Poliţia în acţiune/ Amenzi de sute de mii de lei şi şoferi lăsaţi fără permise
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Poliţia în acţiune/ Amenzi de sute de mii de lei şi şoferi lăsaţi fără permise
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Poliţiştii gălăţeni au organizat, în 14 - 21 iulie, pe raza municipiului, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă civică.

Acţiunile au vizat depistarea, identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care săvârşesc contravenţii sau infracţiuni ce aduc atingere patrimoniului public şi privat, regimului circulaţiei pe drumurile publice şi altor norme de convieţuire socială.

La acţiunile desfăşurate în sistem integrat au participat 240 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe explozive şi investigarea criminalităţii economice.

În urma acestor acţiuni, au fost constatate 53 infracţiuni în flagrant şi au fost aplicate 1.112 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 198.272 de lei. De asemenea, au fost reţinute şapte persoane, suspectate de comiterea unor infracţiuni.

În perioada menţionată, poliţiştii de la rutieră au reţinut 76 de premise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 906 de contravenţii în valoare totală de 128.852 de lei.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, adoptate de Poliţia Română, şi-au atins scopul.

Citit 12406 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Iulie 2016 08:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.