18 proxeneţi din mai multe judeţe, ”călcaţi” de procurorii DIICOT

18 proxeneţi din mai multe judeţe, ”călcaţi” de procurorii DIICOT
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Afacerea" unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism, a luat sfârşit miercuri, 30 mai 2018, după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, au descins la 15 adrese de pe raza judeţelor Argeş, Galaţi, Dolj, Iaşi, Dâmboviţa şi Ilfov.

Oamenii legii susţin că, începând din 2015 şi până în prezent, grupul infracţional organizat, format din 18 suspecţi, a înfiinţat şi coordonat zece bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, având ca scop racolarea şi exploatarea mai multor persoane de sex feminin, obţinând astfel importante beneficii materiale din această activitate infracţională.

În urma investigaţiilor efectuate în această cauză, a rezultat că, din activitatea infracţională, cei în cauză au obţinut peste 400.000 de lire, pe care ulterior i-au investit în achiziţia de autoturisme, construcţia sau renovarea unor imobile şi în jocuri de noroc.

În urma descinderilor, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, au fost aduse, în vederea audierii, 50 persoane.

Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie şi cu specialişti din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar la percheziţii au participat şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti, Craiova, Iaşi, Galaţi, Olt şi Dâmboviţa, precum şi jandarmi din Argeş, Brăila, Galaţi, Giurgiu şi Dâmboviţa.

Citit 4542 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2018 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.