Ambasadorul Xu Feihong, la Galaţi: Marius Stan vrea Consulat chinezesc la Dunăre

Ambasadorul Xu Feihong, la Galaţi: Marius Stan vrea Consulat chinezesc la Dunăre
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, s-a aflat, ieri, la Galaţi, într-o primă vizită de cunoaştere a regiunii, intermediată de secretarul de stat Costin Mihalache. Excelenţa Sa a participat, dimineaţa, la deschiderea lucrărilor conferinţei Zilele Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, la Facultatea de Inginerie, a vizitat Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, s-a plimbat pe Dunăre şi a avut o întrevedere cu prefectul judeţului, Dorin Otrocol, cu primarul Marius Stan şi cu conducerea APDM.
Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a ajuns la sediul Prefecturii, la 11.30, însoţit de prefectul judeţului. "Doresc ca relaţiile de colaborare dintre cele două regiuni să aibă o dezvoltare îndelungată în viitor. Scopul vizitei de astăzi este să cunosc mai bine şi mai profund situaţia judeţului Galaţi, dar şi a colaborării dintre provincia Hubei şi judeţul Galaţi. Totodată, vrem să urmărim oportunităţile de promovare a colaborării dintre pentru ambasada noastră şi administraţia dumneavoastră", a declarat Excelenţa Sa Xu Feihong.
Acestuia i-au fost furnizate câteva date tehnice despre judeţul Galaţi, dar i-au fost prezentate şi proiectele pe care municipalitatea vrea să le realizeze, printre care terminalul intermodal, varianta ocolitoare a oraşului şi subtraversarea Dunării.

Posibil sprijin pentru proiecte mari

Primarul Marius Stan i-a propus ambasadorului înfiinţarea unui Consulat al Chinei la Galaţi. "La cele două universităţi ale noastre sunt unele dintre cele mai mici taxe din Uniunea Europeană, iar toate diplomele sunt recunoscute în UE. Reprezintă un punct de maxim interes pentru prietenii noştri din China. În urma întrevederilor noastre mai vechi cu reprezentanţi ai Chinei, aceştia şi-au exprimat dorinţa de a dezvolta subiectul. Plus că suntem la graniţa cu două ţări, iar Galaţiul este un oraş interesant şi din punct de vedere diplomatic, deci există un motiv în plus pentru a înfiinţa un consulat al Republicii Chineze aici", a argumentat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.
Excelenţa Sa s-a bucurat de propunere, dar a spus că înfiinţarea unui consulat la Galaţi depinde de mai multe condiţii. "Personal, cred că această propunere este foarte importantă. Înseamnă că mai mulţi diplomaţi chinezi vor avea oportunitatea de a lucra în România, dar avem mai multe condiţii, care ţin de colaborările economice, de comerţ, dar şi de chinezii care trăiesc în oraş", a comentat ambasadorul.
Totodată, întrebat dacă Republica Populară Chineză ar fi interesată de o colaborare pentru realizarea unei subtraversări sau a podului de la Brăila, Excelenţa Sa a declarat: "Firmele noastre au capacitate şi experienţă suficiente pentru astfel de colaborări. În acest domeniu sunt trei mari firme chinezeşti, care au birouri în Bucureşti. Voi avea o discuţie cu reprezentanţii lor, îi voi încuraja să viziteze Galaţiul şi să-şi facă o idee la faţa locului, pentru a vedea ce opţiuni de colaborare există şi poate vom avea şi rezultate concrete”.
În acest moment, Galaţiul este înfrăţit cu provincia Hubei, există o înţelegere de colaborare cu oraşul Wuhan, precum şi un parteneriat între Universitatea „Dunărea de Jos” şi Academia Centrală de Dramă din Beijing.

Citit 1849 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 17:49

4 comentarii

 • postat de Mihai
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 20:34
  5.13.254.***
  Vrem si consulat al Coreii de Nord!
  7
  6
  Raportează
 • postat de pentru lache si mache de mai jos
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 11:26
  5.13.240.***
  Atata timp cat in acest oras vor fi oameni ca tine si ca altii care aveti ambitii personale si tampite , normal ca galatiul nu va fi interesant pentru nimeni . Abia dupa ce vom scapa de voi ,vom avea un oras curat si interesant .
  6
  17
  Raportează
 • postat de julien
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 09:48
  5.13.244.***
  comunistii care administreaza galatiul vor sa-l transforme in pasalac chinezesc
  16
  6
  Raportează
 • postat de Gradea
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 09:20
  109.166.142.***
  Stan a zis: "Galaţiul este un oraş interesant şi din punct de vedere diplomatic". Cat de inventiv trebuie sa fii ca sa slobozesti una ca asta? Galatiul nu este interesant din niciun punct de vedere, stimabile. Dar tu stii asta si iti place sa dai drumul pe goarna la minciuni electorale.
  16
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.