, dar fiind bătut de mai multe ori de nevastă-mea şi de soacră-mea, am decis să o denunţ. Eu nu mi-am dorit copilul ală, că sunt vremuri grele. Nu ştiu dacă l-a omorât, dar să facă poliţia anchetă", ne-a spus bărbatul.

De partea cealaltă, femeia denunţată, Lenuţa Păcuraru, de 39 de ani, susţine că ea şi-a îngropat copilul în grădina casei, pentru că nu avea bani şi pentru că aşa a fost învăţată de soţ.

"Eu am muncit în timpul sarcinii şi soţul mi-a spus că, dacă se întâmplă ceva cu copilul, să-l îngrop în grădină. L-am născut la nouă dimineaţă şi la câteva ore, după ce l-am hrănit, a murit în braţele mele. Soţul mi-a spus că pe el nu-l interesează şi să fac borş cu copilul. Nu am avut bani să-l îngrop. Nu i-am pus nici cruce, dar l-am tămâiat, am pus flori. Eu chiar mi-am dorit acest copilaş, dar nu a avut cine să mă înveţe. Ştiu că el m-a denunţat şi a spus că eu l-am omorât, dar eu nu am nicio vină”, susţine femeia.

Anchetă a procurorilor

În urma denunţului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au deschis o anchetă. "S-a dispus începerea urmăririi penale „in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Nu avem suspecţi la acest moment, cercetările fiind în plină desfăşurare", ne-a explicat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Anchetatorii au mers imediat la faţa locului şi au săpat în locul indicat de denunţător. Vizita procurorilor şi a poliţiştilor a fost remarcată de săteni, aceştia anunţând inclusiv primarul. "Mi-au spus sătenii că, în urma unui scandal domestic, a fost făcut denunţ despre o monstruozitate petrecută în 2012. În urma anchetei, se pare că s-au descoperit în curtea casei resturile unui prunc", ne-a declarat Laurenţiu Gâdei, primarul localităţii Târgu-Bujor.

Familia Păcuraru are şase copii cu vârste cuprinse între un an şi 19 ani. Speriat de ceea ce ar putea dezvălui ancheta penală, primarul a anunţat şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru ca familia să fie supusă unei anchete. „Nu ştim ce vor descoperi poliţiştii, dar sper ca cei patru copii minori să fie luaţi în grija statului”, a spus edilul.

Procurorii aşteaptă raportul de la Medicină Legală, care va stabili cauza decesului, şi continuă audierile, pentru a stabili vinovaţii în acest caz.


CITEŞTE ŞI: INCENDIU la Cosmeşti. Un copil a fost RÃNIT, iar altul şi-a PIERDUT VIAŢA

Citit 4454 ori Ultima modificare Marți, 10 Februarie 2015 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.