"Sieranevada", filmul propus de România la Premiile Oscar va avea premiera de gală la Galaţi

"Sieranevada", filmul propus de România la Premiile Oscar va avea premiera de gală la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Sieranevada", pelicula propusă de România la Premiile Oscar, va avea premiera de gală la Cinema 3D Galaţi. Publicul gălăţean va putea urmări producţia miercuri, 14 septembrie, de la ora 20,30 şi, totodată, îi va cunoaşte pe actorii Ilona Brezoianu şi Iulian Puiu.

Filmul debutează cu întoarcerea dintr-o călătorie în interes de serviciu a unui medic neurolog ajuns la apogeul carierei - care urmează a se întâlni cu soţia, pentru a merge împreună la un prânz în familie, o comemorare a tatălui său, care a murise cu un an înainte.

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu are imaginea semnată de Barbu Bălăşoiu. Jean Paul Bernard, Filip Mureşan şi Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume, în timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiţia Ştefănescu şi Ciprian Cimpoi au semnat montajul, iar Cristina Barbu scenografia. Producătorul filmului este Anca Puiu.

Pelicula, care îi are în distribuţie pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu şi Iulian Puiu, va rula pe marile ecrane din România începând cu 9 septembrie.

„Sieranevada” este o producţie „Mandragora”, în coproducţie cu „Produkcija 2006 Sarajevo (BIH)”, Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, „Sisters and Brother Mitevski”, „Spiritus Movens” şi „Alcatraz Films”.

Citit 2138 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.