Polițiștii gălățeni de la Transporturi au ținut un moment de reculegere pentru Sorin Vezeteu

Polițiștii gălățeni de la Transporturi au ținut un moment de reculegere pentru Sorin Vezeteu
Chiar și dupa incheierea momentului solemn, lumânările au mai rămas aprinse o vreme, în amintirea lui Sorin Vezeteu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Polițiștii din cadrul Secției Regionale Poliţie Transporturi Galaţi au păstrat, vineri seara, un moment de reculegere pentru colegul lor Sorin Vezeteu, înjunghiat mortal cu o seară înainte, pe peronul gării Burdujeni din Suceava. Oamenii legii din Galați au aprins, mai întâi, lumânări în fața sediului secției din Gara CFR, iar la 21,15 - când se împlineau 24 de ore de la tragedia petrecută în gara suceveană - au organizat un moment solemn la care a luat parte și un echipaj al Poliției Locale Galați.

Comisarul șef Ștefan Constandache, șeful Secției Regionale  Poliţie Transporturi Galați, a precizat că polițiștii din orașul nostru îl cunoșteau pe Sorin Vezeteu de la competițiile sportive și că li s-a părut firesc să-i dedice acest moment de reculegere.

După încheierea acțiunii solemne, lumânările au mai rămas aprinse o vreme, astfel încât și parte dintre călători să se poată apropia și reculege, în memoria polițistului ucis.

Sorin Vezeteu era polițist de 15 ani. Joi seara, patrula în gara Burduja din Valsui, când a fost atacat fără vreun motiv de Ioan Beșa, care l-a înjunghiat de mai multe ori în gât și în piept. Medicii sosiți la locul incidentului nu l-au mai putut salva pe polițist. Mai mulți oameni aflați în gara Burduja au intervenit, iar colegul de echipaj al lui Sorin Vezeteu l-a încătușat pe agresor. Ulterior, criminalul, în vârstă de numai 23 de ani, și-a motivate gestul spunând că ura oamenii în uniformă. Motivul:  că ar fi fost închis pe nedrept în Spania și, în urma acelei experiențe, a jurat să le ia viața polițiștilor. În fața procurorilor, ar fi declarat că nu își regretă fapta.

Sorin Vezeteu era căsătorit și avea doi copii, în vârstă de cinci și șapte ani.

Citit 1544 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2017 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.