Un sens giratoriu nou, la ieşirea spre Brăila

Un sens giratoriu nou, la ieşirea spre Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul din cele trei sensuri giratorii, programate a se realiza în oraş în acest an a apărut deja: cel de la intersecţia bulevardelor Dunărea şi Galaţi.

„Sensul giratoriu este deja funcţional. Am fost deja acolo şi am remarcat faptul că sunt ceva probleme cu presemnalizarea sensului, lucru care va fi reglementat. În plus, în zonă, vor exista, timp de două-trei zile, agenţi rutieri… Lucrarea este realizată de Ecosal şi costă 9.000 de euro. Este primul sens giratoriu din cele trei pe care intenţionez să le realizez, însă cred că până la finalul anului există posibilitatea să facem mai multe”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Celelalte două sensuri giratorii urmează să fie realizate la Ivas (intersecţia din zona Complexului Sportiv "Siderurgistul") şi la intersecţia străzii Prelungirea Brăilei cu Drumul de Centură (în zona Arabesque).

Avantaje

Cum apariţia unui nou sens giratoriu pare să fie la modă – şi la intrare în Brăila, dinspre Galaţi, se construieşte aşa ceva – am încercat să aflăm care este părerea reprezentanţilor Poliţiei Rutiere.

„Dacă vorbim de oportunitate, un sens giratoriu se poate amplasa într-o intersecţie după ce se constată că traficul este aproximativ egal pe ambele străzi care se intersectează. În cazul sensului giratoriu de acolo, probabil că s-a justificat această măsură. Când însă traficul este dezechilibrat, atunci nu are rost să înfiinţezi un astfel de sens giratoriu”, a explicat Viorel Cojocaru, comisar în cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Acesta a adăugat că „din schimburile de experienţă pe care le-am avut cu poliţişti din alte state europene, am constatat că pentru preîntîmpinarea evenimentelor nedorite se adoptă soluţia sensului giratoriu. Sunt mai multe avantaje: în primul rând, şoferul este obligat să reducă viteza, apoi, dacă greşeşte şi nu intră pe strada care trebuie, mai poate da un ocol sensului, pe când, în cazul unei intersecţii clasice, ar trebui să meargă mai mult timp, până să întoarcă. Un alt avantaj ar fi că într-un sens giratoriu nu se creează haosul care apare într-o intersecţie semaforizată, atunci când pică tensiunea şi nu mai funcţionează semaforul”.

Despre avantaje, am aflat. Rămâne să constatăm, pe viitor şi dezavantajele – dacă vor exista – de la şoferii care trec pe acolo…

Un prim comentariu a fost postat încă de ieri pe site-ul V.L., de Florin: „Au făcut o varză la intrarea în Galaţi între Micro 20 şi 21 (spre Brăila)! S-a realizat un sens giratoriu care ia mult din spaţiul drumului rutier. Când este aglomerat se formează o bulibăşeală de nedescris cu ochii după semne (s-au pus vreo opt semne de cedează trecerea). Efectiv din intersecţie ieşi greu şi periculos! Intersecţia trebuia semaforizată şi nu transformată în sens giratoriu! Intersecţia fără sens are o noimă! Sensul ăsta giratoriu este cel mai stupid lucru!

Citit 2179 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.