Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
10 comentarii

Mai multe asociaţii non-guvernamentale din Galaţi, membre ale Consiliului Societăţii Civile, contestă Planul de Mobilitate Urbană şi susţin că vor contesta în continuare documentul, pe toate căile posibile. Motivele pentru care asociaţiile contestă Planul porneşte de la faptul că „nu au fost luate în considerare sau au fost luate în considerare într-un mod superficial şi neprofesionist” propunerile făcute de către membrii societăţii civile, mergând până la faptul că în Consiliul Local s-a aprobat un document incomplet, cu anexa 4, în care ar fi trebuit să se regăsească proiectele de investiţii, în alb. Aceste nemulţumiri, plus altele, au constituit subiectul unui comunicat de presă trimis pe adresa redacţiei.

„Având în vedere faptul că, neexistand avizul din partea APM înaintea votării hotărârii de Consiliu Local, aceasta este atacabilă şi nulă de drept; având în vedere faptul că documentul prezintă şi alte nereguli semnificative, pe care ne rezervăm dreptul de a le sesiza în viitor, ne exprimăm dezacordul faţă de forma actuală a acestuia, considerând că nu exprimă opinia generalizată şi interesele cetăţenilor municipiului Galaţi”, mai arată comunicatul de presă al Junior Chamber International (JCI) Galaţi.

"Ce-am propus şi ce-a ieşit"

Potrivit preşedintelui JCI Galaţi, Gregor Teodorescu, un grup de nouă asociaţii neguvernamentale au transmis companiei Eptisa, cu confirmare de primire, un document prin care se propunea extinderea infrastructurii de tramvai, a celei de troleibuz, cât şi modernizarea infrastructurii existente. Totodată, documentul mai includea construirea de parcaje subterane mecanizate în toate zonele rezidenţiale ale municipiului (despre care am scris şi noi la momentul respectiv), construirea de piste de biciclete pentru elevi şi studenţi, conform Masterplanului de ciclism "Rotabike", dar şi reabilitarea istorică a zonei centrale, ce include pavarea cu granit a străzilor cu clădiri cu arhitectură protejată şi încurajarea unor politici care să transforme zona într-un centru comercial pietonalizat. „Cu toate că ne-au fost solicitate proiecte concrete, aceasta însemnând descriere, localizare, capacitate, buget, etc, propunerile nu au fost luate în considerare”, ne-a spus reprezentantul JCI.

Nemulţumit este şi preşedintele ONG-ului „Galaţi, Oraşul meu”, Bogdan-Radu Brînzan, implicat şi el în realizarea documentului trimis către Eptisa, care, iniţial, s-a rezumat să comenteze concis „ce-am propus şi ce-a ieşit!”.

„Consultantul Eptisa a fost plătit de către BERD pentru a găsi soluţii concrete problemelor cu care se confruntă Galaţiul, nu să vină cu propuneri vagi de investiţii sau să nu ia în considerare propunerile noastre. Am văzut că erau şi comentarii precum că nu poate fi pietonalizată zona de centru, dar este absolut necesară, altfel vor pica toate clădirile istorice. În plus, repet, asta este datoria companiei, să găsească soluţii”, ne-a declarat Bogdan-Radu Brînzan.

Citit 1770 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 17:58

10 comentarii

 • postat de mariuca zottis Joi, 24 Septembrie 2015 19:22 78.97.221.*** Link la comentariu
  0
  7

  mama lu mama lui de plan de mobilitate si mai ales de urbanism....Exemplu....in curand va lua sfarsit eliminarea TUTUROR cosmeliilor si gheretelor si etc.....Bun.Priviti,va rog,ca si exemplu,Piata Energiei.S-a facut curat,super...mai ales in statia de autobuz si asa...ramasese DOAR.....UNUL......SINGURUL...UNICUL.....un chiosc de ziare frate.Ok.......mergeti acum si vedeti cum incep sa rasara inca unul.......si nca unul.....ba de carti.....ba de covrigi...ba de mama naibii....deci.....CE MAMA DRACULUI URBANISM E ASTA?! SE FACE CURAT SAU CE SE FACE?! CINE MAMA NAIBII TOT LE APROBA ASTORA SA TOT APARA DUPA DISPARITIE?!.....Si exemple sunt multe,foarte multe...vezi Piata Micro 19......O MIZERIE...DECI...O MIZERIE TZIGANEASCA,ORIBILA,INFECTA......ESTE ORICE NUMAI PIATA AGROALIMENTARA NU.PENTRU CA E PE SPAGA NENE.....SFABTA SPAGA....DIRECTOAREA PIETZEI,PRIMARIA,NU STIU...CINEVA IA BANI GREI ACOLO.......

