Peste jumătate dintre români DAU ŞPAGĂ în SPITALE

Peste jumătate dintre români DAU ŞPAGĂ în SPITALE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 50 la sută dintre români oferă bani sau atenţii tuturor categoriilor de personal medico-sanitar, de la medici şi asistente la brancardieri, agenţi de pază şi laboranţi, arată un studiu coordonat de Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei.

Potrivit cercetării, mai mult de un sfert dintre persoanele care au apelat la servicii medicale în sistemul public de sănătate în 2014 recunosc că au oferit atenţii sau bani personalului medical. Pe durata ultimei spitalizări, 37 la sută dintre respondenţi au oferit bani sau atenţii medicilor, 34 la sută asistentelor şi un sfert infirmierelor, potrivit declaraţiilor acestora, în timp ce 14 la sută dintre respondenţi recunosc că au oferit bani sau atenţii şi cadrelor auxiliare (brancardieri, agenţi de pază, laboranţi ş.a.).

În 10 la sută din cazuri, „stimulentele” au fost date în urma solicitării medicului. Principalele motive pentru care respondenţii au oferit bani sau atenţii sunt: dorinţa de a beneficia de consultaţii medicale mai amănunţite şi recompensarea personalul medico-sanitar pentru serviciile prestate, de a nu sta la coadă, de a obţine mai rapid rezultatele investigaţiilor sau pentru a beneficia de internare.


CITEŞTE ŞI: Studiu îngrijorător/ Copiii se expun pericolelor la orice click

Citit 1638 ori Ultima modificare Marți, 17 Februarie 2015 09:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.