FESTIVALUL NAŢIONAL DE COMEDIE 2015/ Din nou, "marca" Mimi Brănescu

FESTIVALUL NAŢIONAL DE COMEDIE 2015/ Din nou, "marca" Mimi Brănescu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Joi, 15 octombrie, de la 19,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic, vom vedea o comedie de actualitate, semnată de un tânăr şi prolific dramaturg, Mimi Brănescu: piesa „Acasă la tata”, în interpretarea actorilor de la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila. Regia îi aparţine cunoscutului regizor al teatrului brăilean Radu Nichifor. Este a doua piesă a foarte prolificului dramaturg şi scenarist prezentată în festival, după "Gunoierul" Teatrului din Petroşani.

Din distribuţie fac parte actori cunoscuţi şi publicului gălăţean: Alexandru Marin, Adrian Ştefan, Corina Borş, Lucian Pânzaru (actor la Teatrul "Fani Tardini"), Monica Zugravu, Narcisa Novac, Dan Moldoveanu, Mihail Ardeleanu, Ionel Spălatu, Ştefan Cudălbeanu.

Mimi Brănescu este un actor tânăr, absolvent, în anul 2000, al UATC Bucureşti. Îşi vinde însă foarte bine opera scrisă, debutând în 2004 cu piesa „Bigudiuri” chiar în Capitală, la „Nottara”. A mai scris numeroase comedii, pentru Teatrul Act din Bucureşti ("Flori, fete, filme sau băieţi"), Teatrul de Comedie ("Dumnezeul de a doua zi") sau Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ ("Dacă ăla e cu aia, ai'a lui cu cine-o fi?"). Actorul Mimi Brănescu a jucat în numeroase filme, precum „Moartea domnului Lăzărescu” sau „Marţi, după Crăciun”, şi în seriale TV precum  „Lombarzilor 8”, la care a semat şi scenariul, fiind scenarist şi pentru seriale TV populare, precum „Las Fierbinţi” sau „Fetele marinarului”.

Spectacolul din această seară a fost montat cu succes şi de Teatrul de Comedie, cu Vlad Zamfirescu şi Marius Florea Vizante în rolurile principale, în regia lui Vlad Massaci, dar şi de Teatrul Act, în regia lui Alexandru Dabija, unde rolul tatălui este jucat de Marcel Iureş.

Citit 1275 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2015 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.