În septembrie, ADMITERE la Facultatea de Inginerie PE BAZĂ DE DOSAR

În septembrie, ADMITERE la Facultatea de Inginerie PE BAZĂ DE DOSAR
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Admiterea la Facultatea de Inginerie, sesiunea septembrie 2017, se face pe bază de dosar, în funcţie de media la examenul de bacalaureat, pentru un număr de 126 de locuri la buget. Perioada de înscriere: 16 august-20 septembrie 2017.

INFORMAȚII: www.admitere.ugal.ro/site/, www.ing.ugal.ro

Programul Facultăţii de Inginerie a fost creat din necesitatea de a forma ingineri cu cunoştinţe şi competenţe profesionale cerute de mediul industrial. Scopul principal al programului este de a răspunde nevoilor unui mediu industrial dinamic, extrem de competitiv şi solicitant, prin combinarea cunoştinţelor teoretice cu practica de specialitate. În cadrul Facultăţii de Inginerie din Galaţi se dezvoltă o gamă largă de programe de studii în domeniul tehnic. Printre punctele forte care fac diferenţa se numără prestigiul Facultăţii de Inginerie cu o tradiţie de peste 60 de ani, oportunităţi de studiu in străinătate prin programe tip Erasmus, accesul la burse de studiu, sociale dar şi cele oferite de companii private: Arcelor Mittal, Ductil Buzău, Rulmenţi Bârlad, Aerostar Bacău,...

Parteneriatul cu Grupul Renault România-Dacia Piteşti în domeniul Autovehicule Rutiere vine să susţină importanţa competenţelor formate în cadrul acestui program prin experienţa colaboratorilor, asigură absolvenţilor o pregătire profesională complexă, care dă caracter de multilateralitate în pregătirea de bază şi asigură posibilitatea de a urma specializări post-universitare.

Specializarea Tehnologia construcţiilor de maşini abordează modelarea şi proiectarea procesele tehnologice de prelucrare mecanică tradiţionala, cât şi prelucrările neconvenţionale şi formează specialişti cu studii superioare capabili de a cerceta, proiecta, realiza şi conduce procese tehnologice specifice domeniului construcţiei de maşini, de a exploata şi întreţine maşinile şi utilajele specifice industriei.

Absolvenţii programului de studiu Ingineria sudării au oportunităţi de angajare în industria navală, industria autovehiculelor, industria aeronautică, industria fabricării conductelor magistrale, ca ingineri proiectanţi de structuri şi tehnologii de sudare, inspectori pentru controlul sudurilor, responsabili cu activitatea în domeniul sudării etc.

Absolvenţii programului de studiu Sisteme şi echipamente termice se pot bucura de un job in domeniul instalaţiilor frigorifice şi de condiţionare a aerului. Absolvenţii sunt pregătiţi pentru exploatarea, diagnosticarea, repararea, întreţinerea şi proiectarea instalaţiilor termice.

Specializarea Ingineria şi protecţia mediului în industrie oferă absolvenţilor competenţele necesare implementării legislaţiei de mediu specifice, oferindu-i posibilitatea de a ocupa funcţia de responsabil de mediu, pentru a conduce şi coordona măsurile de prevenire şi de protecţie a mediului în orice întreprindere; de asemenea, poate lucra independent, ca inspector în protecţia mediului sau auditor de mediu în domeniul ingineriei mediului, pentru a controla modul de respectare şi de aplicare a prevederilor legale în domeniu.

Pregătirea studenţilor care urmează cursurile programelor de studii Ştiinţa materialelor şi Informatică aplicată în ingineria materialelor permite acestora să se angajeze ca ingineri specialişti atât în ştiinţa şi ingineria materialelor cât şi în domeniul proiectării asistate pe calculator cu aplicabilitate în ingineria materialor, inginerie mecanică, industria auto, medicină, design industrial. Pregătirea asigură absolvenţilor competenţele necesare pentru a putea profesa ca ingineri în firme multinaţionale de profil sau în întreprinderi din orice ţară europeană, având job-uri foarte apreciate şi bine remunerate.

Specializarea Inginerie economică industrială este o specializare de graniţă care permite conducerea proceselor industriale pe baza unor criterii complexe tehnico-economice, printre obiectivele specifice fiind pregătirea inginerească fundamentală, corelată cu abilităţi de conducere şi coordonare în realizarea de proiecte, superioare de conducere, în compartimentele de producţie, tehnice şi economice.

Specializările aflate în portofoliul Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi răspund astăzi tuturor cerinţelor moderne pentru multiple ramuri ale ingineriei.

(P)

Citit 6913 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2017 17:08