Gadgeturile, prietenii din sălbăticie

Gadgeturile, prietenii din sălbăticie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-ar zice că, în sfârşit, Dochia şi-a scos toate cojoacele, aşa că de acum încolo ne aşteaptă vremuri ceva mai calde! Dacă nu plouă cu găleata, în zilele care vin n-ar strica să ne aventurăm la un picnic sau chiar la o excursie de pescuit. Am putea chiar să rămânem o noapte-două la cort! Dar cum cei mai mulţi dintre noi nu ne mai simţim de mult în largul nostru fără să fim înconjuraţi de gadgeturi, cel mai bine ar fi să ne pregătim din vreme. Ne rupem noi de civilizaţie, dar nu cu totul! Dacă semenii noştri tot au evoluat milioane de ani de la momentul în care se făcea focul în peşteră, măcar să ne bucurăm şi noi de progresul lor. Ajunge să căutăm pe net şi să fim dispuşi să cheltuim câteva sute de lei şi vom descoperi că pentru fiecare dintre nevoile noastre imediate, există câte un dispozitiv care să ne facă viaţa mai uşoară.

Aragazul de buzunar, alimentat de telefon

Da, viaţa în sălbăticie e frumoasă! Şi mai frumoasă ar fi însă dacă nu ar trebui să îi urmăm exemplul lui Bear Grills şi să frecăm două beţe uscate până aprindem focul. Că de cremene şi amnar parcă n-ar fi cazul să aducem vorba în epoca digitală! Ca să ne bucurăm în linişte de timpul petrecut în natură, ne putem baza pe un aragaz portabil ca BioLite, care poate fi alimentat cu energie electrică prin USB. În cazul în care nu vrem să poziţionăm aragazul lângă maşină şi să îl alimentăm de la baterie, putem folosi ca sursă de alimentare şi smart-phone-ul. Aragazul poate produce între 3,4 kw şi 5,5 kw, prin USB, este compatibil cu majoritatea telefoanelor mobile. Îi trebuie 4,5 minute ca să fiarbă un litru de apă. Unele dintre cele mai mari avantaje: are doar 17 centimetri înălţime şi cântăreşte un kilogram. Este făcut din inox, aluminiu şi plastic şi poare fi alimentat cu lemn uscat, conuri de brad, paleţi şi orice altă formă de biomasă uscată. E drept, pe site-ul producătorului aragazul costă circa 450 de lei, aşa că nu e chiar pentru buzunarul tuturor pasionaţilor de ieşiri în sânul naturii.

Chiuveta portabilă de 20 de litri 

Drept e că măcar în pădure ar fi frumos să scăpăm de spălatul vaselor! Totuşi, dacă e cazul, ar trebui să avem la îndemână un recipient unde să putem face şi aşa ceva sau unde, la nevoie, să putem păstra apă potabilă curată. Cine crede că merită, îşi poate cumpăra o chiuvetă portabilă pliabilă Kitchen Sink. Poate ţine până la 20 de litri de apă, este impermeabilă şi are întărituri din oţel care îi permit să îşi menţină forma atunci când este plină. Tot pe Amazon.com am găsit-o la preţul de aproape 18 lire sterline, adică circa 94 de lei.

Cafea sau ceai, în câteva minute

Nu prea putem şti dinainte dacă avem sau nu un loc în care să lăsăm ibricul cu ceai sau cafea să se odihnească, vreme de câteva minute. Avem însă o soluţie sigură: expresorul portabil. Noi am găsit unul pe Amazon.com, care costă circa 35 de dolari (circa 120 de lei) şi care se numeşte Brunton Flip and Drip. Punem în compartimentul de la bază apă fiartă, în filtrul de deasupra cafea sau frunze de ceai, înfiletăm, întoarcem gadgetul şi, în câteva minute, putem savura în linişte lichidul cald, cu gust plăcut. Alimentarea gadgetului se cu baterii sau la priză.

Citit 1806 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2013 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.