Jazz de înaltă clasă, cu Petrică Andrei Band, la HOTEL MAGNUS

Jazz de înaltă clasă, cu Petrică Andrei Band, la HOTEL MAGNUS
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vineri, 13 mai, va cânta la Galaţi, la  restaurantul din cadrul Hotelului Magnus, Petrică Andrei - unul dintre cei mai cunoscuţi pianişti români de jazz, recompensat de-a lungul timpului cu nenumărate premii la competiţiile de gen. El va veni însoţit de unul dintre cei mai bine cotaţi trompetişti - Sebastian Burneci, dar şi de Nicu Baran - la bass şi Ionel Tănase - la percuţie.

Absolvent al Universităţii de Muzică bucureştene, la Compoziţie Jazz şi Muzică Uşoară, Petrică Andrei a debutat pe scena Festivalului de la Sibiu, în anul 1993. În acelaşi an, talentul şi virtuozitatea îi sunt recunoscute printr-un premiu la un festival internaţional, în Lituania. În anii următori, primeşte alte recunoaşteri valorice naţionale şi internaţionale. Astfel, cu grupul "Soft Triangle", a ajuns în finala unui pretenţios concurs internaţional derulat în localitatea spaniolă Gexto (lîngă Bilbao). Apoi cucereşte încă un premiu, la Concursul din cadrul Festivalului Internaţional "Jazz Napocensis", iar în 1998 devine finalist la cea mai dificilă competiţie pianistică europeană de jazz - Concursul "Martial Solal", de la Paris, unde s-a deplasat prin mijloace şi cu fonduri proprii. În anul următor, juriul Concursului de interpretare găzduit de Galele Jazzului "Costineşti ’99" i-a conferit unul dintre cele trei titluri de laureat acordate. Devine nelipsit de la toate festivalurile de jazz organizate în România şi cântă alături de artişti consacraţi, conlucrează cu Filarmonicile din Craiova şi Cluj, întreprinde turnee internaţionale în Elveţia şi Germania, la Expoziţia Mondială de la Hanovra, unde aplaudatele sale recitaluri sunt preluate şi difuzate de televiziunile germane. În ultimii ani, Petrică Andrei a împletit activitatea concertistică susţinută în ţară cu turnee peste hotare - cum au fost cele în Japonia - şi călătorii în jurul lumii, ca muzician profesionist prezent pe vapoare de lux. Atât în alegerea temelor, cât şi în propriile compoziţii, Petrică Andrei preferă un anume echilibru clasic, în locul experimentelor avangardiste, discursul său muzical cucerind prin rafinamentele romantice de bun gust.

El va veni la Galaţi însoţit de unul dintre cei mai apreciaţi trompetişti de jazz, Sebastian Burneci, cu o pregătire de excepţie, atât în jazz, cât şi în muzica clasică. A colaborat cu Orchestra Simfonică Radio şi Filarmonica de Stat, iar în prezent continuă să cânte alături de artişti români, în special de cunoscuta pianistă şi dirijoare Simona Strugaru, dar şi cu Direcţia 5 sau Elena Gheorghe. Burneci a concertat inclusiv pe scena celebrului "Club 606", unul dintre cele mai vechi şi prestigioase locaţii de jazz din Londra.

Iubitorii de muzică bună sunt aşteptaţi la restaurantul din cadrul Hotelului "Magnus", începând cu ora 19,00, iar preţul unui bilet este de 40 de lei.

Citit 1833 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2016 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.