  Raportează
 • postat de Geanina Joi, 24 Septembrie 2015 15:26 81.12.149.*** Link la comentariu
  11
  1

  r@radu:
  Dacă ai îndoieli sau eşti convins că aceste organizaţii nu te reprezintă, atunci înfiinţează tu o Organizaţie mai serioasă, vino cu ideile tale şi dacă vor fi împărtăşite de multă lume vei avea succes! Cu cât mai mulţi participanţi în societatea civilă cu atât mai bine. Dar tare mă tem că mulţi ştiu doar să comenteze de dragul de a comenta, dar de priceput ei nu se pricep la nimic.
  P.S. Nici o organizaţie nu poate reprezenta toţi cetăţenii dintr-o comunitate, ci doar o parte. Pentru a vedea care este interesul general al unei comunităţi, doar un Referendum sau un Vot general poate stabili care este tendinţa majoritară a acelei comunităţi!

  Raportează
 • postat de Robert Popescu Joi, 24 Septembrie 2015 14:51 91.208.234.*** Link la comentariu
  9
  7

  " construirea de piste de biciclete pentru elevi şi studenţi, conform Masterplanului de ciclism "Rotabike" ".
  Sa intelegem ca accesul se va permite pe aceste piste doar cu carnetul de elev / student???
  Oligofrenii care au elaborat "planul" chiar cred ca e posibil asa ceva?

  Raportează
 • postat de @societatea civila Joi, 24 Septembrie 2015 14:31 5.13.204.*** Link la comentariu
  4
  3

  Este evident scopul asa-zisei ''societati civile'', unul electoral. Insasi chestia cu ,,zona pietonala'' din centru e caduca, chiar de mult rasuflata, din motive bine stiute si descrise de atatea ori. Dar daca ,,sotzietatea tzivila'' vrea sa se foloseasca de astfel de argumente demult perimate, atunci cine o poate impiedica ?

  Raportează
 • postat de cine stie... Joi, 24 Septembrie 2015 12:46 84.117.41.*** Link la comentariu
  0
  14

  Pe vremea cand Durbaca era mare si tare iar Teodorescu senior castiga miliarde de la CL si CJ, pitzifelnicu' de junior nici nu deschidea gura (i-ar fi inchis-o tat-su cu un dos de palma de-ar fi mancat cu paiul pana la pensie)... Curat societate civila, monser!

  Raportează
 • postat de societatea civila Joi, 24 Septembrie 2015 11:56 5.254.65.*** Link la comentariu
  1
  19

  O rugaminte catre cei care scriu la aceasta gazeta.
  Va rog, insist, nu mai faceti referire la cetateni. La asa-zisa societate civila.
  Noi, adevarata societate civila, nu v-am dat niciodata dreptul sa vorbiti in numele nostru, sa decideti in numele nostru ce vrem. Nici macar voi, cei de la Viata Libera.
  Habar nu aveti ce vrem si va asigur ca nu aveti nicio autoritate sa vorbiti in numele galatenilor. Voi, cei partasi la tot ceea ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani in Galati.
  Sunteti in flagrant cu doua mari probleme.
  Una, ca ati publicat mai multe anunturi publicitare, electorale, platite si unde nu se poate comenta, ca cetateanul, ca adevarata societate civila sa-si spuna parerea, despre un om despre care ar trebui folosite multe adjective urate, respectiv Catalin Cristache. Societatea civila nu vrea asemenea specimene si nu vrea ca voi, sa cenzurati.
  A doua, se refera la Sinan Mustafa, administratorul, de fapt, cel care decide ce si cum la CET - Electrocentrale. La fel si acolo, oamenii nu au putut sa-si spuna parerea si ati publicat niste abuzuri si niste ilegalitati care au ca si consecinta soarta galatenilor in sezonul de iarna ce urmeaza.

