Producţii româneşti şi străine la festivalul de film în aer liber

Producţii româneşti şi străine la festivalul de film în aer liber
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Între 26 şi 30 iulie, serile, pe Esplanada Casei de Cultură, cinci filme noi, româneşti şi străine, îi aşteaptă pe gălăţeni.

Ediţia a VIII-a a „Modern movie festival” ne va aduce şi în acest an, începând cu mâine, 26 iulie, seară de seară, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, cu intrarea liberă, bucuria unor filme străine şi româneşti recente, unul chiar nou-nouţ: continuarea comediei "Selfie", regizată de tânăra noastră Cristina Iacob, gălăţeancă –  „#Selfie 69”. Film care va fi proiectat mâine, în deschiderea Festivalului de la ora 20,30, în prezenţa regizoarei şi a actorului Levente Sali, din prima serie. În distribuţia numeroasă, Maia Morgenstern!

Din câte am aflat la conferinţa de presă de ieri a managerului Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ), poeta Florina Zaharia,  festivalul este organizat în parteneriat de către CCDJ şi Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film –  va fi prezent în festival, ca de obicei, preşedintele Uniunii, regizorul Ioan Cărmăzan. Evenimentul se bucură de sprijinul Ministerului Culturii Naţionale, cu ajutorul Primăriei Galaţi şi a caselor de producţie Zazufilm şi Paradafilm.

Astfel, o mie de spectatori vor putea urmări, pe un ecran mare (8 x 7 m.!), stând în fotolii de plastic, cinci producţii. Iată şi titlurile: „#Selfie 69”, regia Cristina Iacob (mâine seară). Joi, de la 21,00, „Allied”, regia Robert Zemeckis. Film de spionaj, 2016, cu Brad Pitt. Urmează, vineri, aceeaşi oră, deja celebra producţie „Poziţia copilului”, regia Călin Peter Netzer (film distinns în 2013 distins cu Premiul Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi Premiul cel mai bun film la Festivalul de la Namur, Belgia, iar în 2014, cu Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor din România, precum şi Premiul Gopo pentru cel mai bun film). Vor fi prezenţi regizorul, actriţa Nataşa Raab, criticul de film şi producătorul Bogdan Burileanu. Va urma, sâmbătă, „Deadpool”, regizat de Tim Miller, artist de efecte vizuale (film cu supereroi americani, din 2016, bazat pe personajul din benzile desenate Marvel). Duminică seara, după festivitatea de la ora 20,30, de închidere a festivalului, „The secret life of pets”, desen animat de lung metraj regizat de Chris Renaud şi Yarow Cheney.

Dar şi dimineaţa, vineri 28 iulie, vom avea o surpriză: la sediul CCDJ, un concert, la patru mâini, cu fraţii Gaqi (SUA), cu muzică de film, precum şi vernisajul unei expoziţii de pictură prof. Olimpia Ştefan!

Citit 4431 ori Ultima modificare Luni, 24 Iulie 2017 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.