APEL UMANITAR | Să-i dăruim sănătate lui Petru Ionel, în pragul Sfintelor Paşti!

APEL UMANITAR | Să-i dăruim sănătate lui Petru Ionel, în pragul Sfintelor Paşti!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În preajma Sfintelor Paşti, Petru Ionel Andrei aşteaptă de la noi toţi un sprijin care să-l ajute să scape de durerea care-l chinuieşte de mic.

Diagnosticat cu parapareză flască cronică asimetrică, prin afectare de nerv sciatic şi femural, copilul şi-a trăit primii 14 ani prin spitale şi centre de recuperare. Când a reuşit, pentru puţin timp, să meargă fără proteze, şi-a pierdut echilibrul, a căzut şi şi-a rupt o mână. Şi a revenit la proteze. Deşi şi-a trăit primii ani la Pechea, acum e elev la Techirghiol, unde petrece cel mai mult timp la recuperare. Pentru scurtele perioade în care vine acasă, profesorii îi dau teme, ca să nu rămână în urmă şi să poată fi, în continuare, printre elevii buni ai clasei. Apoi Petru Ionel, însoţit de mamă, o apucă iarăşi pe calea spitalelor şi a recuperării.

Mama lui Ionel, Tincuţa Andrei, spera ca a opta operaţie pe care a suferit-o fiul ei să-i aducă alinare şi bucurie. Din păcate, toate aceste intervenţii grele n-au fost decât începutul.

"Stăm acasă o săptămână, apoi iarăşi plecăm, câte două sau trei săptămâni, la recuperare. Şi iarăşi o luăm de la capăt, de când e Ionuţ. Speram din tot sufletul că a opta operaţie pe care a suferit-o să fie şi ultima de care are nevoie. Dar, de fapt, vâzând rezultatele, medicul ne-a spus că ar trebui să o luăm de la capăt. E cumplit. După fiecare operaţie urmează luni de dureri pentru el, apoi recuperare grea şi continuă. Dacă ne oprim, toate micile progrese pe care le-am făcut cu durere, cu muncă şi cu cheltuială se pierd", ne-a spus Tincuţa Andrei.

Femeia i-a povestit tot zbuciumul ei şi al fiului ei părintelui Cătălin Vătafu, la începutul Postului Mare. Iar părintele a încurajat-o şi a ajutat-o să înceapă campania pe care o promovează acum şi "Viaţa liberă". Consultând specialişti şi documentându-se, familia ajutată de preot a găsit o clinică în Turcia unde Ionuţ are o şansă de vindecare. Dar înainte de o posibilă operaţie salvatoare, e nevoie ca medicii turci să îl consulte pe Ionuţ şi să-l supună unei serii de investigaţii complexe.

Investigaţiile, cu tot cu transport şi cazare pentru Ionuţ şi mama lui, costă 7.000 de euro. Parte din bani s-au strâns deja. Impresionat de chinul băiatului, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a donat deja 1.000 de euro. Company Med - societatea fondată de primarul comunei Pechea, Mihăiţă Măncilă, şi de soţia acestuia, Daniela Măncilă - a donat 5.000 lei (circa 1.100 de euro). Parohia coordonată de părintele Cătălin Vătafu a contribuit cu 2.000 lei (aproximativ 440 de euro). Mai e nevoie de diferenţa până la 7.000 de euro, pentru ca Ionuţ să aibă o şansă să scape de chin.

Familia lui Ionuţ n-are cine ştie ce bani. Tatăl lucrează la o societate, dar pe un salariu mic. Mama e mereu plecată prin ţară, cu Ionuţ, la tratament. Ceilalţi doi copii ai familiei sunt plecaţi în străinătate. Fata de 20 ani e în Franţa, la studii, aşa că n-are cum să ajute. Iar băiatul cel mare, de 23 de ani, a plecat în Germania, să lucreze în construcţii. S-a împrumutat acolo de bani şi a trimis acasă cât a putut.

Cine vrea să îi dea o şansă băiatului, în pragul Sfintelor Paşti, poate dona în conturile RO53BRDE180SV12156991800, în lei, şi RO79BRDE180SV12157441800, în euro, ambele deschise la BRD, pe numele Petru Ionel Andrei.

Citit 1900 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.