Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

"Afacerea" unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism, a luat sfârşit miercuri, 30 mai 2018, după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, au descins la 15 adrese de pe raza judeţelor Argeş, Galaţi, Dolj, Iaşi, Dâmboviţa şi Ilfov.

Oamenii legii susţin că, începând din 2015 şi până în prezent, grupul infracţional organizat, format din 18 suspecţi, a înfiinţat şi coordonat zece bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, având ca scop racolarea şi exploatarea mai multor persoane de sex feminin, obţinând astfel importante beneficii materiale din această activitate infracţională.

În urma investigaţiilor efectuate în această cauză, a rezultat că, din activitatea infracţională, cei în cauză au obţinut peste 400.000 de lire, pe care ulterior i-au investit în achiziţia de autoturisme, construcţia sau renovarea unor imobile şi în jocuri de noroc.

În urma descinderilor, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, au fost aduse, în vederea audierii, 50 persoane.

Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie şi cu specialişti din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar la percheziţii au participat şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti, Craiova, Iaşi, Galaţi, Olt şi Dâmboviţa, precum şi jandarmi din Argeş, Brăila, Galaţi, Giurgiu şi Dâmboviţa.

Citit 4038 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2018 00:31

2 comentarii

 • postat de JUSTIŢIARUL Joi, 31 Mai 2018 11:47 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  1

  La cât timp se face o astfel de razie printre traficanţii de carne vie?
  Nu cumva cei de la DIICOT stau cam mult prin birouri în condiţiile în care Galaţiul, ca şi alte oraşe, e plin de proxeneţi şi băieţi cu ceafa lată, tatuaţi şi cu BMW-uri negre?
  Cred că dacă acest caz nu pleca din Marea Britanie, domnii noştri din DIICOT şi din Poliţia Română dormeau bine mersi în continuare!
  Ne trebuie urgent o LEGE aspră pentru proxeneţi, traficanţii de droguri şi pentru cei care au averi nejustificate (ILICITE) !!

  Raportează
 • postat de Andrei Zamfir Joi, 31 Mai 2018 07:59 159.89.122.*** Link la comentariu
  0
  10

  Sa intelegem ca DIICOT s-a pus pe cativa proxeneti care cel mai probabil nu si-au platit "taxa de protectie"?
  Galati si Braila - doua orase pline pana la refuz de proxeneti, dar DIICOT a incoltit 2-3 pe ici pe colo. Ce sa zic, buna treaba DIICOT, bravo mai nene.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.