ATENȚIE, trecători! Se TAIE COPACI pe Strada Traian
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

ATENȚIE, trecători! Se TAIE COPACI pe Strada Traian
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)


Pe adresa redacţiei a venit o sesizare din partea unui cititor, nemulţumit că pe Strada Traian, porţiunea cuprinsă între străzile Vultur şi Basarabiei, se tăiau copacii luni după-amiază, 4 iulie. Conform reprezentanţilor Agenţiei de Mediu din Galaţi, tăierea copacilor este limitată şi face parte din proiectul de modernizare a străzii Traian. "Ne-am dat acordul pentru tăierea unui număr de 18 copaci din acel tronson de stradă, o parte dintre ei uscaţi, o parte cu rădăcinile stricate, însă am fost asiguraţi de firma care se ocupă de modernizarea străzii că în locul celor tăiaţi vor fi plantaţi alţi tei, cu vârsta cuprinsă între trei şi cinci ani şi cu o înălţime de până la doi metri", ne-a explicat Carmen Sandu, directorul Agenţiei de Mediu Galaţi.

Conform acordului, teii noi vor fi plantaţi în perioada octombrie-noiembrie 2016, iar terenurile cu destinaţie de spaţii verzi afectate în timpul realizării proiectului vor fi aduse la stadiul de funcţionalitate avut anterior.

"Pentru a se putea continua execuţia lucrărilor de modernizare (montare borduri mari 20cm x 25 cm) a străzii Traian, tronson Strada Basarabiei - Strada Rizer şi tronson Strada Rizer - Strada Venus, este necesară tăierea a 18 copaci. În zona acestor copaci nu se poate monta bordura deoarece aceştia au rădăcini foarte mari şi sunt ieşite la suprafaţă. Arborii aleşi pentru a fi defrişaţi sunt foarte bătrâni, bolnavi şi ar putea produce pagube majore. În urma execuţiei lucrărilor de săpătură la fundaţia drumului şi  trotuarului s-a constatat că rădăcinile a 18 copaci (tei) îmbătrâniţi sunt dezvoltate sub fundaţia carosabilului şi a trotuarului.  Prin reabilitarea carosabilului şi a trotuarului, rădăcinile copacilor menţionaţi vor fi afectate, fapt care va duce la uscarea lor", se arată în motivaţia depusă de primăria Galaţi la APM.

Până la ora redactării acestui material, reprezentanţii serviciului Gospodărire Urbană nu au oferit niciun punct de vedere legat de tăierea copacilor de pe Strada Traian.

Citit 3408 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 16:21

4 comentarii

 • postat de ion
  Marți, 05 Iulie 2016 08:17
  5.13.151.***
  Aaaaaa......gata stiu cine e vinovat pentru taierea copacilor .Marius Stan.Pai nu asa scriati voi la un moment dat ? Acum vad ca nu mai zice nimeni nimic.Si probabil ca nici acest comentariu nu va aparea.
  1
  13
  Raportează
 • postat de Lipan Virgil
  Marți, 05 Iulie 2016 07:49
  89.136.7.***
  Vă mai amintiți superbul copac din fața magazinului PENNY (faleză) ? A fost tăiat și în locul lui nu s-a plantat nimic. Nici măcar nu au reparat trotuarul. Administrația Dezastrului Public...
  0
  12
  Raportează
 • postat de sa fim mai prietenosi cu mediul
  Marți, 05 Iulie 2016 07:37
  78.96.59.***
  Toate proiectele astea de refacere a strazilor includ astfel de lucruri care nu ar trebui sa se intample. Vezi strada Traian intre baia comunala si piata centrala, betoane peste tot, nu vezi un spatiu pentru plantarea unui copac, vezi deasemeni strada Otelarilor si Frunzei betoane peste betoane. In proiecte haideti sa fim mai prietenosi cu mediul iar fiecare bucatica de pamant sa o folosim pentru plantarea uiui copac nu pentru turnare de betoane.
  In alta ordine de idei: cei de la ADP cam fasoneaza cum ii taie capul si in mijlocul verii asa cum nu trebuie. Recent, acum o luna, am fost martor la "fasonarea" a doi copaci un salcam si un artar situati pe str. Siderurgistilorintre General si IREG pe partea dreapta. Am discutat personal cu seful acestei echipe si l-am intrebat ce face iar el mi-a raspuns ca fasoneaza putin acesti copaci, citez "tai cele doua crengi uscate". Cand m-am intors din cei doi copaci au mai ramas tulpinile si doua crengi de 50 cm lungime (intr-un cuvant i-a macelarit) pentru ca in acea zona acestia obturau vitrina unui spatiu comercial care era de inchiriat
  0
  10
  Raportează
 • postat de ghici
  Marți, 05 Iulie 2016 06:47
  5.13.210.***
  Toate marile orase din lume au arbori batrani si strazi pe care poti merge in toiul verii ocrotit de razele arzatoare ale soarelui. Ei nu-si pun problema schimbarii bordurilor ca la noi. La ei bordurile de granit sunt inca viabile. La noi au disparut fiind inlocuite de aceste minuni ce trebuiesc inlocuite la 2-3 ani. Oare in alte orase copacii nu au radacini? Doar la noi impieteaza totul. Numai SF-uri ni se vand. Pe cand acea replantare promisa acum cativa ani de sute de puieti? Se intampla asa pentru acceptam tot ce ni se vinde.
  5
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.