  In concluzie, va rugam sa va reconsiderati pozitia, afirmatiile si modul de a pune problema.

  Cu stima, societatea civila din Galati.

  Raportează
 • postat de radu Joi, 24 Septembrie 2015 11:28 5.13.227.*** Link la comentariu
  2
  22

  Geanina ,chiar am zambit cand am citit comentariul tau . Pe vremea lui Durbaca si Nicolaie erau multe partide mafiote ,spui tu . Acum au disparut sa inteleg ? Tot tu spui ca nu eram integrati in U.E . pe vremea aceia . Ne-am integrat cumva in U.E. de cand e Marius Stan primar si nu stiu eu ? Intradevar ,aceste organizatii sunt bine venite intr-o societate normala si corecta . Dar aici ,da-mi voie sa ma alatur domnului Popa si celuilalt galatean care au scris mai jos si sa am indoieli .Nu sunt convins ca aceste organizatii ma reprezinta .

  Raportează
 • postat de Geanina Joi, 24 Septembrie 2015 11:15 81.12.149.*** Link la comentariu
  16
  5

  @pentru asociatiile lui peste prajit:
  Cine te opreste pe tine sa nu faci parte dintr-o asociatie sau fundatie civica? Societatea Civila are nevoie de forta si de uniune pentru a se realiza in aceasta tara proiecte de Interes National.
  Pe vremea lui Durbaca sau Nicolae nu prea existau astfel de asociatii, erau multe partide mafioate care furau fiecare cum puteau. Pe acea vreme nu eram integrati in UE. Acum lucrurile incep sa se miste, greu dar se misca cat de cat. Daca si tu vei da o mana de ajutor, atunci va fi mai bine.
  Sper ca ai inteles mesajul meu (asta daca esti un tip inteligent, nu reprezinti interesele firmei de consultanta Eptisa si esti de buna credinta!).

  Raportează
 • postat de popa @un semn de intrebare ? Joi, 24 Septembrie 2015 11:01 5.13.205.*** Link la comentariu
  2
  22

  Bravo cetateanului de la primul comentariu ! Ai pus punctul pe "i " ! Mai multe asociaţii non-guvernamentale din Galaţi ,vor contesta în continuare documentul deoarece nu exprimă opinia generalizată şi interesele cetăţenilor municipiului Galaţi .Presupun ca de atatia ani si pana in prezent ,interesele cetatenilor au fost respectate si nu au avut ce contesta ? Ce va apucat asa deodata grija pentru orasul asta si cetatenii lui ? Chiar ca pute . Oare cine isi baga coada in toata chestia asta ?

  Raportează
 • postat de pentru asociatiile lui peste prajit Joi, 24 Septembrie 2015 10:40 5.13.196.*** Link la comentariu
  3
  28

  Ha ha ha !! Am si eu o intrebare pentru aceste asociatii non-guvernamentale ....Bai dusmanosilor ,unde ati fost pana acum ?? Unde ati fost pe vremea lui Durbaca ?? Unde ati fost pe vremea lui Nicolaie si a lui Nicusor Ciuma ?? Cand se faceau garaje , chioscuri si alte nenorociri pe toate spatiile verzi si cate si mai cate ?? Va-ti trezit si voi acuma ?? Ciudat !! AAAA.....m-am prins !! Pe vremea celor mentionati mai sus nu aveati ce contesta si respinge , deoarece nu exista nici un plan !! Acuma exista unul si normal .........trebuie contestat , nu ?? Mai ......asociatiile lui peste prajit .....nu vi se pare ca ceva pute in toata chestia asta ?? Si pute politic , pentru ca mai este putin pana la alegeri .Asa se manipuleaza populatia !! Dar populatia neinformata si cu grad de inteligenta mai scazut , iar acestia sper sa fie intr-un numar cat mai mic !!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.