STRADĂ gălăţeană pentru maşini cu volan pe dreapta (FOTO&VIDEO)
Foto: Slalom sau contrasens (Foto Mihai Angheluţă)

STRADĂ gălăţeană pentru maşini cu volan pe dreapta (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

N-o să vă vină să credeţi, dar în Galaţi există o stradă pe care cel mai bine merg cei cu maşini în stil imperial, anglo-australo-indiano-japonez, pe scurt cu volan pe dreapta. Firma care a adus-o în această stare urmează să plece o vreme din oraş şi de aceea Primăria trebuie să grăbească solicitarea de remedieri în garanţie.

Colecţie de gropi la intersecţii cu rezonanţe viticole

În documentarea unui articol recent, am aflat că strada Aurel Vlaicu a fost excavată şi readusă la starea iniţială de firma Vega '93, cu ocazia unor reabilitări la reţeaua de apă. Actualmente, lucrările sunt în perioada de garanţie, conform răspunsului oficial de la Biroul de Presă al Primăriei. Prin urmare, astuparea gropii sesizate de "Viaţa liberă" a fost realizată de firma respectivă în mai puţin de 24 de ore de la apariţia articolului (pentru detalii, click aici).

Pe de altă parte, nu doar acea groapă, de la intersecţia străzilor Aurel Vlaicu şi Focşani, le creează probleme şoferilor, ci o întreagă colecţie de surpări ale carosabilului trebuie ocolite pe o porţiune de peste 100 de metri. Practic, pe banda de mers către Liceul CFR, după fiecare intersecţie a străzii ce poartă numele actualului city-manager al Galaţiului cu străzile Nae Leonard, Năruja, Coteşti, Odobeşti sau Focşani, există gropi, mai mici sau mai mari, unele aproape în stadiul de crevase sau chiar cratere, pe care şoferii nici nu mai încearcă să le ocolească prin slalom. Pur şi simplu se înscriu pe contrasens şi parcurg cât de repede pot porţiunea de până aproape de intersecţia dintre Vlaicu şi Vizantea.

Dincolo de ineditul circulaţiei pe stânga, situaţia devine periculoasă atât pentru şoferii care ies din străzile laterale în Aurel Vlaicu, luaţi prin surprindere de partenerii de trafic de pe contrasens, dar şi pentru pietonii care nu mai ştiu din ce parte să se mai asigure.

Aurel Vlaicu poate netezi calea către un carosabil impecabil

Am amintit mai sus de numele city-managerului nu doar de dragul coincidenţei de nume. În fişa acestui post, conform Manualului Administratorului Public elaborat de Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice, la capitolul VIII - Responsabilităţi, se precizează că ocupantul acestuia are obligaţia "să administreze, cu diligenţa unui bun proprietar, patrimoniul instituţiei publice şi să asigure gestionarea şi administrarea, în condiţiile legii, a integrităţii patrimoniului instituţiei". Deci inclusiv a străzilor din patrimoniul municipiului Galaţi.

Video Mihai Angheluţă

Cum la precedentul articol măsurile reparatorii au fost luate în timp record, avem convingerea că, sesizând starea de fapt, Primăria va reuşi să mobilizeze contractorul Vega '93, pentru lucrările de garanţie, înainte ca acesta să părăsească oraşul. Trebuie spus că, acum câteva zile, consorţiul format din Vega '93, Lemacons şi Arcada a fost declarat câştigător pentru realizarea unui lot al autostrăzii Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, respectiv Tg.Mureş-Ungheni. În acest context, este de aşteptat ca firma gălăţeană să detaşeze o mare parte din efectivele sale la locul viitoarelor lucrări şi să-i rămână mult mai puţine resurse disponibile pentru obligaţiile contractuale din Galaţi.


CITEŞTE ŞI: GAURĂ NEAGRĂ pe piaţa asigurărilor RCA

Citit 3806 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.