O româncă în Naţionala italiană de gimnastică ritmică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Performanţă - O gimnastă româncă, Andreea  Ştefănescu, 16 ani, care se antrenează la faimosul club din Spoleto, Polisportiva la Fenice, a fost convocată pentru a doua oară în naţionala italiană de gimnastică ritmică. Acest fapt survine după ce, la Campionatele italiene absolute de gimnastică ritmică, organizate la Biella la jumătatea lui iunie, Andreea a câştigat două medalii de bronz şi una de argint, performanţa "lansând-o ca gimnastă a viitorului, eleganţa şi determinarea sa lăsând o amprentă de neşters asupra ediţiei 2009 a Campionatelor Naţionale", după cum anunţa publicaţia TuttOggi di Spoleto.

* Emisiune-maraton - Pe 2 iulie, începând cu ora 14,00, în direct la postul de Radio Oltenia Craiova, în cadrul emisiunii radiofonice cu public Galeriile Radio Arts, moderată de conf. univ. Gabriela Rusu Păsărin, va fi lansată lucrarea „O istorie pentru românii de la sud de Dunăre”, autor prof. Valentin Băluţoiu.

Primul manual de istorie integrată dedicat etnicilor români/vlahi din Timoc (Serbia şi Bulgaria) va fi prezentat într-o emisiune maraton, cu participarea telefonică, în cadrul emisiunii, a domnului dr. Mircea Dogaru, de la Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti, a lui Ivo Filipov Gheorghiev, preşedintele Uniunii Etnicilor Romani din Bulgaria "Ave" şi a lui Dusan Prvulovici, director al Federaţiei Românilor din Serbia.

* Acord în suspendare - În perspectiva desfăşurării Summitului G-8 care va avea loc în perioada 8 - 10 iulie 2009 în localitatea L`Aquila, Italia va suspenda temporar aplicarea prevederilor Acordului Schengen. Astfel, în perioada 28 iunie - 15 iulie 2009, la intrarea şi ieşirea din teritoriul italian, toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene vor fi supuşi unor controale privind documentele de călătorie, după ce  Ministerul de Interne italian a solicitat reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne conform prevederilor art. 23 din Regulamentul CE 562/2006.

* Spectacole - Violonistul român Bogdan Văcărescu va susţine, în perioada 1 - 31 iulie, în diferite locuri din Marea Britanie, o serie de concerte alături de grupul Paprika Balkanicus. Pentru detalii, se poate accesa portalul www.myspace.com/paprikabalkanicus.

* Petrecere – Românii care locuiesc în Toronto sunt invitaţi sâmbătă, 4 iulie, să ia parte la o petrecere ce va avea loc cu începere de la ora 22:00, la Kool Lounge din localitate. Preţul biletului de intrare este de 10 dolari canadieni, domnişoarele beneficiind de acces gratuit înainte de ora 23,00. Evenimentul este dedicat numai celor care au împlinit 21 de ani. Playlist-ul serii va fi alcatuit 100 la sută din muzica românească mixată de dj.jaxx şi dj cristinell.

Kool Lounge este situat pe Yorkville Ave., nr. 84, Toronto. Parcare "Green P" este lângă Four Seasons Hotel, cu acces de pe Cumberland Ave şi Yorkville Ave.

Citit 724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.