Umor şi binefacere cu Clubul Rotary. Maia Morgenstern şi Mircea Rusu joacă la Galaţi

Umor şi binefacere cu Clubul Rotary. Maia Morgenstern şi Mircea Rusu joacă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dacă doriţi să vedeţi o comedie în stilul “Underground”-ului semnat de Emir Kusturica, contribuind prin preţul biletului la înfrumuseţarea oraşului nostru, încă mai găsiţi bilete, la casieria Teatrului Muzical “N. Leonard”, pentru un spectacol de excepţie: "Între ciocan şi nicovală", piesa sârbului Miloš Nikolić, în regia lui Horaţiu Mălăiele, cu  Maia Morgenstern şi Mircea Rusu, pe 23 mai, de la ora 19,00. Un proiect al Cluburilor Rotary din Galaţi, dedicat înfrumuseţării  oraşului, va fi posibil prin donarea fondurilor strânse din spectacol: amenajarea unui scuar la intrarea în rozarium-ul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Maia Morgenstern (Matilda) cunoscuta actriţă şi regizoare care a jucat şi în filmul lui Mel Gibson “Patimile lui Iisus”, Mircea Rusu (Grigore), un foarte apreciat actor de teatru şi televiziune şi profesor de teatru, Dan Constantin (Ungurul) – scenarist, regizor, Gabriel Popescu (Rusul). Scenografia aparţine Mariei Miu, iar muzica este compusă de reputatul George Marcu.

Iată cum prezintă “Teatrul de pe Lipscani” acest text haios şi nebunesc, dar cu trimiteri grave:  “Un fierar ungur află, după mult timp, că fiul lui este de fapt fiul unui român, rezultat în timpul războiului, când el era pe frontul sovietic. Soţia sa a făcut un copil tot cu un fierar. Şi nici soţia acestuia din urmă n-a rămas mai prejos în absenţa soţului. Şi ea a făcut un copil cu un soldat fierar rus. Revolta pe care o simte nemţoaica ajunge la paroxism, astfel că doreşte să se răzbune. Comedia "Între ciocan şi nicovală" este un Cal Troian ce nu aduce în prim-plan doar adulterul (abordat într-o cheie comică), ci şi războiul (cu dramele sale inevitabile), ambele contribuind sistematic la alienarea individului”.

Dramaturgul sârb e cunoscut drept coscenarist al peliculei “Liber şi responsabil”, din 2011 şi al cărţii he “Tragedy of Yugoslavia” (ediţie paperback).

Costul unui bilet, pe care îl puteţi achiziţiona de la casieria Teatrului Muzical, este de 75 de lei.

Citit 2539 ori Ultima modificare Joi, 04 Mai 2017 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.