PROTEST SPONTAN la Protecţia Consumatorului. De ce sunt NEMULȚUMIȚI angajații

PROTEST SPONTAN la Protecţia Consumatorului. De ce sunt NEMULȚUMIȚI angajații
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Angajaţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Galaţi au întrerupt marţi, 7 iunie, timp de o oră, munca, în semn de protest. Oamenii şi-au arătat astfel nemulţumirea faţă de salariile mici pe care le încasează pentru o muncă destul de importantă şi riscantă. „Cel mai mic salariu în plată, 913 lei, bani în mână, pentru un comisar superior asistent, iar cel mai mare, am ales o persoană care este în pragul pensiei, 1.800 de lei. Vorbim de comisari care fac muncă de teren, zi de zi, la agenţi economici care sunt la fel de puternici ca cei verificaţi de ANAF, ITM ş.a.m.d., unde există pericole, pentru că noi încercăm să recuperăm sume ale cetăţenilor care au fost păcăliţi”, ne-a explicat Dănuţ Munteanu, liderul de sindicat local.

Angajaţii Comisariatului sunt nemulţumiţi şi de faptul că sunt nevoiţi să se deplaseze cu maşini foarte vechi, pline de rugină şi asta în ciuda faptului că aplică amenzi care se duc la bugetul de stat.

Protestul de marți a vrut să fie un semnal de alarmă pentru cei de la guvernare, care urmează să adopte o nouă lege a salarizării. „Există un proiect de lege care a parcurs toţi paşii legali, Camera Deputaţilor şi Senat, şi s-a blocat acum trei luni de o majorare de salarizare la nivelul celor de la DSVAS. Noi nu am cerut mare lucru, ci o egalizare a salariilor. Proiectul s-a blocat înainte de Paşti şi a rămas aşa. De atunci au apărut alte legi şi ordonanţe, dar noi nu ne-am mai regăsit nicăieri”, a completat liderul de sindicat.

„Principala noastră revendicare ar fi egalizarea salariilor cu cei de la DSVSA-uri, nu cerem o  mărire, ci o egalizare cu celelalte organe de control”, a adăugat o salariată.

Protestul nu a perturbat activitatea instituţiei, dar angajaţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului sunt decişi să îşi continue acţiunile, ba chiar să ajungă şi la grevă generală, dacă nu li se vor rezolva revendicările.

Citit 5228 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2016 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.